Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-07-22, 07:27
nie ma komunikatu o przeliczaniu nowej trasy
Autor Wiadomość
koleś 
azymut


Wiek: 47
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 4
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2010-07-21, 15:52   nie ma komunikatu o przeliczaniu nowej trasy

Hej. Mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczące ustawień w Larku 50.1
Gdy mam ustawioną trasę i z niej zjadę to mapa automatycznie przelicza nową trasę. OK. Wnerwia mnie jednak, że nie ma takiego komunikatu głosowego (np. w automapie miałem: "zjechałeś z trasy, obliczm nową" czy coś takiego).
Przewertowałem instrukcję ale nie znalazłem jak to ustawić? Da się wogóle?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-07-21, 17:36 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Lark 50.1 » lark 50.1 ustawienia gps
Prosze o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
_________________
Im większe piersi, tym trudniej zapamiętać twarz.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-09-18, 07:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-07-21, 18:20   

koleś, wystarczyło zapoznać sie z opcjami w menu, ustaw w Menu -> Ustawienia -> Komunikaty -> 3 strona -> zaznaczasz Odtwarzaj komunikaty: / o zjechaniu z trasy
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-21, 18:22   

koleś napisał/a:
zjadę to mapa automatycznie przelicza nową tra
koleś napisał/a:
np. w automapie miałem:

A teraz w czym nie masz - nie napisales jakiego programu problem dotyczy..
Wakacje i wrozka na urlopie..

[ Dodano: 2010-07-21, 18:25 ]
shadowy napisał/a:
w ustawieniach mapamap wchodząc w ustawienia gps powinien być klawisz pt "ustawienia"
Powiniea ale nie ma, bo mapaMap jest dedykowana pod konkretne urzadzenie i jest w programie wszysztrko poustawiane jak nalezy.
shadowy napisał/a:
Urządzenie nie nie znajduje zasięgu
Oddaj do sklepu i niech dadza Ci takie, ktore lapie zasieg.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
koleś 
azymut


Wiek: 47
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 4
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2010-07-21, 23:23   

jacekp1313, dzięki za wydzielenie tematu. Jak prawie każdy nowy, zanim poznam zasady to trochę namieszam. Jeśli możesz to znów przenieś ten temat bo problem dotyczy mapamap a nie automapy.

renron, przewertowałem papierową instrukcję i menu w urządzeniu i nie mam takiej opcji.
U mnie jest:
menu ->ustawienia ->komunikaty głosowe -> i tu do wyboru mam głos damski lub męski, zwiększanie głośności podczas jazdy (lub nie), oraz ustawienia głośności podczas jazdy (tu mogę wybrać przy jakiej prędkości ma być głośniej)

janusz_40, program mapamap easy
_________________
Im większe piersi, tym trudniej zapamiętać twarz.
 
 
new24 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 403
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-07-22, 00:00   

koleś napisał/a:
przewertowałem papierową instrukcję i menu w urządzeniu i nie mam takiej opcji.

renron myślał chyba, że korzystasz z AutoMapy. Nie opisałeś dokładnie, stąd to nieporozumienie. W MapaMap nie ma takiej informacji.

koleś napisał/a:
program mapamap easy

Bida z nędzą. Ta wersja to w zasadzie takie demo. Uaktualnij do MM TOP
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-07-22, 00:04   

koleś napisał/a:
program mapamap easy

To czego szukasz w dziale AutoMapy ?

new24 napisał/a:
renron myślał chyba, że korzystasz z AutoMapy

Oczywiście że tak, w dziale AutoMapa piszemy i dyskutujemy o AM.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
koleś 
azymut


Wiek: 47
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 4
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2010-07-22, 00:42   

renron napisał/a:
koleś napisał/a:
program mapamap easy

To czego szukasz w dziale AutoMapy ?

new24 napisał/a:
renron myślał chyba, że korzystasz z AutoMapy

Oczywiście że tak, w dziale AutoMapa piszemy i dyskutujemy o AM.


Luzz kolego.
Ja napisałem w dziale mapamap ale moderator to przeniósł do AM.
Jednak przyznaję się, że namieszałem. Mam nadzieję, że jakoś to odkręci i w końcu temat trafi tam gdzie trzeba.

W moim pierwszym poście wspomniałem o automapie bo ją miałem w mio A501 i mio A702

new24, więc już nie szukam.
_________________
Im większe piersi, tym trudniej zapamiętać twarz.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2010-07-22, 07:28   

Już jest we właściwym dziale - chyba upał mi zaszkodził...
A przenosiłem z wątku "Lark 50.1 » lark 50.1 ustawienia gps "
_________________

 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-22, 07:35   

koleś napisał/a:
"zjechałeś z trasy, obliczm nową" czy coś takiego).


Nie ma takiego komunikatu, mapa po prostu robi to sama i przelicza nową.
 
 
koleś 
azymut


Wiek: 47
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 4
Skąd: Śląskie
Wysłany: 2010-07-22, 09:42   

krisp napisał/a:
koleś napisał/a:
"zjechałeś z trasy, obliczm nową" czy coś takiego).


Nie ma takiego komunikatu, mapa po prostu robi to sama i przelicza nową.


No właśnie szkoda, że nie ma bo nie patrzę cały czas na ekran i jak zjadę i trasa jest na nowo przeliczona to może już być dłuższa. Po takim komunikacie od razu staram się jakoś powrócić na dawną trasę.
_________________
Im większe piersi, tym trudniej zapamiętać twarz.
 
 
new24 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 403
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-07-22, 09:59   

koleś napisał/a:
No właśnie szkoda, że nie ma bo nie patrzę cały czas na ekran i jak zjadę i trasa jest na nowo przeliczona to może już być dłuższa. Po takim komunikacie od razu staram się jakoś powrócić na dawną trasę.

Moim zdaniem taki komunikat jest zupełnie zbędny. Nawigacja mówi gdzie mam zjechać, skręcić itp. Jeśli nie wykonuję tego polecenia to całkowicie świadomie zbaczam z trasy. Po co mi ma ktoś jeszcze o tym mówić? Przecież umiem myśleć za siebie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12