Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MX3 GOLDedition
Autor Wiadomość
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-11-24, 11:38   MX3 GOLDedition

Tym razem mój nowy panel jako główne menu wykorzystuje DutsLaunch, a wszystkie dodane programy uruchamiane są za pomocą nakładki z SysInformation 1.6.
Taka integracja znacznie przyspiesza prace całego zestawu, daje możliwość korzystania z zegara analogowego, szybkościomierza itp, oraz ułatwia edycję ścieżek do własnych aplikacji tym wszystkim którzy znają w miarę dobrze zasadę działania programu SysInformation 1,6.

LINK

_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6179

Wysłany: 2014-11-24, 13:39   

Wielce szanowny Marku,
Na pewno w pliku DUTS/nAVI/Ini/start.ini są prawidłowe ściezki ? ;-)

:roll:

P.S. Podpowiem:
Przykładowa ścieżka :
Kod:
Command = \ResidentFlash\Alarm\nAVI\naviLINKI\Run_Amapa.exe

Czy ( piszesz by panel wrzucić na karte )ściiezka nie powinna przypadkiem wyglądać:
Command = \SDMMC\DUTS\nAVI\naviLINKI\Run_Amapa.exe
A nawet jesli damy go do pamięci to:
Command = \ResidentFlash\DUTS\nAVI\naviLINKI\Run_Amapa.exe

Bo katalogu Alarm w Twoim Panelu nie uswiadczysz za skarby :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-11-24, 14:19   

no_taki napisał/a:
Wielce szanowny Marku,
Na pewno w pliku DUTS/nAVI/Ini/start.ini są prawidłowe ściezki ? ;-)


Także Wielce Szanowny kol. no_taki, ścieżki dla mnie są jak najbardziej właściwe, jednak dla Ciebie i wszystkich innych nie. Różnica polega na tym że ja uruchamiam wszystkie programy nawigacyjne za pomocą mortscripta aby po naciśnięciu na ikonkę w SysInformation był słyszalny "klik" (taka moja łatka do prog. sysinfo1,6, który jak wiadomo takiej funkcji dźwiękowej nie posiada).
Celowo nie edytowałem tych ścieżek, napisałem w dołączonym pliku "Czytaj!.txt" informację gdzie należy ustawiać te ścieżki gdyż wiadomo że każdy ma inne programy nawigacyjne, w innych miejscach i pod różnymi nazwami więc nie można zrobić uniwersalnych skrótów.
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6179

Wysłany: 2014-11-24, 14:41   

Oczywiście :-)
Sugerowałbym jednak poprawienie , bo po prostu nie opedzisz się od postów "wpisałem dobrą ścieżkę , a panel nie działa !!! ". Szcególnie Alarm na DUTS, bo tego mozna nie zauwazyć :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-11-24, 16:46   

no_taki napisał/a:
Sugerowałbym jednak poprawienie , bo po prostu nie opedzisz się od postów "wpisałem dobrą ścieżkę , a panel nie działa !!! "


Nawet jeśli zmienię te wpisy o których piszesz to i tak osoba która nie zna podstawowych zasad edytowania ścieżek dostępu do poszczególnych programów nie poradzi sobie z tym problem.
Osoba znająca te podstawy nie będzie miała żadnego z tym problemu.
Temat ten był już chyba setki jak nie tysiące razy poruszany i objaśniany na forum i myślę że jeżeli ktoś kto chce sobie zamienić "Pulpit" to powinien zaznajomić sie z tymi podstawami podstaw a nie oczekiwać że zrobi to ktoś za niego gdyż jest to praktycznie nie możliwe .
Jako że ten mój pulpit jest ze względu na połączenie z Dutsem trochę zapętlony to wyjątkowo dołączam tę krótką, mam nadzieję że przejrzystą instrukcję.

Więc:
Aby dostosować zakładkę "Navi" do własnych potrzeb i upodobań należy przekopiować plik "Start.ini" znajdujący się w:SDMMC\DUTS\nAVI\Ini\ -na swojego Pc-eta.
Po przekopiowani otwieramy go za pomocą zwykłego systemowego notatnika, plik po otworzeniu w notatniku będzie wyglądał tak:

GLOBALSETTINGS
X =0
Y = 0
Width = 480
Height =272
Arrange = No
BackgroundBitmap = ..\Icons\background.bmp
StartUpAnimation = NoAnimation
ShutDownAnimation = NoAnimation
Accelerated = no
TopMost = yes

BATTERY
x = 220
y =244
Interval = 1000
Width = 50
Height = 15
CoolBattery = YES
ColorBattery = CCA45C
ColorHigh =CCA45C
ColorLow = CCA45C
ColorCritical = F42C11

