Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-05-31, 19:57
Goclever 705 cam problemy z działaniem/uruchomieniem
Autor Wiadomość
feryso
azymut


Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 3
Wysłany: 2015-05-31, 12:19   Goclever 705 cam problemy z działaniem/uruchomieniem

Jak w temacie, po odpaleniu nieważne czy jest w trybie nawigacji, czy np; ekran główny z ikonami aplikacji, po upływie około 10 min gaśnie ekran. Po przyciśnięciu wyłącznika nawi startuje po czym po upływie kilku min. znowu off. Zakupiłem na Alledrogo jakąś nakładkę, po wrzuceniu na SD wyciągłem panel sterowania, ale tam w opcji "power " nie ma dodatkowych funkcji zasilania. Może pomożecie, jakiś link z adresem "update WM CE6.0 ", podpowiedzcie co z tym problemem mogę zrobić. Dodatkowo istnieje taki problem, że za chiny nie można go połączyć z PCetem przez Activesynca
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-09-16, 13:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2015-07-12, 21:33   

Bez nakładki też jest takie zachowanie?
Wejdź w Panel Sterowania i sprawdź opcje zasilania
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
x10d 
azymut


Dołączył: 23 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-09-16, 12:13   705CAM - po modyfikacjach;tylko ekran startowy i sie wyłącza

Zakupiłem autko z 'wbudowaną' przez jakiegos elektryka nawigacją GoClever705 CAM (a przynajmniej taki napis z tyłu obudowy jest). Owo 'wbudowanie' polega na kilku modyfikacjach, np. jest usunięty przycisk włącznika (ten na górze), a zamiast tego wychodzi stamtąd kilka kabelków.
Jak się zdążyłem już zorientować, to 2 z nich to coś w stylu video-in, bo jeden podłączony jest do video-out w radiu, a drugi prawdopodobnie idzie do kamery cofania, ale pewności nie mam, bo kabelek znika gdzieś w wiązce innych kabli idących na tył...
Poza tym kolejne 2 kabelki są jako włącznik: idą do kostki zamka centralnego, która chyba tylko po to jest tam wpięta, żeby przy włączaniu stacyjki dać napięcie na nie.

Problem natomiast polega na tym,że od początku nawigacja ta praktycznie nie działa.
Uruchamia sie tylko przy włączaniu i wyłączaniu stacyjki. Wtedy pokazuje sie logo GoClever z napisem 'infinite invention' i po jakichs 50 sekundach navi się wyłącza. I to wszystko.

Próbowałem podpiąć pod laptopa na usb, ale navi w ogóle nie jest wykrywana na poziomie sprzętowym - mówię tu o komendzie 'lsusb', gdyż mam linuksa/Debiana.

Pytania mam takie:
1. czy ktoś wie, co z tym zrobić?
2. gdzieś przeczytałem, że firmware wrzuca się wkładając przygotowaną karte microSD i odpalając navi - nie miałem jak tego sprawdzić jeszcze, ale czy to tak działa?
3. w związku z powyższym - czy ktoś ma firmware do 705cam, żeby wrzucić je, jeśli by to zadziałało?

Chciałbym wykorzystać ten sprzęcik, jeśli się da, skoro już ktoś tak przystosował - wydaje się, ze w miarę z sensem.
Ogólnie - jakieś pomysły?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-09-17, 13:46   

Taki objaw może sie pojawiać jak masz cały czas wciśnięty przycisk włączania. Trzeba by ręcznie spróbować ją włączyć zwierając dwa przewody od włącznika.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
x10d 
azymut


Dołączył: 23 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-09-17, 17:44   705CAM - po modyfikacjach;tylko ekran startowy i sie wyłącza

dasior591 napisał/a:
Taki objaw może sie pojawiać jak masz cały czas wciśnięty przycisk włączania. Trzeba by ręcznie spróbować ją włączyć zwierając dwa przewody od włącznika.

Dzięki za odpowiedź. Niestety, to nie to :(
Rozebrałem wszystko, wiem już, gdzie każdy kabel idzie i który jest do czego.
Poza zasilającym na mini-USB oraz kabelkami do głośnika, mikrofonu i video-in są tylko te 2 kabelki, które jak się zewrze na chwilę, to navi sie uruchamia - czyli jednak one sa jako włącznik.
Niestety, nadal tylko jest logo przez około minute i po tym navi gaśnie.
Dodam, że karty microSD w navi nie ma - ale raczej chyba nie jest wymagana do odpalenia samej navi?
Czy to może być wina walniętego firmware?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-09-18, 10:29   

Z moich przypadków wynika ze jak FW sie uszkodzi to wisi na logo a nie wyłącza się. Jesteś pewny ze sie wyłącza czy może jest czarny ekran z samym podświetleniem?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
x10d 
azymut


Dołączył: 23 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-09-18, 12:01   

Wygląda na to, że sie wyłącza, podświetlenia nie widze zadnego.
Po wyłączeniu/wygaśnięciu jak odepne kabel usb to sie nic nie zmienia na ekranie (tak samo czarno), a aku albo dawno padniete, albo w ogóle wymontowane.
Navi po złączeniu na chwilęponownie kabelków odpala sięponownie i tak w kółko.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12