My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 520 różne problemy
Autor Wiadomość
k7s5a2
azymut


Dołączył: 14 Wrz 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-09-14, 11:40   Problem z połaczeniem z komputerem - Navio 520

Witam.
Zakupiłem nową nawigację GoClever Navio 520.
Po uruchomieniu wszystko działało poprawnie.
W tym momencie z nieznanych przyczyn ( jedyna rzecz, która została zrobiona to umieszczenie karty MicroSD w slocie ) urządzenie ma niezsynchronizowany panel dotykowy.
Na skutek braku możliwości wejścia w kalibrację oraz WinCE ( urządzenie zawiesza się przy wykonaniu tej czynności ) próbuję przeprowadzić kalibrację przy pomocy aplikacji z poziomu komputera. Niestety - tutaj jest problem - po przełączeniu urządzenia w tryb ActiveSync nie następuje połączenie z programem do zarządzania ( Centrum Obsługi Urządzeń itd. ) - nadal urządzenie łączy się z komputerem jako pamięć wymienna.
W związku z tym zapytuję czy ktoś z szanownego grona miał do czynienia z podobnymi problemami i jeśli tak - czy posiadł rozwiązanie.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-01-20, 13:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4482
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-09-14, 12:00   

k7s5a2 napisał/a:
posiadł rozwiązanie.
Może tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2 będzie rozwiązanie Twojego problemu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
k7s5a2
azymut


Dołączył: 14 Wrz 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-09-14, 13:31   

Niestety przedstawione rozwiązania nie pozwalają na eliminację problemu.
Najwyraźniej pozostaje wysłanie sprzętu do sprzedawcy.
---
EDIT: Ewentualne pomysły na rozwiązanie problemu bez wysyłania mile widziane.
Próbowałem: instalacja soft`ware - brak dostępnego, przełączenie pod AS i kalibracja spod Windowsa - nie mogę przełączyć na AS ( brak możliwości zatwierdzenia na skutek rozkalibrowania dotyku ), podmieniania plików MobileNavigator.exe, startu z karty pamięci itp.
EDIT 2: Potrzebuję informacji jaki plik w WIN C.E. 6 odpowiada za kalibrację ekranu. Proszę w związku z tym o pomoc.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9507
Wysłany: 2014-09-14, 14:41   

k7s5a2 napisał/a:
jaki plik w WIN C.E. 6 odpowiada za kalibrację ekranu.
Co masz na myśli? Plik uruchamiający proces kalibracji, czy dane o skalibrowanym ekranie?

k7s5a2 napisał/a:
po przełączeniu urządzenia w tryb ActiveSync nie następuje połączenie z programem do zarządzania ( Centrum Obsługi Urządzeń itd. )
Przełączasz w tryb AS z poziomu komputera i co potem robisz dalej ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
k7s5a2
azymut


Dołączył: 14 Wrz 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-09-15, 16:49   

jestem_ktoś napisał/a:
Co masz na myśli? Plik uruchamiający proces kalibracji, czy dane o skalibrowanym ekranie?

Plik uruchamiający proces kalibracji.

jestem_ktoś napisał/a:
Przełączasz w tryb AS z poziomu komputera i co potem robisz dalej ?

Nie. Nie mogę przełączyć się w tryb AS z poziomu nawigacji. Pomimo tego iż wybieram w niej tryb AS nawigacja nadal pozostaje w trybie USB.
 
 
carolef
azymut


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2014-11-28, 15:11   Navio 520 różne problemy

Mam navia 520. Automapa nie łapie sygnału gps. Jakie powinno być prawidłowe ustawienie gps?

