Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
[NOWOŚĆ] Modecom MX4
Autor Wiadomość
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1997
Wysłany: 2015-07-28, 21:44   [NOWOŚĆ] Modecom MX4

Najnowszy sprzęt: 349pln

Model: FreeWAY MX4
Mapa w zestawie: BRAK
Procesor CPU: Mstar 2531, 800 Mhz
Odbiornik GPS: MSR2112 32PIN-QFN 66 kanałów
Ekran: 5” TFT LCD, dotykowy
Rozdzielczość: 480 x 272 pikseli
Pamieć RAM: 256 MB
Pamięć FLASH: 8 GB
Bluetooth: Tak, obsługa książki telefonicznej,obsługa profili HF oraz DUN (Internet)
Czujnik światła: Tak
Certyfikaty: CE, FCC, RoHS
TMC: Tak, Za pomocą zewnętrznego odbiornika TMC (brak w zestawie)
System operacyjny: Microsoft Windows® CE .Net 6.0 Core version
Głośnik: Wbudowany
Bateria: Akumulator Litowo - Polimerowy
Złącza: 3.5mm Stereo Jack, USB2.0, high speed, obsługa ActiveSync oraz “Mass storage”
Przyciski: Power On/Off, Reset
W zestawie: Urządzenie x 1, Kabel Mini USB x 1, Ładowarka samochodowa x 1, Mocowanie do samochodu x 1, Instrukcja obsługi x 1
Wymiary (długość x szerokość x grubość): 134.50 x 85.60 x 14.00 mm

W sumie Modecomy są na tyle popularne, że można wyciągnąć z kategorii inne :-)





_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

Ostatnio zmieniony przez gmpl 2015-08-05, 21:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
kel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 184
Wysłany: 2015-07-31, 10:27   Re: [NOWOŚĆ] Modecom MX4

Mam go już od zaprzyjaźnionego sklepu:)
Plusy i minusy:
- obłędna prędkość
- uruchomienie mapy 10 sekund (kontra ponad 25 w mx3)
- wreszcie się mapa Europy mieści cała + dodatkowy soft w pamięci
- RAM 256 MB miło, powinno wystarczyć długo
- z Bluetooth działa tylko profil HF, DUN jednak nie jest wspierany
- zauważanie szybsza pamięć flash, szybciej mapa się instaluje

Ja na razie zostaje przy mx3, jeszcze jest na gwarancji. pewnie sprawię go sobie po wakacjach.



[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-08-05, 14:45 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-08-05, 14:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
j_Q 
azymut


Dołączył: 31 Lip 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-07-31, 11:05   

Potrzebuję właśnie kupić nawigację, wybór padł na Modecom Freeway MX. No i dylemat: brać sprawdzone MX3, czy nowsze MX4. Czy miałeś w rękach MX3, masz porównanie? Warto wybrać nowe - lepsze(?), czy stare sprawdzone?
No i czy warto brać HD?
 
 
tommio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 8
Wysłany: 2015-07-31, 11:50   

No właśnie panowie i panie,ja też mam zamiar w końcu zmienić "wysłużone" mio 200 na coś nowego,i planowałem na MX3 hd,miałem okazje posługiwać się nią i chodzi prawie bez zarzutów (charczące komunikaty w automapie,jak jest ustawione sterowanie głośnością). Zastanawiam się czy w MX4 HD Procesor CPU: Mstar 2531, 800 Mhz i odbiornik GPS: MSR2112 32PIN-QFN 66 kanałów nie będą gorsze od SiRF Atlas-V i odbiornik GPS SiRF 3i+, z obsługą 64 kanałów w modelu MX3 HD. Miałem okazje testować Maxcoma navi 503 z tym samym procesorem i modułem gps co w MX4 HD i powiem,że nie najlepiej automapa się sprawowała na nim (instalacja na karcie na domyślnych ustawieniach i kursor do rowu często uciekał). Myśle,że to odbiornik GPS MSR2112 32PIN-QFN 66 kanałów jest nie najwyższych lotów. Co wy o tym sądzicie? Proszę o opinie.
Ostatnio zmieniony przez tommio 2015-07-31, 13:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 184
Wysłany: 2015-07-31, 12:54   

