Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Czarny ekran po ponownym uruchomieniu po instalacji
Autor Wiadomość
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 86
Wysłany: 2018-11-16, 13:34   Czarny ekran po ponownym uruchomieniu po instalacji

Witam
Mam taki problem z IGO Primo zainstalowanym w tablecie HUAWEI KOB-L09. Po zainstalowaniu IGO i pierwszym odpaleniu go urządzenie wyświetla wszystko OK. Problem zaczyna się wtedy kiedy zamknę aplikacje i uruchamiam ją ponownie z ikony na pulpicie. Ekran świeci na czarno ale mam wrażenie jak by aplikacja się uruchomiła tylko nie wyświetla ekran. Przy dotykaniu ekranu dotyk klika lecz nic nie wyświetla. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Proszę o podpowiedź jeśli można jak się uporać z tym problemem.

[ Dodano: 2018-11-16, 13:37 ]
Zaznaczam że instalowałem na różne sposoby czyli program na urządzeniu mapy na sd, całość na sd, całość na urządzeniu....nic to nie zmienia. Pierwsze uruchomienie po instalacji OK, ponowne czarny ekran....:(

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2018-11-16, 13:47 ]
--------------------------------------
Nie ma jakiegokolwiek powodu by krzyczeć, a w necie pisanie dużymi literami oznacza krzyk.
Poprawiłem
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2018-11-16, 13:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5728

Wysłany: 2018-11-16, 13:50   

Na spokojnie:
Jak wersja systemu ? Jaki program ( Primo, czy nextgen ) ?
Jaki glos ( TTS , czy naturalny ), a jesli głos TTS to jaki syntezator mowy jest uzywany ? Czy przypadkiem nie Ivona ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 86
Wysłany: 2018-11-16, 14:04   

Wersja Igo Primo 2.4 ,głos chyba naturalny wybrany z listy pierwszy lepszy -Marek v1.1 .Mam wrażenie że z tym HUAWEI-em coś nie tak bo na tablecie Samsunga działa OK. Ten HUAWEI niby nowy....

[ Dodano: 2018-11-16, 14:26 ]
Chyba sobie poradziłem. W takiej sytuacji podzielę się informacją dla innych mogących mieć podobny problem z IGO w takim urządzeniu. Nie wiem czy to pomoże w przypadku innych urządzeń ale u mnie w tablecie HUAWEI MediaPad T3 8cali pomogło. Dopisałem kilka linijek w sys.txt .Swoją drogą dzieki za dobrą wolę i zainteresowanie "no_taki"

w sekcji rawdisplay pliku sys.txt dopisałem i mi działa:
[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"
driver=engine
screen_xy="auto"
screen_x=1224
screen_y=764
screen_x2=800
screen_y2=1188
screen_xy="800_480:1224x764/800x1188:fullscreen"
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5728

Wysłany: 2018-11-16, 17:13   

Jako że nie sadze by ten wpis mogl tak zadzialac ,szczegolnie ze nie pisales o zadnym komunikacie - spokojnie testuj.
Nie podales na jakim androidzie dziala tel a to sprawa najwazniejsza jesli mas, primo
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 341
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-11-19, 14:25   

W oreo (android 8) na czarny ekran pomaga prosty trick.
W katalogu content usunąć foldery global_cfg, voice, lang.
Uruchomić iGO. Wyświetli się komunikat global_cfg not found.
Kliknąć OK.
Do katalogu content skopiować spowrotem foldery global_cfg, voice, lang.
Uruchomić iGO. Nie powinno być czarnego ekranu.
Nie wiem dlaczego, ale u mnie to zadziałało.
Źródło tajemnej wiedzy:
Strona z opisem
Ostatnio zmieniony przez wal24 2018-11-20, 21:08, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 971
Wysłany: 2018-11-19, 15:51   

Czyli egzorcysta pilnie poszukiwany na potrzeby forum. :mrgreen:
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 341
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-11-19, 16:06   

Powyższy sposób znalazłem gdzieś w necie o miui. A dokładnie było tak. Kupiłem mi mix 2. Był android 7.1, miui chyba 8. Zainstalowałem na nim iGO_Israel_9.18.27.687519 i iGO_Pal_9.18.27.719974. Działało bez problemu. Zrobiłem aktualizację fona do androida 8.0 i miui 10.0. Od tego momentu czarny ekran. Nie pomogły żadne wpisy sys.txt. Zastosowałem powyższy trick i wszystko działa. Całkowity brak logiki. Nie rozumiem tego. Ale cuda się zdarzają.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 971
Wysłany: 2018-11-19, 16:26   

A może to problem instalowania nielegalnego oprogramowania na legalnym Andku?
Ja nigdy nie miałem żadnych problemów na oreo z instalacją jakichkolwiek programów nawigacyjnych - oczywiście za wyjątkiem starego primo bo ten zakończył karierą na andku 7.1.
Ale zawsze miałem urządzenia zrootowane. Aktualnie mam Oreo z romem deodex i wszystko działa bajkowo.
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 341
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-11-19, 16:32   

Jeszcze nie zrootowałem. Będę się za to brał.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5728

Wysłany: 2018-11-19, 18:00   

Wal24, powiedz czy po wystapieniu black screen robiles pelną deistalację iGO w restartem fona ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wal24 
Navi Expert


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 341
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-11-19, 18:11   

Nie. Po prostu po aktualizacji fona, iGO otwierało tylko czarny ekran, bez żadnych komunikatów. Zrobiłem to co napisałem. Bez ponownej instalacji iGO.
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 86
Wysłany: 2019-01-30, 13:26   

Witam
Spotkaliście sie z podobnym przypadkiem tzn. czarny ekran po uruchomieniu IGO PRIMO w tablecie KRUGER MANTZ EAGLE 962 Z ANDROIDEM 8.1.0 .Słychać że IGO startuje ale ekran czarny...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5728

Wysłany: 2019-01-30, 14:21   

Miłego czytania :-)
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=45413
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 86
Wysłany: 2019-01-30, 16:28   

Poczytałem...dużo opcji ale mało konkretów....ale dzięki no_taki ;)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5728

Wysłany: 2019-01-30, 17:33   

jest jeden konkret, który Ci umknał jak widze.
Primo na androidzie 8 działać nie będzie.
Jesli "ósemka" to tylko nextgen
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13