Czy da się tak ustawic te navi by przy podłączeniu zasilania urządzenie się nie włączyło? Gniazdo zapalniczki dziala po zaplonie i uruchamia mi wyłączoną navi
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-27, 11:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18343
Wysłany: 2014-11-28, 20:34   

carolef napisał/a:
prawidłowe ustawienie gps
zapraszam do czytania: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573

Ustawienia zasilania - zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21921 (co prawda tam jest odwrotny problem, ale może coś Ci nasunie)
_________________

 
 
lukasz B 
azymut


Dołączył: 26 Gru 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-12-26, 18:28   GOCLEVER navio 520 problem USB

Witam

Walczę od wczoraj z dwoma egzemplarzami w/w nawigacji i w obydwóch występuje ten sam problem. Po podłączeniu oryginalnym przewodem usb do komputera nawigacje uruchamiają się i ładują, ale niestety nie są wykrywane przez systemy operacyjne (sprawdzane na W7UtimateX64, W7UltimateX32 i W8.1X32). Dodatkowo same gniazda mini usb w nawigacjach bardzo słabo "trzymają" wtyczki i delikatnym ruchem można przerwać ładowanie. Zaczynam podejrzewać, że powodem tej sytuacji mogą być zimne luty na pinach gniazd usb, choć urządzenia są nowe i aż trudno mi w to uwierzyć.
Z rzeczy które próbowałem to użycie innych kabli usb -> mini usb w trybie AS i MS nawigacje się ładują ale żaden z systemów jej nie wykrywa. Próbowałem również zmiany klucza rejestru z "DefaultClientDriver"="-" na "DefaultClientDriver"="Serial_Class" ale niestety też nie pomaga, więc jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to chętnie spróbuję.

Z góry dzięki za odpowiedzi...

Pozdrawiam!

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-12-26, 20:55 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9507
Wysłany: 2014-12-27, 15:06   

Spróbuj pozostałych sposobów z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gryzli73 
azymut


Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 3
Wysłany: 2015-01-20, 12:40   Re: GOCLEVER navio 520 problem USB

lukasz B napisał/a:
jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to chętnie spróbuję.
A moim skromnym zdaniem wystarczy docisnąć tylko wtyczkę mocniej do gniazda i wszystko bedzie ok. Ja przy pierwszym podłączeniu ładowarki tez miałem skojarzenia co za dziadostwo ledwo sie trzyma ale po lekkim wciśnięciu mocniej wtyczki trzyma lepiej niż we wszystkim co miałem do tej pory :)

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-01-20, 18:06 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzedników. Poprawiłam.
Regulamin punkt 5 d.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2015-01-20, 18:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
traks 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2015-12-26, 19:51   Goclever Navio 520

Zanim zacznę w niej grzebać, to szukam odpowiedzi na kilka podstawowych pytań. Po pierwsze czy jest jakiś sposób na szybkie przełaczanie między nawigacją a głównym panelem urządzenia, tak by nie trzeba było wyłaczać nawigacji/mapy i mogła ona sobie pracować w tle? Po drugie czy można tak ustawić włączanie i wyłączanie by można było to robić ręcznie, a nie było powiązane z zapłonem? Po trzecie czy można do fabrycznej mapy wrzucić innego lektora po za tymi dostępnymi w urządzeniu?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9507
Wysłany: 2015-12-27, 10:15   

1. Przełáczanie - zależy od programu (np. iGO ma możliwość minimalizacji, Mireo nie)

2. Włáczanie - zajrzyj do http://www.my-navia.pl/vi...p=451652#451652 może coś znajdziesz

3. Głosy/lektora dodaje się do programu nawigacyjnego nie lektora. A dział o Mireo jest tu: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=276
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
traks 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2015-12-27, 11:05   

OK, dzięki za odpowiedź, już mi pomogło że to Mireo i wiem gdzie szukać.
Do tej pory korzystałem z nawigacji z wgranym iGO8 i jakoś bardziej odpowiada mi od tej fabrycznej. Rozumiem że muszę nawigację odblokować, ale windows 7 odmawia współpracy z ActiveSync, jakiś inny program?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18343
Wysłany: 2015-12-27, 14:19   

Dyskusja o odblokowaniu i zmianie programu nawigacyjnego przeniesiona do http://www.my-navia.pl/vi...856&view=newest
_________________

 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 264
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2016-02-11, 11:42   

Witam, chcę wrzucić AutoMapę do pamięci urządzenia (Navio 520), tylko że przy instalacji instalotor nie ma połączenia z urządzeniem. Komputer widzi nawigację tylko że przy podłączeniu kablem nawigacji z komputerem nie ma synchronizacji.
Jaki program zastosować do win 10, Activsync nie działa.
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13