Na domyślnie GPS ustawia się bodajżena COM 7, a powinno być COM 1 Baund 9600.
Sprawdź na tych ustawieniach.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-08-05, 14:46 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-08-05, 14:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tommio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 8
  Wysłany: 2015-07-31, 13:20   

Po instalacji od razu wybiera com 1 i 4800 ,ale zmieniałem na różne i raz było dobrze raz zle. Czułość anteny może być gorsza w tym maxcomie,lub jeszcze coś innego?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-08-05, 14:46 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Skasowałem powtórzenie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-08-05, 14:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1997
Wysłany: 2015-07-31, 14:14   

tommio napisał/a:
Miałem okazje testować Maxcoma navi 503

Też miałem okazję i spisywał się rewelacyjnie, wersję proponuję bez HD, zbędny gadżet. dlaczego? Pisane było nie raz.

[ Dodano: 2015-08-04, 15:41 ]
Dotarły dzisiaj zamówione sprzęty (MX4 i SX7), MX4 to po prostu obłęd, to co wyczynia ta nawigacja, przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Błyskawicznie reaguje na dotyk, zarówno rysika jak i palca, sygnał łapie zanim pomyślę, nad wpisaniem adresu. Po prostu rewelacja, wyświetlacz bardzo czytelny, nic go nie zamula, żadne milisekundy :-D jak w przypadku początków MX3 :-) idealny sprzęt do nawigacji. Wersja bez HD. :-) AM najnowsza wersja czekała już w pamięci :-D bardzo miło z ich strony :-D Szkoda tylko, że MX4 jednak nie obsługuje DUN, ale cóż widać nie można mieć wszystkiego :-)
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

Ostatnio zmieniony przez gmpl 2015-08-04, 22:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
j_Q 
azymut


Dołączył: 31 Lip 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-08-04, 16:26   

Dziś dotarł do mnie Modecom MX4 w wersji HD, z mapami Europy. Jak się nim troszkę pobawię, to napisze coś więcej.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4515
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-08-05, 12:09   

A może tak parę Screenów, co zawiera menu urządzenia :-D
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2015-08-05, 15:12   

Zamówiłem też w Modecomie i dodatkowo ramkę [ plecki oni tak nazywają,20zł] ta ramka będzie zamontowana w quadzie i żeby nie odkręcać to tylko z zatrzasku wyjdzie i do auta.Jak i co dam znać,miałem już MX2.
Ostatnio zmieniony przez Ranid 2015-08-07, 07:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18547
Wysłany: 2015-08-05, 15:14   

Menu identyczne jak w MX3
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4515
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-08-05, 15:16   

jacekp1313 napisał/a:
Menu identyczne jak w MX3
Jedynie parametry się zmieniły. Oczywiście na lepsze :-D
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1997
Wysłany: 2015-08-05, 18:53   

Później wrzucę z SX7, jest identyczne jak w Maxcomie.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
Volcom
azymut


Dołączył: 06 Sie 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-08-06, 12:04   jaki Maxcom ??? chyba MODECOM

jaki Maxcom ??? chyba MODECOM

co do portów COM i szybkości, wystarczy ustawić "auto", prędkość nie ma znaczenia, może być najniższa 4800.
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1997
Wysłany: 2015-08-06, 14:38   

Volcom napisał/a:
jaki Maxcom ??? chyba MODECOM

Co napisałem to napisałem, nie wierzysz? Sprawdź, odpal Maxcoma i porównaj. Testowałem Maxcoma 503 i SX7 ma identyczne menu.

Volcom napisał/a:
COM i szybkości,

Wchodzisz w ustawienia i przy trybie auto pokazuje Ci na którym porcie działa, zmieniasz go na "sztywno" prędkość zostaw jak jest. Na Automapie mam COM 1 4800.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 19