Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
[NOWOŚĆ] Modecom MX4
Autor Wiadomość
kilowat 
Waypoint



Wiek: 40
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-10-02, 17:52   

Dotarł do mnie MX4, wgrałem do pamięci Igo Primo, Automapę i Nextgena, pozmieniałem wpisy konfiguracyjne i... wszystko działa jak działało w MX3. Jutro stestuje w trasie, bo to jedyny uczciwy test dla nawigacji. Nie nastawiałem się na jakiś skok technologiczny, więc może i nie jestem tak rozczarowany jak no_taki.

Jedyne co mogę stwierdzić to: u mnie nic nie lata w środku, na kabelku oryginalnym USB wgrałem ponad 4gb danych i nic nie przerywało transmisji. Docelowo pewnie przerzucę sie na kartę microSD, bo łatwiej mi dokonywać uaktualnień w taki sposób. Jasność jest OK, ale wyłączyłem sobie autojasność. Rzeczywiście nie można podłączyć kabelka i uruchomić programu. Na razie wnerwia mnie tylko restart nawigacji po wyjściu z IGO.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5624
Wysłany: 2015-10-03, 14:14   

Na pewno odeślę
Szcególnie że w sklepie modecoma kupowany

P.S Automapy nie wgrywałem. Zrobili to za mnie Panowie z Modecoma ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 40
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-10-16, 10:16   

Gratulacje, moja śmiga bezproblemu! (odpukać!)

Kupując w RTV-EURO-AGD w necie można jeszcze 10zł odebrać w programie PAYBACK. :)

Tęsknie za swoim ulubionym ekranem startowym ze starego MX3, czy udało się komuś znaleźć sposób na jego zmianę? W MX3 wystarczyło wgrać na kartę SD bitmapę z odpowiednio nazwanym plikiem, w MX4 nie mogę tego zrobić, a nie chcę zmieniać całego firmware'u dla samego logo.

logopf05.bmp i logopf06.bmp mi nie działa, jakieś inne pomysły? Dla każdego procka była inna nazwa pliku.


Czy w nawigacji MODECOM MX4 da się zmienić ekran bootlogo? Taka możliwość była np. w MX3 wystarczyło wgrać plik logoPF05.bmp na kartę SD i sama sobie wczytała i zaktualizowała.
Kod:

Witam,
Nie posiadamy takiej instrukcji, wszelkie zmiany tego typu to ingerencja w system operacyjny, nie zalecamy takich działań, w przypadku problemów z działaniem sprzętu mogą one wpłynąć negatywnie na ewentualne rozpatrzenie reklamacji urządzenia.

Pozdrawiam,
Damian Maciejowski
Zespół wsparcia technicznego MODECOM S.A.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
Ostatnio zmieniony przez kilowat 2016-04-15, 12:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
krumar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 8
Wysłany: 2015-10-19, 02:03   

Niech ktoś kto porównywał mx4 hd i bez hd poda swoje odczucia co lepiej ? W ktòrej wersji jest bardziej praktyczne wyświetlanie drogi, bo ròżnice na pewno jakieś są. Czy szybkość pracy taka sama w hd?
 
 
krumar
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 8
Wysłany: 2015-10-20, 00:36   

Ale nawet mała ròżnica rozdzielczości powoduje chociażby to, że pewne elementy jak np. ulica jest węższ a w hd, i sam horyzont jest mniej lub bardziej widoczny, tylko pod tym wzgledem mam pytanie co jest bardziej przyjazne dla kierowcy?
 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2015-11-28, 18:24   

Zdecydowałam sie na kupno modecoma, chyba MX4, choc do końca jeszce sie nie wiem. Troche powstrzymuje mnie recenzja no_taki. Altrnatywą jest MX3.
Przeczytałam wątki dotyczace MX2, MX3 i MX4. Ponieważ żadnego z tych urządzeń nie miałam w ręku, więc czasem nie do końca wszystko było dla mnie jasne. Chciałbym uporządkować sobie wiadmości.

Chciałbym korzystać z AM i Primo. Czy w MX4 jest mozliwośc dodania Primo do Ulubionych i odpalania go stamtąd?
Docelowo interesowałoby mnie podmenu z możliwością wyboru programu nawigacyjnego, ewentualnie bardziej rozbudowane menu, które zastąpi to firmowe, o ile mi sie ono nie spodoba. Ocenię, jak wezmę sprzęt do ręki. :-) No, ale to sparwa przyszłości, zwłaszcza, że w wątkach o panelach wiekszość linków padła.
W przypadku instalacji podmenu lub całego menu nie trzeba ręcznie dokonywać zmian we wpisach rejestrów? Boję sie takich operacji, jak diabeł wody święconej. Raz to zrobiłam, w starej navi, było to dla mnie hardcorowe przeżycie, wolałabym tego uniknąć.

