Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Peying ALIEN PY-GPS7011 problemy z AutoMapą
Autor Wiadomość
generalpinochet 
Waypoint


Dołączył: 10 Sie 2014
Posty: 22
Wysłany: 2014-09-08, 23:53   

Nie ma rozwiązania. Lepiej oddaj do sklepu jeżeli nie minęło 14 dni. Ja po 3 dniach testów zwróciłem - musiałem oddać 10% ceny gdyż kupowałem na firmę, a nie chciałem się bujać po sądach.
Teraz kupiłem za 19,- pln zewnętrzny odbiornik gps do telefonu i nie zamieniłbym tego zestawu na żadną nawigacje.
 
 
adidasik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 14
Wysłany: 2014-09-09, 20:55   

Niestety minął mi czas na zwrot sprzętu. Te zwieszki uniemożliwiają normalne używanie GPSa.
 
 
sebagac
azymut


Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-24, 07:35   

Koledzy, a ja chyba poradzilem sobie z tym wieszaniem. Zmieniłem port z 1 ( auto) na 2 i jade juz 100km i jest wszystko ok.

[ Dodano: 2014-09-24, 07:53 ]
Oczywiście w automapie
 
 
tigo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 10
  Wysłany: 2014-09-24, 08:11   

sebagac napisał/a:
Koledzy, a ja chyba poradzilem sobie z tym wieszaniem. Zmieniłem port z 1 ( auto) na 2 i jade juz 100km i jest wszystko ok.

[ Dodano: 2014-09-24, 07:53 ]
Oczywiście w automapie


Nie chcę Cię martwić, bo zmieniałem porty ile wlezie, nawet jeden cały dzień testowania wypadł pozytywnie i znowu zwiecha :-/
 
 
sebagac
azymut


Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-24, 12:07   

Ja jechałem z Katowic do Olomuca w Czechach 200 km i nic. Ani razy sie nie zawiesił
 
 
tigo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-09-24, 14:31   

sebagac napisał/a:
Ja jechałem z Katowic do Olomuca w Czechach 200 km i nic. Ani razy sie nie zawiesił


co jeszcze o niczym nie świadczy
 
 
machinator 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 30
Skąd: Katowice
Wysłany: 2014-09-26, 20:35   

Zmieniłem port na 2 i łapie sygnał jak Modecom szybko i dużo satelitków muszę to przetestować w trasie????
_________________
spoko loco
 
 
tigo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-09-27, 18:50   

machinator napisał/a:
Zmieniłem port na 2 i łapie sygnał jak Modecom szybko i dużo satelitków muszę to przetestować w trasie????


musisz tylko czekać aż zacznie się zawieszać, testowałem wszystkie porty i prędkości, rzadziej lub częściej się zawiesza, ale się zawiesza. Zmiana portów nic nie pomoże i to twierdzi to nie tylko użytkownik ale i producent. Wymagana jest aktualizacja oprogramowania, której nie ma. Chyba już wystarczająco temat wyczerpany
 
 
jerry 757 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 70
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 5
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2014-10-14, 18:22   

dotyczy 7011 w ustawieniach auto-mapy należy zmienić jeden parametr ,oraz jeden dopisać
-auto-mapa chodzi super , można to zrobi samemu , lub trzeba poczekać do następnej aktualizacji auto-mapy :-D
_________________
jerry757
 
 
tigo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-10-14, 19:42   

jerry 757 napisał/a:
dotyczy 7011 w ustawieniach auto-mapy należy zmienić jeden parametr ,oraz jeden dopisać
-auto-mapa chodzi super , można to zrobi samemu , lub trzeba poczekać do następnej aktualizacji auto-mapy :-D


to może pochwal się co trzeba zmienić
 
 
jerry 757 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 70
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 5
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2014-10-14, 19:59   

w ustawieniach auto-mapy należy otworzyć plik settings files i zmienić wartości
z:
NRS6ThreadsWait=-1
na:
NRS6ThreadsWait=50

i poniżej dopisać:
NRS6ThreadsWaitFreq=1000
samo urządzenie działa poprawnie ,błąd jest po stronie auto-mapy.
_________________
jerry757
 
 
tigo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-10-14, 21:48   

a to się robi z windowsa na nawi czy na komp? nie widzę w pliku settings files z poziomu komputera wersa który trzeba podmienić, skąd takie informacje, czyżby od automapy?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-11-16, 10:13 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-11-16, 10:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jerry 757 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 70
Dołączył: 14 Paź 2014
Posty: 5
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2014-10-14, 22:17   

pytałeś co trzeba zmienić ale widzę że nie wiesz jak to zrobić.
oto dokładna instrukcja:
należy dokonać zmian w pliku gps.settings, ktory dostepny jest w:
AutoMapa EU\Profiles\[nazwa uzywanego profilu]\settings files
Plik nalezy otworzyc na komputerze PC za pomoca notatnika i zmienic wartosci
z:
NRS6ThreadsWait=-1
na:
NRS6ThreadsWait=50

i poniżej dopisać:
NRS6ThreadsWaitFreq=1000

zmian dokonałem po konsultacji auto-mapą

po tej poprawce mapa chodzi jak igła.Jeśli masz problem , podejdź z tą instrukcją do pierwszego lepszego informatyka . zrobi Ci to dosłownie w 3 minuty.
_________________
jerry757
Ostatnio zmieniony przez jerry 757 2014-10-20, 17:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tigo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Wrz 2014
Posty: 10
Wysłany: 2014-10-15, 06:17   

No tak, z takim opisem to nie bedę miał problemu. Oddałem nawigację ale zaraz chyba zamówię i sprawdzę czy chodzi. Dziękuję Ci bardzo ;-)


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-11-16, 10:13 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-11-16, 10:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kisiol3
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2014-10-19, 18:56   

Program application database cannot be found.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12