Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom Go Mobile na Androida
Autor Wiadomość
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 960
Wysłany: 2015-04-03, 21:09   

Nowa nawigacja TomTom Go Mobile na Androida.

http://www.spidersweb.pl/...ile-opinie.html
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Rochword
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-04-04, 08:00   

stif45, Czyli teraz co ? to co do tej pory używaliśmy będzie skazana na wymarcie ? bo system android ciągle powstaje nowy a ta apk co używamy teraz może już nie wystarczać i co dalej ?
_________________
Nie pomagam na PW !!!!
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 312
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2015-04-04, 08:45   

Wcześniejsza wersja nawigacji TomTom została wycofana przez producenta i nie będzie już wspierana, dla osób, które wykupiły licencje z tego co czytałem jest jakaś oferta promocynja przejścia na nowe oprogramowanie.

Ciekawe kiedy powstanie jakiś wypiek tej nowej wersji.
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
Gregrin
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 146
Wysłany: 2015-04-04, 15:54   

Rochword napisał/a:
stif45, Czyli teraz co ? to co do tej pory używaliśmy będzie skazana na wymarcie ? bo system android ciągle powstaje nowy a ta apk co używamy teraz może już nie wystarczać i co dalej ?

Aktualnie apka wspiera androida 5, jedynie z większymi rozdzielczościami może być problem. O mapy się raczej nie mamy co martwic. A co do nowej aplikacji to osoba która pracowała nad wersja 1.4 podobno już zajmuje się wersja go.
_________________
Gość
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 295
Wysłany: 2015-04-04, 18:31   

Nie ma co się czaić z kwiatami, tylko trzeba jasno napisać że TomTom wali w .... Kupiłem jak się pojawiła za 170 zł całą Europe. Sama Polska była droższa bo kosztowała ponad 200 zł (205 lub 240 nie pamiętam dokładnie) Używałem tego praktycznie tylko we Włoszech tydzień w roku. Na Polskę mam o tych mapach zdanie delikatnie mówiąc słabe, nie ma się co dziwić jak dwóch panów poprawia dane, a w całym kraju widać że drogi budują. Co ciekawe aby być na bieżąco i tak trzeba by korzystać z pirata, bo mapy pojawiały się z miesięcznym opóźnieniem w stosunku do ich fabrycznych urządzeń (a raz było to chyba ze dwa miesiące). Trafic był mi do niczego nie potrzebny, nie miałem zamiaru kupować kart sim w Czechach lub Słowacji, później w Austrii i we Włoszech. Radary tak samo, jak nie znam dobrze drogi to jadę przepisowo. A teraz jeszcze chcą mi dać na 3 lata wszystko, ale chyba trzeba najpierw zapłacić i czekać na zwrot. Chyba można było zrobić to z automatu jak ktoś kupił licencje na starą wersje, pewnie liczą że sporo osób nie wystąpi o zwrot tylko puści to w niepamięć. Nawet nie wiem jak to dokładnie zrobić bo na starej wersji nie zakładałem konta TomTom. Nie wiem czy Here już nie przegonił TomTom-a we Włoszech, bo ładnie wprowadzają adresy punktowe. Podsumowując to chyba sobie odpuszcze te 3 lata mi przysługujące.
 
 
Rochword
Waypoint



Dołączył: 02 Kwi 2015
Posty: 51
Wysłany: 2015-04-04, 19:15   

Gregrin napisał/a:
A co do nowej aplikacji to osoba która pracowała nad wersja 1.4 podobno już zajmuje się wersja go.
Jeśli to zrobi DeltaFoX ( DFoX ) to coś z tego może będzie
 
 
ortax123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 12
Wysłany: 2015-04-21, 15:38   

Witam!
Na tablecie mam jeszcze starego tomtoma(crk). Czy da się przejść na ta nowa wersje korzystajac z promocji 3 zl za 3 lata? Zakladam ze nie ale wole sie upewnić;)
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 312
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2015-04-21, 15:45   

Jeżeli miałeś zakupioną aplikację TomTom to tak, jeżeli nie to nie wiem w jaki sposób było by to możliwe.

Może napisz do supportu że masz wersje słodzoną, pewnie dostaniesz jakąś specjalną ofertę. :mrgreen:
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
boniunio 
Waypoint


Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 21
Wysłany: 2015-05-06, 17:55   

A próbował ktoś potraktować aplikacje programem lucky patcher lub freedom? Może po użyciu tych aplikacji będzie można potem kupić tomtom go za 2zł.
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2015-06-19, 20:58   

Po uruchomieniu TT z netem wyskakuje informacja że można kupić za 2.08zł na 3 lata Jest opcja że jest nowym klientem. Ciekawe jak by to przejść czy by zadziałało.

Ps. Pipa nie zadziała :(
 
 
pyra 
Waypoint


Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 46
Skąd: Pyrlandi
Wysłany: 2016-05-07, 12:09   

Witam
Mam taki problem Że w żaden sposób nie mogę zainstalować tomtom Po instalacji i uruchomieniu czy tej ze sklepu org czy tez jakiejkolwiek innej pojawia się problem że apka nie może się połączyć z serwerem tam toma
_________________
Android
Gość pozdrawiam
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 703
Wysłany: 2016-06-02, 18:09   

Pytanie do ekspertów bo nie wiem jak to poprawnie "wypróbować":
Tablet - Kiano Intelect 8 3G
wersja systemu Android - 4.2.2
Aplikacja - TomTom Go Mobile
Wersja aplikacji -1.10 relase/1.10 (1435)
Wersja mapy - 970.7464
Identyfikator aplikacjiMCAN32A384514632B8785F124721FC6F2802C7415F7F
wersja testowa na 75 kilometrów zainstalowana na próbę ze sklepu Google.
Problem jest taki że program działa, można wejść w ustawienia i inne opcje, głos też "się odezwał", ale problem jest z "widocznością" mapy, poprostu jest biały lub zielony ekran, czasami tylko widać czerwono - brązowe punkciki, tak jakby zaznaczenia większych miast i to wszystko.
Gdzie jest problem, występuje to cały czas (ten biały lub zielony ekran) niezależnie czy jest fix czy nie.
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 312
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2016-06-03, 12:52   

Nie wiem na ile to możliwe, ale część aplikacji ma problem ze współpracą na procesorach Intel Atom, kiedyś tak było z AutoMapą. Sam miałem kiedyś tablet na tym procku i nie wspominam dobrze tej przygody.

Nie wiem na ile moja teoria jest prawdziwa, ale ja miałem problemy z oprogramowaniem tomtoma.
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 703
Wysłany: 2016-06-03, 13:14   

mrc napisał/a:
ale część aplikacji ma problem ze współpracą na procesorach Intel Atom, kiedyś tak było z AutoMapą
mrc napisał/a:
Nie wiem na ile moja teoria jest prawdziwa, ale ja miałem problemy z oprogramowaniem tomtoma.

Być może, AutoMapa pracuje prawidłowo, bez żadnych problemów. Aplikacja TomTom się uruchamia, niby można wprowadzać wszystkie ustawienia, wyszukiwania i inne różne opcje, ale mapy nie widać tylko jednokolorowy ekran.
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 274
Skąd: Z kosmosu
  Wysłany: 2016-06-18, 09:25   

Panowie i Panie mam pytanie :lol: , jadę do Chorwacji 1250 km, mam pakiet internetu w roamingu 300 MB, ile Tomtom pobierze danych (mniej-więcej) chcąc korzystać z traffica na tej trasie ( w Chorwacji traffic podobno nie działa, więc zostaje ok. 800 km) ???
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10