Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Android - problemy rozdzielczością
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2014-09-18, 11:45   Primo Android - problemy rozdzielczością

Często pojawia sie na forum problem rozdzielczości - stąd próba zebrania w miejscu linków do rozrzuconych po wielu wątkach porad.

http://www.my-navia.pl/vi...p=435417#435417
http://www.my-navia.pl/vi...p=431162#431162
http://www.my-navia.pl/vi...p=414453#414453
http://www.my-navia.pl/vi...p=414378#414378

http://www.my-navia.pl/vi...p=422695#422695
http://www.my-navia.pl/vi...p=389277#389277
http://www.my-navia.pl/vi...p=382164#382164
http://www.my-navia.pl/vi...p=381771#381771
http://www.my-navia.pl/vi...p=375247#375247
http://www.my-navia.pl/vi...p=373881#373881

http://www.my-navia.pl/vi...p=436347#436347
http://www.my-navia.pl/vi...p=435425#435425
http://www.my-navia.pl/vi...p=433263#433263
http://www.my-navia.pl/vi...p=432080#432080
http://www.my-navia.pl/vi...p=422042#422042


Przy okazji - obrót ekranu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=40732

I ciekawostka: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41056
_________________

 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2190
Skąd: PL
Wysłany: 2015-05-30, 09:40   

Sprawdzone rozdzielczości urządzeń

jeżeli są problemy z ustawieniami

[rawdisplay]
screen_xy="auto"

warto sprawdzić :


SONY XPERIA E4

[rawdisplay]
;screen_xy="auto"
screen_x=897
screen_y=540
screen_x2=540
screen_y2=904

Sony Xperia M2

[rawdisplay]
;screen_xy="auto"
screen_x=888
screen_y=540
screen_x2=540
screen_y2=888

ALLVIEW AX5 Nano Q

[rawdisplay]
;screen_xy="auto"
screen_x=758
screen_y=480
screen_x2=480
screen_y2=752

LG G Pad 7.0 V400

[rawdisplay]
;screen_xy="auto"
screen_x=1280
screen_y=732
screen_x2=800
screen_y2=1212

HTC One M9

[rawdisplay]
screen_xy="800_480:1794x1080/1080x1776"
screen_x=1794
screen_y=1080
screen_x2=1080
screen_y2=1776

HTC One

[rawdisplay]
highres = 1
;screen_xy="auto"
screen_xy="800_480:1776x1005/1080x1701"

Nexus 7 WiFi 32GB(2013)

[rawdisplay]
driver="gdi"
force_renderer="RENDER_MOYA"
;screen_xy="auto"
;;;Nexus 7 (2013) z widocznym ststus bar

screen_x=1920
screen_y=1058
screen_x2=1200
screen_y2=1778

;;;Nexus 7 (2013) bez ststus bar

;screen_x=1920
;screen_y=1104
;screen_x2=1200
;screen_y2=1824

highres=1
double_screen=0
show_cursor=0

Nexus 7 (2012)

[rawdisplay]
driver=engine
screen_x=1280
screen_y=703
screen_x2=800
screen_y2=1172
force_renderer="RENDER_MOYA"

Samsung Galaxy S4

[rawdisplay]
highres = 1
;screen_xy="auto"
screen_xy="800_480:1920x1006/1080x1846"
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1067
Wysłany: 2016-03-21, 09:41   

Wiem, że to było wałkowane wielokrotnie ale nie potrafię znaleźć odpowiedniego tematu gdzie to jest a sprawa dot. skina (przeróbki) rozdzielczości gdyż mam tablet z rozdzielczością 1920x1200 i jak wiadomo brak skinów na te rozdzielczość :-/ czy może ktoś podrzucić ten wątek ;-)
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 434
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2016-03-21, 09:59   

"Problemy z rozdzielczością w programie i skinach"
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41719
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Skąd: EU
Wysłany: 2016-03-21, 19:00   

d.marco napisał/a:
...sprawa dot. skina (przeróbki) rozdzielczości gdyż mam tablet z rozdzielczością 1920x1200...