Jak to jest z tym podłaczeniem do kompa? Mam win7 64bit i stara navka łączyła sie przez Centrum Windows mobile, widac było Resident Flasch, kartę sd i jeszcze jeden folder, nie sparwdze juz jaki, bo navka zawisła przedwczoraj na ekranie startowym i tak została. :cry: Nie było problemów, żeby wszędzie pozaglądać.

No-taki, zdecydowałas sie reklamowac sprzęt? Jaki wynik tej reklamacji?
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2015-11-30, 22:43   

Czy mx4 da sie naładowac przez usb podłaczone do kompa? Bawię się nią kolejną godzinę - podłaczona cały czas - i dalej tylko jedena kreska naładowania. Wskazuje niby, że sie ładuje, ale jakby efektów nie ma.Coś z nią jest nie tak?
Kolory faktycznie jakby wyblakłe, za małe nasycenie braw. Z podswietleniem tak, jak u kolegów, jak bez auto i na maksa to jest ok.
Primo 9.6.13.321005 chodzi.
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5624
Wysłany: 2015-12-03, 21:36   

Jak miałem sporo uwag do modecoma MX4 tak jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem ( jak na razie ) Ich systemu reklamacyjnego.
jako że nagle, przy próbie uruchomienia bluetoth wyskoczyl mi komunikat "Application BlueToothV4.exe encountered a serious error and must shut down"( a podmiana firmware nic nie zmieniła ) napisałem do supportu, który odeslał mnie do sprzedawcy. Sprzet kupiłem w sklepie modecoma, więc zadzwoniłem do nich i ogromnie pozytywne zaskoczenie.
Panowie robia wszystko, by pyłki spod nóg klienta usunąć.
Sprzęt wysyłam w poniedziałek i zobaczymy jak bedzie, ale jak na razie totalne zero formalności. Pan odnalazl moje dane, niepotrzebne sa jakiekolwiek papierki typu faktura etc..etc.... mam wyslać urządzenie i czekać na zwrot sprawnego.

Jesli tak bedzie dalej.... tą sferę działalności Modecoma będe wychwalal pod niebiosa (jako że awarie i błedy przecież zdarzyć się mogą ).
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
marcino21ab 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 27 Gru 2015
Posty: 5
Wysłany: 2016-02-09, 18:05   

Witam, kupiłem navi ale chciałbym dokupić kartę pamięci. Czy karta 16gb będzie dobra?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4525
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-02-09, 18:06   

marcino21ab napisał/a:
Czy karta 16gb będzie dobra?
Tak, będzie dobra.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
japycz1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Sie 2014
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2016-04-04, 10:57   

http://www.x-kom.pl/goracy_strzal/7619 za te pieniądze (promocja 269) naprawdę warto. Najlepszy wybór z możliwych.
 
 
pawel73 
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Stargard
Wysłany: 2016-04-13, 14:05   

Przyszła do mnie MX4 w pakiecie z Alu etui i czytnikiem za 350zł... też dobra cena.
Ile trwa naładowanie z gniazda zapalniczki ?
Czy mogę użyć ładowarki sieciowej od Mio 550m ? Używam jej też do kamerki G1WH.
_________________
MX4 - IGO Primo 9.6.5.245577
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5624
Wysłany: 2016-04-13, 20:57   

Na wyłaczonej navi możesz używać dwolnej ladowarki... choćby i kompa przez USB.
Kwestia czasu w jakim się naladuje.

A ile trwa ladowanie - to kolego nam odpowiedz.
Nie bądż az takim leniem by samemu nic nie sprawdzać tylko pytac innych
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pawel73 
Waypoint


Dołączył: 27 Paź 2008
Posty: 67
Skąd: Stargard
Wysłany: 2016-04-13, 21:04   

Tak, czytałem, że przez USB słabo ładuje. Ale chodzi mi o to, żeby np. w domu, przy słabej baterii, pobawić się, potestować w razie potrzeby...na ład sieciowej.
Mio podłączałem w domu, ładowało się i IGO chodziło.
O czas ładowania zapytałem, ponieważ..oderwałem się od roboty, żeby ją rozpakować, zostawiłem w aucie pod zapalniczką i poszedłem. ;-) To nie z lenistwa. W google tez szybko szukałem i nie trafiłem.
_________________
MX4 - IGO Primo 9.6.5.245577
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5624
Wysłany: 2016-04-14, 14:07   

Ja wszystkie swoje nawigacje ( mIo 500, Modecom MX3 i Modecom MX4 ) ładuję sieciowa ładowarka motoroli dedykowanej bodajże do dousznego zestawu Bluetooth ). Przy jednoczesnej pracy na urzadzeniu to nie ąldowanie raczej, a podtrzymanie baterii, bo ładowarka daje 500 mA, ale da się tak przedłuzyc czas pracy na urządzeniu.

P.S MX3 miało świetną opcję umozliwiająca ladowanie z kompa i pracę na urzadzniu, niestety MX4 już tak dobre nie jest :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11