Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Peying ALIEN PY-GPS7011 problemy z AutoMapą
Autor Wiadomość
smuggie
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-15, 23:28   Peying ALIEN PY-GPS7011 problemy z AutoMapą

czy zawieszanie się wygląda tak jak u mnie? :

Podczas nawigowania nieregularnie, średnio co kilkanaście kilometrów mapa się zacina, natomiast odległość do następnego manewru cały czas się zmniejsza i pozostałe wartości również są ruchome, tylko mapa stoi w miejscu. Jak kliknę na menu i z powrotem do ekranu nawigowania program jakby się odwieszał i prowadzi dalej. Co to może być? Czy to wina urządzenia??
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-04-24, 06:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2014-08-16, 08:46   

Jaki program nawigacyjny?
_________________

 
 
smuggie
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-16, 09:16   

Automapa. Próbowałem różne wersje i zawsze tak samo.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2014-08-16, 10:09   

Zajrzyj do wątku "FAQ Automapa":
Cytat:
Sposoby poprawy płynności: http://www.my-navia.pl/***.php?t=23215 plus posty http://www.my-navia.pl/vi...p=328947#328947 oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=425700#425700
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
generalpinochet 
Waypoint


Dołączył: 10 Sie 2014
Posty: 22
Wysłany: 2014-08-18, 12:47   

U mnie te sposoby nic nie dają, mam nadzieje, że kiedyś sytuacja się zmieni. Poza tym gorzej łapie gps niż moja blisko 10 letnia manta.

Orientuje się ktoś czy ta firma w ogóle udostępnia jakieś aktualizacje oprogramowania dla swoich prodoktów ? Na stronce nic nie widzę.

Testowałem mapamap, zawiesza całe urządzenie. Masakra jakaś.
 
 
smuggie
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-21, 12:11   

świetną odpowiedź uzyskałem od firmy lechpol, przedstawiciela peiyinga na temat mojego problemu:

"Pozostaje mi doradzić wymianę mapy. Z innymi mapami nie występuje ten problem."

oraz

"Problem polega na tym, że AutoMapa jest kiepskim produktem. Pożera ogromne ilości zasobów systemowych. Na innych mapach, nawet tych bardziej rozbudowanych nie występuje ten problem."
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2014-08-21, 13:33   

Nie do końca - bo AM potrafi działać na słabszych sprzętach.
Z drugiej strony Primo full wypas (teren 3d, głos TTS, budynki 3D i wszystkie POI) też potrafi solidnie klatkować
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
generalpinochet 
Waypoint


Dołączył: 10 Sie 2014
Posty: 22
Wysłany: 2014-08-21, 15:11   

Dostałem odpowiedź od dystrybutora: "Witam,
Proszę wyłączyć w ustawieniach synchronizację czasu GPS."

Jest szansa, że to cokolwiek poprawi ? Sam bym przetestował ale na razie nie mogę zainstalować najnowszej automapy - brak jakiegoś pic.data.
Ostatnio zmieniony przez generalpinochet 2014-08-23, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Jedrusia
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Gru 2013
Posty: 10
Wysłany: 2014-08-21, 16:45   

Automapa kiepskim produktem ??? Hahaha. To pisał ktoś w pijanym widzie.
To raczej ten Peiying jest kiepskim produktem.
Poza tym ilość RAMu w urządzeniu spokojnie wystarczy do uruchomienia AM.
Problem tkwi raczej w samym urządzeniu (sprzęt-oprogramowanie).
Poza tym nie wiedzieć czemu reklama produktu pochodzące ze strony producenta:

wyraźnie pokazuje że uruchomiona jest KIEPSKA WERSJA programu nawigacyjnego czyli AM.
 
 
generalpinochet 
Waypoint


Dołączył: 10 Sie 2014
Posty: 22
Wysłany: 2014-08-21, 16:59   

Napisałem już kilka dni temu email z tą uwagą, gdyż jest to jawne wprowadzanie w błąd. Na opakowaniu jest wskazana automapa, która nie działa poprawnie. Wyżej zacytowałem odpowiedź. Strzelam, że niczego ona nie rozwiąże - ponadto zapytałem o możliwość aktualizacji oprogramowania nawigacji. Oczywiście brak odpowiedzi.

Poza tym automapa działa na mojej starej nawigacji wolno ale bez zawieszania się.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2014-08-21, 17:16   

W wielu przypadkach poprawiło.
AM masz na SD, czy w urządzeniu ?
_________________

 
 
generalpinochet 
Waypoint


Dołączył: 10 Sie 2014
Posty: 22
Wysłany: 2014-08-21, 17:20   

Na sd, instalowałem według poradnika.

Wyłączyłem w ustawieniach synchronizację czasu GPS i nic do nie dało. Nawigacja przez większość czasu wskazuje zamrożony obraz. Przetestowałem już wszystkie wskazówki znalezione na internecie - bez efektu.

Wysyłanie na gwarancje nic nie da bo to jest wada tego modelu i dystrybutor jej nie usunie.
Ostatnio zmieniony przez generalpinochet 2014-08-25, 12:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
smuggie
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-08-22, 18:05   

u mnie odznaczenie synchronizacji czasu nie pomogło, nadal mapa się wiesza.
 
 
generalpinochet 
Waypoint


Dołączył: 10 Sie 2014
Posty: 22
Wysłany: 2014-08-25, 02:50   

Po solidnym przetestowaniu nawigacji na mapamap stwierdzam, że ten sprzęt jest bardzo wadliwy. Mapamap też się wiesza. W zasadzie skończyły mi się pomysły. Pewnie wystawie na sprzedaż, może odzyskam połowe pieniędzy.
 
 
adidasik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Wrz 2009
Posty: 14
Wysłany: 2014-09-08, 18:36   

Mam wyłączoną synchronizację czasu i strefy czasowej- Automapa cały czas się wiesza. Czy cokolwiek da się z tym zrobić? Czy jest już rozwiązanie?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12