;=====PROGRAMY=====

# 1Left navi========================
ICONXPBUTTON
x =55
y = 3
Command = \ResidentFlash\Alarm\nAVI\naviLINKI\Run_Amapa.exe
SizeNormal = 64
SizePushed =64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\AM.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\navi1.ico
QuitOnExecute = yes

TEXT
x = 55
y = 67
Text = AutoMapa
Color = CCA45C
Size = 16
Weight = 500
CreateFont
#==============================

# 2Left navi========================
ICONXPBUTTON
x =37
y = 101
NewIni=\ResidentFlash\Alarm\nAVI\naviLINKI\Run_Mmap.exe
SizeNormal = 64
SizePushed =64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\MM.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\navi1.ico
QuitOnExecute = yes

TEXT
x = 44
y = 163
Text = MapaMap
Color = CCA45C
Size = 16
Weight = 500
CreateFont
#==============================


# 3Left navi========================
ICONXPBUTTON
x =64
y = 195
#NewIni=
SizeNormal = 64
SizePushed =64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\Pusty.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\navi1.ico
QuitOnExecute = yes

TEXT
x = 85
y = 257
Text = ###
Color = CCA45C
Size = 16
Weight = 500
CreateFont
#==============================

# 1Right navi========================
ICONXPBUTTON
x =-57
y = 3
NewIni=\ResidentFlash\Alarm\nAVI\naviLINKI\Run_iGO.exe
SizeNormal = 64
SizePushed =64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\iGO.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\navi1.ico
QuitOnExecute = yes

TEXT
x = -67
y = 67
Text = iGO 2.4
Color = CCA45C
Size = 16
Weight = 500
CreateFont
#==============================

# 2Right navi========================
ICONXPBUTTON
x =-31
y = 101
NewIni=\ResidentFlash\Alarm\nAVI\naviLINKI\Run_OZI.exe
SizeNormal = 64
SizePushed =64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\Ozi.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\navi1.ico
QuitOnExecute = yes

TEXT
x = -42
y =163
Text =Ozi expl.
Color = CCA45C
Size = 16
Weight = 500
CreateFont
#==============================

# 3Right navi========================
ICONXPBUTTON
x =-50
y = 195
NewIni=\Sdmmc\Duts\Apps\Programy\WolfNCU\wolfncu.exe
SizeNormal = 64
SizePushed =64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\HUD.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\navi1.ico
QuitOnExecute = yes

TEXT
x = -71
y =257
Text =HUD
Color = CCA45C
Size = 16
Weight = 500
CreateFont
#==============================

#[Exit]
BITMAPBUTTON
x =168
y = 56
Width = 144
Height =144
BitmapNormal = ..\Icons\kompas.bmp
BitmapPushed = ..\Icons\kompas1.bmp
Offset=0
#NewIni=..\naviLINKI\klik.exe
QuitOnExecute = yes
==============================

Wszystkie linie które zaznaczyłem kolorem zielonym, to linie w których wpisujemy ścieżki dostępu do swoich prog. nawigacyjnych.
Przykład:
Jeżeli Progr. nawigacyjny AutoMapa znajduje się na karcie pamięci o nazwie SDMMC, w katalogu

"AutoMapa EU" i nazwie "AutoMapa EU.exe" to wpis powinien wyglądać tak:

# 1Left navi========================
ICONXPBUTTON
x =55
y = 3
Command = \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
SizeNormal = 64
SizePushed =64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\AM.ico --> tutaj wpisujemy nazwę odp. ikonki
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\navi1.ico --> tutaj wpisujemy nazwę odp. ikonki
QuitOnExecute = yes

TEXT
x = 55
y = 67
Text = AutoMapa ----> tutaj znajduje się podpis pod przyciskiem
Color = CCA45C
Size = 16
Weight = 500
CreateFont
============================
Analogicznie do tego przykładu ustawiamy wg. swoich potrzeb wszystkie ścieżki zaznaczone na kolor zielony i po tej czynności zapisujemy zmiany w pliku - "Opcja/Plik "Zapisz" w notatniku systemowym.
Po tej czynności zastępujemy stary plik tym zmienionym i cieszymy się działającymi programami.