Walcz...
_________________

 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Skąd: EU
Wysłany: 2016-03-21, 20:28   

d.marco napisał/a:
...mam tablet z rozdzielczością 1920x1200...

Skonfiguruj porządnie program. "Walczysz" z urządzeniem Full HD = sys.txt przeznaczony dla takich urządzeń - przykładowy > znajdziesz na forum.
W razie problemów (pw.) modyfikujesz sekcję (przykład):
Kod:
[rawdisplay]
highres=1
driver="gdi"
screen_x=1920
screen_y=1054
screen_x2=1200
screen_y2=1820
force_renderer="RENDER_MOYA"

Problem ze skinem = etap drugi.
_________________

 
 
pyra 
Waypoint


Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 46
Skąd: Pyrlandi
Wysłany: 2016-04-30, 19:03   

Witam
Posiadam zainstalowaną wersje igo promo basarsoft 9.6.29.44739 w rozdzielczości 960-540
Posiadam do tego skiny
Kod:
diMkaWA_aP24ModNks.zip
Doupas_V6.3_Default_24
Doupas_v6.3_Silver3D_24
GjAk_v2.2_AriNe-28

Ale działa mi tylko jeden diMkaWA_aP24ModNks.zip Jeśli zmienię na którykolwiek z innych aplikacja się nie uruchamia Zaglądałem w plik info.ini pozostałych skinów i wydaje się że są na moją rozdzielczość
Tutaj przykład info.ini działającego skina
Kod:
[theme]
name="diMkaWA_aP24 Mod Nk's"
needs_restart=0
default_night_skin_dir=skin_night
;supported_resolutions="1024_768,800_480,800_442,480_800,480_762,960_540,960_502,
540_960,540_922,854_442,480_816,854_480,480_854,480_320,320_480,480_295,320_455"
supported_resolutions="1920_1080,1080_1920,1080_1845,1920_1005,1794_1005,
1080_1701,1794_1080,1080_1776,1776_1080,1280_800,800_1280,1280_755,800_1235, 1280_736,800_1205,1280_720,1280_703,800_1172,1280_674,720_1234,720_1280, 1280_670,720_1230,1200_670,720_1134,960_540,540_960,960_502,540_922,888_540, 540_888,854_480,480_854,480_762,800_442,480_800,800_480,800_448,480_768,800_435, 800_440,480_755,480_760,800_432,480_752,740_440,480_710,1024_552,600_976, 768_1184,1196_768,1280_752,800_1232,1280_755,1024_768,768_1024,1024_600, 600_1024,1280_750,800_1230,800_444,480_764,800_425,480_745,1184_670,720_1184, 1184_720,1196_720,1196_674,720_1138,1280_768,768_1280,768_1230,1280_718, 720_1134,1196_670,720_1154,1204_670,720_1204,1204_720"

A tu jednego z niedziałających
Kod:
[theme]
name="GjAk_v2.2_AriNe-28"
needs_restart=0
default_night_skin_dir=skin_night
supported_resolutions="1920_1080,1080_1920,1080_1845,1920_1005,1794_1005, 1080_1701,1794_1080,1080_1776,1776_1080,1280_800,800_1280,1280_755,800_1235, 1280_736,800_1205,1280_720,1280_703,800_1172,1280_674,720_1234,720_1280, 1280_670,720_1230,1200_670,720_1134,960_540,540_960,960_502,540_922,888_540, 540_888,854_480,480_854,480_762,800_442,480_800,800_480,800_448,480_768,800_435, 800_440,480_755,480_760,800_432,480_752,740_440,480_710,1024_552,600_976, 768_1184,1196_768,1280_752,800_1232,1280_755,1024_768,768_1024,1024_600, 600_1024,1280_750,800_1230,800_444,480_764,800_425,480_745,1184_670,720_1184, 1184_720,1196_720,1196_674,720_1138,1280_768,768_1280,768_1230,1280_718, 960_552,600_912,960_529,600_889,918_540,540_912,960_512,540_932,540_850,888_502, 960_503,540_923,960_557,600_917,1280_777,800_1257,1280_775,800_1255,1184_718, 768_1134,1024_695,768_976"

