My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:19
Becker BE z201
Autor Wiadomość
test1uci
azymut


Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-02-03, 00:35   Becker BE z201

Cześć wszystkim,
To mój pierwszy post. Jak wielu moich poprzedników trochę przekopałem forum, ale mam wrażenie, że do prawdziwego zgłębienia tematu nawigacji potrzeba będzie dużo więcej czasu.
Stąd moje pytanie. Czy warto bawić się w aktualizację map, które i tak nie pójdą na oryginalnym IGO, który mam w Beckerze z201.
Na forum nie widzę linku do podmiany IGO w tej samej wersji, a nawet gdyby był, to (jak wyczytałem) najnowsze mapy na tym nie pójdą. Dlatego też, zapewne jest zalecany update do np. Primo. Tylko, czy sprzęt o tak marnych parametrach jak z201 to udźwignie (niska rozdzielczość, mało ramu itd.)? - czy nie lepiej po prostu olać temat i zainstalować coś na telefonie z Androidem?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9515
Wysłany: 2015-02-03, 06:41   

test1uci napisał/a:
nie widzę linku do podmiany IGO w tej samej wersji, a nawet gdyby był, to (jak wyczytałem) najnowsze mapy na tym nie pójdą
A jaka masz wersje programu? Nowe mapy działają na każdej powyżej 8.0

test1uci napisał/a:
sprzęt o tak marnych parametrach jak z201 to udźwignie
iGO 8.3.4 pracuje nawet na prawdziwych zabytkach (ale za zgoda muzeum)

test1uci napisał/a:
czy nie lepiej po prostu olać temat i zainstalować coś na telefonie z Androidem?
A to już sam musisz zadecydować, czego chcesz używać.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
test1uci
azymut


Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-02-03, 23:42   

Dane oprogramowania
Wersja obrazu: R00.3.0522.0822
Wersja oprogram.: 8.3.1.128516 (SR3)
Aktualny język: Polski
Data wersji: Jan 29 2010

Podstawowe dane urządzenia
rozdzielczość: 480x272
pamięć RAM: 64 MB
taktowanie procesora: 400 MHz
System operacyjny: WindowsCE 5.0
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2015-02-04, 06:43   

Mio M500 ma te same parametry i iGO Primo śmigało.
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2015-02-04, 13:28   

Po pierwsze - na wersji 8.3.1 nie uaktualnisz map .
Mapy do tej wersji nie sa już wydawane.

Masz więc dwa wyjscia
- odblokować i (o ile masz slot na kartę SD ) wgrac "testową" wersję iGO, która umożliwi systematycz ą aktualizaję map. Tu znow pojawia sie kwestia jakie karty obsluguje to urządzenie i czy chcesz mieć tylko Polske, czy calą Europę. Dla iGO z mapami całej Europy potrzebna jest karta 8 GB, na Polskę spokojnie wystarczy 2 GB. Co do możliwej wersji do wgrania - proponowałbym zacząć od 9.6.5 i dopiero - o ile bedą problemy z jej działaniem -wgrywać 8.3.4.

- wgrac iGO na urządzenie z Androidem , a Beckera lotem jaskółki skierować w stronę najbliższego kosza, bowiem jeżdżenie na mapach sprzed trzech lat lub starszych , przy obecnej dynamice zmian infrastuktury drogowej mija się z celem.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
test1uci
azymut


Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-02-04, 18:38   

Ten PDA ma 2GB pamięci ROM i obsługuje karty SD do 2GB (taką właśnie mam zamontowaną).
Na chwilę obecną wystarczy mi Polska, ale w przyszłości przydałaby się Europa. Oczywiście obecnie nie używam iGO ze względu na stare mapy właśnie. Na karcie mam natomiast "testową", w miarę nową AM. Ale wolałbym iGO, ponieważ korzystanie z AM na tym wyświetlaczu jest ciężkie, wielu informacji po prostu nie idzie rozczytać.
Dlaczego nie da się skorzystać z wolnej pamięci na urządzeniu przy wgrywaniu "testowej" iGO?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9515
Wysłany: 2015-02-04, 18:45   

W iGO każdy kraj jest oddzielnym plikiem - możesz mieć na SDe tylko te państwa, które planujesz odwiedzić. 2GB wówczas wystarczy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 772
Wysłany: 2015-02-07, 14:07   

Cytat:
Ten PDA ma 2GB pamięci ROM i obsługuje karty SD do 2GB (taką właśnie mam zamontowaną).

A skąd ta pewność że obsługuje karty do 2GB? Bo taką akurat masz?
Nie tak dawno miałem model Z098, czyli trochę starszy i gorszy od twojego a z kartą 8GB nie było problemu.
Na wewnętrznej miałem Revo z wybranymi mapami, a na karcie Automapę EU i iGO 2.4 z mapami Here i TT.
Oczywiście zawsze najnowsze mapy. Śmiga to wszystko do dzisiaj chociaż podarowałem to zięciowi który nie ma żadnego pojęcia o tym co w środku jest. Jak przyjeżdża w odwiedziny to robię mu aktualizację map.
Beckery to bardzo dobre navi i nie zdarzyło mi się żeby coś na tym nie chodziło.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 218
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2015-02-10, 17:56   

Spokojnie pójdzie karta 8GB.
Mój staruszek 7827 taką 8GB SDHC obsługuje. Działa też na 7928, z101...
Nadal używam na dalsze wyjazdy ze względu na TMC oraz nie blokowanie komórki z Androidem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 10