Uwaga:
W kat. DUTS\nAVI\ICONS - znajdują się ikonki do najbardziej popularnych programów nawigacyjnych, więc w razie potrzeby można je sobie podmienić.
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6179

Wysłany: 2014-11-24, 17:37   

No!
Teraz jak już ktoś powie, ze nie działa , to po prostu pokaż mu rewers i zaproponuj by złożył na nim soczystego buziaka
:mrgreen:

P.S. Jeszce dopiszę, co by całus mógł być solidny:
W pliku: Run_IGO.mscr mamy dwie linie zaczynające się od RunWait
Jedną z nich usuwamy, zaś ścieżkę w drugiej dostosowujemy do rzeczywistego położenia plików w naszej navi ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-11-24, 17:45   

no_taki napisał/a:
Teraz jak już ktoś powie, ze nie działa , to po prostu pokaż mu rewers ...

Masz na myśli kiss me w zad ?, :mrgreen:
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6179

Wysłany: 2014-11-24, 18:06   

Marek - podaj plik startowy panelu.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
zdzichu11
azymut


Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-11-25, 11:15   

Witam,
Mam pytanko - jakim programem mozna tworzyc nowe ikonki o dowolnym rozmiarze?
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-11-25, 12:36   

zdzichu11 napisał/a:
jakim programem mozna tworzyc nowe ikonki o dowolnym rozmiarze?


Jest wiele takich programów, polecam np. Icofx...

W odpowiedzi na pytanie kol. no_taki, panel uruchamiamy plikiem DutsLaunch.exe
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6179

Wysłany: 2014-11-25, 12:58   

Marek_aa napisał/a:

, panel uruchamiamy plikiem DutsLaunch.exe

Niestety.. aplikacja DutsLaunch.exe spowodowała poważny błąd i zostanie zamknięta :-( .
Stąd tez moje pytanie.

Pozostałe aplikacje - startują bez problemu

P.S. Zresztą , nie jest mi ona potrzebna :mrgreen:
Startuję z Navi/start.exe, do wolnego przycisku podpiąłem sobie Apps/start.exe , a że mam Twój panel Alarm , to wszystko gra , buczy i rzępoli az miło ;-)
Reszta mi nie jest potrzebna :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-11-25, 17:04   

no_taki napisał/a:
Reszta mi nie jest potrzebna :mrgreen:


Kol. no_taki, czy zbyt łatwo się nie poddajesz :lol: , skoro u mnie chodzi na MX3 to u Ciebie także powinien, pomimo że jest Ci nie potrzebna to może tak dla własnej ciekawości (i mojej także) poszukasz przyczyny ? :lol: .
_________________

 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 47
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2014-12-16, 19:14   

Zapomniałem jak edytuje się ścieżki do programów , programy + panel mam na karcie pamięci , uruchomiłem prawy środkowy panel . Możecie przypomnieć jak edytować .
_________________
Modecom MX3
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-12-16, 19:18   

mietek440,
Tu jest wszystko opisane :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=441428#441428
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-12-16, 21:07   

mietek440 napisał/a:
uruchomiłem prawy środkowy panel . .


Widzę że są kłopoty z uruchomieniem kompletnej aplikacji na niektórych ModeCom-ach.
Dla tych co chcieliby jednak mimo wszystko zainstalować taki panel zrobiłem drugą wersję bazującą tym razem nie na DutsLaunch lecz na aplikacji "Alarm", aplikacja ta nie posiada wprawdzie tylu wodotrysków co Duts ale w ramach rekompensaty wymawia słownie pełne godziny, posiada także cyfrowy szybkościomierz. Pozostałe zakładki są takie same jak w pierwotnej wersji.

Cały zestaw był testowany na Modecom MX3, Software Version: V3.6.Y537.13.04.08
Program "powinien" także pracować na większości nawigacji opartych na sys. wince 5.0 i 6.0, po odpowiednim dostosowaniu ścieżek.

Katalog Alarm należy umieścić bezpośrednio w SDMMC.
Pierwsze uruchomienie nakładki należy wykonać za pomocą pliku "AlarmLoader.exe"
Następne uruchamiania wykonujemy za pomocą pliku "AlarmMain.exe"
Jeżeli nakładka ma być uruchamiana za pomocą opcji "Plik nawigacji" z oryginalnego menu MX3, wtedy uruchamiamy plikiem "autostart.exe"- (zainstalowany mortscript)

Aplikacja instaluje klucz w: \\wtyczki\registry\HKLM\SOFTWARE\ALARM - w celu usunięcia programu lub zmiany jego położenia np. na ResidentFlash, wcześniej należy wykasować katalog "ALARM" z w/w wymienionej lokalizacji.


Link:



Druga udoskonalona wersja aplikacji "Alarm" - GOLD 2 -wersja na ResidentFlash

LINK
_________________

Ostatnio zmieniony przez Marek_aa 2015-02-01, 06:29, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10