Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Peying ALIEN PY-GPS7011 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
elanita
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lut 2014
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-09-01, 17:08   

jakie powinny być ustawienia portu GPS dla primo
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2014-09-02, 06:56   

Takie same, jak dla każdego innego programu nawigacyjnego - sprawdź np VisualGPS
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kisiol3
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2014-10-19, 18:42   uruchomienie igo8 z pamięci wewnęrznej

Witam mam mały problem mianowicie zakupiłem nawigację peiying py-gps7011. Posiadam mapę igo8 na karcie sd i z niej wszystko działa, ale chciałem skopiować to do pamięci urządzenia gdyż posiada ono aż 8gb. Skopiowałem wszystko za pomocą komputera , ale nie można uruchomić wyskakuje błąd. Czy igo hula tylko z karty sd. Proszę o pomoc.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5408
Wysłany: 2014-10-19, 18:50   

Kolego - ciut informacji.
Jaki błąd wyskakuje ? Konkrety!! Po prostu przepisz komunikat błędu tu. Co do litery !
Bywają błędy z dzialaniem igo zainstalowanego w pamięci wewn. ale bez komunikatu błedu nikt Ci nie pomoże.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
kisiol3
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2014-10-19, 19:13   

sys wygląda tak
Kod:
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
exit_on_restart=0
shutdown_time=0

[rawdisplay]
class="wide"
;driver=GX
highres=1
screen_x=800
screen_y=480
;stretch=0

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=3500
3dcarsizemax=5000
3dcarsizemul=10000

skopiowałem cały folder do pamięci wewnętrznej

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-10-19, 19:17 ]
Używaj opcji [Code].
Poprawiłam.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2014-10-19, 19:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5408
Wysłany: 2014-10-19, 19:15   

kisiol3 napisał/a:
sys wygląda tak
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"


No własnie :mrgreen:
Przeciez ten wpis informuje program, że wszystko masz na SD

Wywal tą sekcję i daj znac ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
kisiol3
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2014-10-19, 19:22   

skasować całkowicie ten wpis
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5408
Wysłany: 2014-10-19, 19:23   

wszystko to:
Kod:
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

ewentualni postaw znak srednika, by było tak:
Kod:
;[folders]
;app="%SDCARD%/iGO8"
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
kisiol3
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2014-10-19, 19:26   

działa wielkie dzieki za pomoc.Walczyłem z tym prawie 3 godz i nic a to było takie proste. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5408
Wysłany: 2014-10-19, 19:30   

Cieszę się , ze mogłem pomóc :-)

I powtórzę, co napisałem w innym watku:
Jesli posiadamy jedną wersję iGO i domyslny układ folderów w nim , sekcja [folders] w sys.txt jest zbędna !
Ma ona sens wyłącznie wtedy, gdy pliki naszego programu znajdują się w innych lokalizacjach niż domyslne ) np. igo w pamięci a CONTENT na karcie, np. mamy dwie wersje iGO a wspólny jeden komplet map etc.. etc....
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
DonVitek 
młodszy inspektor GPS
DonVitek


Wiek: 35
Dołączył: 09 Kwi 2011
Posty: 12
Wysłany: 2015-04-20, 16:06   

Witam Panowie.
Zakupilem wlasnie ta navijke i mam pytanko czy udalo sie komus uruchumic na niej jakiegos gotowca z tomtom-a?? wrzucalem swoja wersje i znaleziona na expercie i na obydwoch wyskakiwal mi przy pierwszym obrazku komunikat o braku wystarczajacej pamieci i sie wylancza. Jak komus sie udalo uruchomic tomtoma to niech sie podzieli informacjami jak tego dokonal.
Dodam ze przetestowalem AM/MM/Navigon/Igo/Becker/Becker Transit i wszystko hula az milo. ale brakuje mi zwyklego tomtoma.
Pozdrawiam. Dzieki za odpowiedz.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2015-04-20, 18:48   

DonVitek napisał/a:
komunikat o braku wystarczajacej pamięci
zajrzyj do poradnika w dziale o TT.
Gotowce od kol. bomba też nie działają?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
DonVitek 
młodszy inspektor GPS
DonVitek


Wiek: 35
Dołączył: 09 Kwi 2011
Posty: 12
Wysłany: 2015-04-21, 01:13   

Witam.
Własnie sciaglem i uzylem najnowszego gotowca ale tez komunikat "unable to start not enough memory is avalible", odpalam z tt navigator.exe, a w systemie pokazuje wykorzystanie pamieci 156MB/256MB dostepnych. Moze to jakis problem z pamieciami ddr3, bo w takie jest zaopatrzone to urzadzenie.
Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2015-04-21, 07:00   

DonVitek napisał/a:
odpalam z tt navigator.exe
A autor gotowców poleca inny plik...
Zapraszam do lektury wskazanych wcześniej wątków - bo nie ma sensu wypisywanie po raz setny tych samych porad
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krempla
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 7
Wysłany: 2015-06-23, 22:21   

witam
mam tą nawigację od miesiąca. nie mam podobnych przygód jak forumowicze powyżej, zwłaszcza z am. Na mojej nawigacji wszystko chodzi doskonale. Mam , za to inny, chyba o wiele gorszy kłopot. Nie mogę odpalic pliku .exe z tomtom. Nie wiem w ogóle o, co chodzi i od czego zacząć, by było dobrze dlatego piszę do Was, umieszczam fotę i proszę o pomoc. Przy okazji powiem, że na karcie pamięci mam wspomnianą już wcześniej AM, MapaMap , igo toxic i infinity. Tomtoma próbowałem także wgrywać na inną kartę oraz do samej pamięci urządzenia. Proszę o pomoc.

Zdjęcie0510 (1).jpg
http://zapodaj.net/438dc322ae5e6.jpg.html

Nie, wiem może jakiś panel pomoże.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10