Czy może mi ktoś podpowiedzieć co jest nie tak?
Lub co trzeba zmienić? Żeby działało
Zauważyłem jeszcze jedno że w pliku zip działającego skina jest jeden folder ui_android i plik info.ini Natomiast w tych nie działających jest jeden folder więcej gfx

No tak nie do końca
_________________
Android
Gość pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-05-02, 06:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2190
Skąd: PL
Wysłany: 2016-04-30, 19:16   

dostałeś odpowiedź na innym forum i klepiesz ten sam post tutaj
 
 
rafal1435
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-05-14, 16:03   Problem z rozdzielczoscia IGO Primo

Witam, Igo wykrywa mi dziwna rozdzielczosc w telefonie, w zaleznosci czy to zwykle iGo(1706x1080) albo Igo 1776x1080 i program sie nie zalacza, probowalem juz roznych plikow sys.txt i nic nie pomaga ciagle ten blad.
Ktos ma na to jakas rade?
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5568
Wysłany: 2016-05-14, 16:16   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=42711

Po co zakladasz kolejny nowy temat nie przeczytawszy wczesniej tego co już napisano ? ????

Po drugie:
rafal1435 napisał/a:
czy to zwykle iGo(1706x1080) albo Igo 1776x1080

czym sie rózni zwykłe iGO od iGO ??

Reasumując: KOSZ

P.S Jesli już przeczytasz to co napisano i nie dasz sobie rady, napisz we własciwym temacie podając:
1. wersja iGO
2. Miejsce instalacji ( pamięć , karta, podział )
3. urządzenie z rootem, czy bez
4. wklej swój sys.txt uzywając np strony www.wklej.to )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2016-05-14, 16:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rafal1435
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-05-14, 16:24   

Czytalem te tematy ale nie potrafie sobie dalej z tym poradzic wbijalem w sys.txt rozdzielczosci podane przy bledzie, wbijalem rownierz w multimode.ini i nic nie pomaga
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5568
Wysłany: 2016-05-14, 16:26   

a wbijałeś w sys.txt :
Kod:
[rawdisplay]
screen_xy="auto"


?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rafal1435
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-05-14, 16:32   

no_taki napisał/a:
a wbijałeś w sys.txt :
Kod:
[rawdisplay]
screen_xy="auto"


?


tak, potem wbiłem
[rawdisplay]
screen_xy="screen_xy="1704_1080:1704x1080/1080x1704:fullscreen"

a teraz mam cos takiego od kolegi
Kod:
[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"
driver=engine
screen_xy="auto"
;driver="gdi" ;for HD & QHD
;highres=1 ;for HD & QHD


i zadna opcja nie dziala[/code]

[ Dodano: 2016-05-14, 18:30 ]
teraz pobralem jakies iGO Primo 9.6.7.281004 ktore ruszylo jednak mam problemy bo nie rozciaga obrazu na pelny ekran
 
 
 
rafal1435
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-05-14, 19:14   

piotrekcz napisał/a:
rafal1435 napisał/a:
teraz pobralem jakies iGO Primo 9.6.7.281004

"Meczysz" urządzenie zabytkową wersją programu iGO Primo - brak oryginalnego wsparcia dla urządzeń Full HD.
rafal1435 napisał/a:
Igo wykrywa mi dziwna rozdzielczosc w telefonie,

Jaka wersja programu iGO Primo, sprawia takie problemy?

A jaka wersja iGO obsługuje full HD?

[ Dodano: 2016-05-14, 20:14 ]
piotrekcz napisał/a:
rafal1435 napisał/a:
teraz pobralem jakies iGO Primo 9.6.7.281004

"Meczysz" urządzenie zabytkową wersją programu iGO Primo - brak oryginalnego wsparcia dla urządzeń Full HD.
rafal1435 napisał/a:
Igo wykrywa mi dziwna rozdzielczosc w telefonie,

Jaka wersja programu iGO Primo, sprawia takie problemy?

A jaka wersja iGO obsługuje full HD?
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5568
Wysłany: 2016-05-14, 19:21   

Kolego.. to Ty oczekujesz pomocy, więc odpowiadaj proszę na zadane Ci pytania.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 12