Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-11-21, 12:13
goclever navio500 hd bt fm cam - brak synchronizacji z PC
Autor Wiadomość
robert1111
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-11-21, 11:10   goclever navio500 hd bt fm cam - brak synchronizacji z PC

Od razu po zakupie zrobiłem kopię rejestru,na vin7 bez problemu,potem zacząłem bawić się wgrywaniem różnych map ,paneli , programów od pewnego czasu zaczęła mi zamulać i przechodzić w stan uśpienia samoczynnie po 10 min, na forach wyczytałem że trzeba przywrócić kopię rejestru i tu klapa ,brak połączenia na vin 7,8 na wirtualnym xp raz się połączy raz nie jak sie połączy zaraz zrywa teraz na win7 odinstalowałem sterowniki i już nie mogę ich zainstalować
Generic Serial (PROTOTYPE--Remember to change idVendor)
USB\VID_045E&PID_00CE&REV_0000
USB\VID_045E&PID_00CE
udało mi się zainstalować sterownik i teraz system wykrywa mi urządzenie przenośne-mikrosoft usb sync ale nadal brak połączenia w CENTRUM OBSŁUGI URZĄDZEŃ Z SYSTEMEM WINDOWS MOBILE także CE REGEDITOR TEŻ NIE MOŻE WYKRYĆ URZĄDZENIA
od razu napiszę:
próba na 4-ech kablach
dword:0
brak programów antywirusowych i tympodobnych
zapora windows wyłączona
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2014-11-21, 12:12   

A w jakim trybie jest GC?
ActiveSync, czy MassStorage?

[ Dodano: 2014-11-21, 12:12 ]
P.S. Przeniosłem z działu INNE
_________________

 
 
robert1111
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-11-21, 22:41   

activesync

[ Dodano: 2014-11-26, 19:03 ]
czyżby brak pomysłów?

[ Dodano: 2015-11-24, 11:51 ]
Witam
Znalazłem problem braku synchronizacji navi z kompem ,nie jest to wina do końca navigacji , problem leży po stronie systemu .Na win7 ciężko jest cokolwiek zrobić brak synchronizacji.Na starym laptopie postawiłem nowy Xp i od razu navi łączy się przez ACTIVE SYNC. Jest jeszcze mały problem po instalacji ACTIVE SYNC program instaluje swoje sterowniki do USB i wywala błąd ,ale jak odinstaluje sterownik i zrobię "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu "system instaluje swój sterownik i jest ok. Podejrzewam że wina leży po stronie STEROWNIKÓW ACTIVE SYNC. Wgrałem rejestr z przed awarii i wszystko dział .Win7 dalej nie synchronizuje.
Bynajmniej u mnie to pomogło.
Pozdrowienia
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6498
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-11-24, 19:28   

Napisałes i napracowałes się strasznie duzo, a wystarczyło :
http://lmgtfy.com/?q=activesync+win7
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
robert1111
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2015-11-24, 23:43   

Wiem że pod win7 nie działa activesync jest tam centrum obsługi urządzeń mobilnych,właśnie w tym programie mam problem z synchronizacją .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10