My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:01
Primo (2.4) 9.6.29.xxxxxx
Autor Wiadomość
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-09-11, 20:56   Primo (2.4) 9.6.29.xxxxxx

Primo (2.4) 9.6.29.326419 - już u kolegow z litwy (i nie tylko).
Wersja we wstępnych testach działa super, niestety nie obsluguje skina Dimka - trzeba poczekać na aktualizacje skina.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
Ostatnio zmieniony przez janusz_40 2013-09-17, 15:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
RadarA 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 64
Wysłany: 2013-09-12, 10:20   

Nie wiem dla czego ale w tej wersji nie widzi mi głosów tts (Agaty). Czy u was wszystko działa poprawnie. :-( :?:
_________________
HTC One - Android Revolution HD
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-09-12, 15:54   

piotrekcz napisał/a:
Wersja ciekawa (druga po iGO_Primo_Isr_Free_2.0.1_9.6.22.327327 - 04 Sep 2013), ze względu na pełne wsparcie dla wysokich rozdzielczości HD.
Ta z nazwy tematu również - widocznie pobrales jakas okrojona wersje..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2013-09-12, 16:27   

piotrekcz napisał/a:
Niektóre skiny działają, ale nie ma sensu ich dodawać - nowe funkcje będą niewidoczne.

A w starym data.zip będą widoczne ?
Na moją rozdzielczość nie moge znależć nowego data.zip i musze pracować na starym.
Niczego nowego nie zauważyłem w nowym primo, może to przez stary data.zip
 
 
 
s.cichy1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 23
Wysłany: 2013-09-12, 18:46   

Jakie zmiany względem starszej wersji ?
_________________
GC 5066FMBT TMC AM 6.6 IGO8 IGO PRIMO NVIGON
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2013-09-12, 19:11   

piotrekcz, mam rozdzielczość 480x320 i próbowałem uruchomić na data.zip z 800x480 ale nie dałem rady.
Opisywałem to w temacie: http://www.my-navia.pl/vi...16638&start=285
i cisza ;)
Na innych forach wyczytałem że przeszkadza statubar.
Może w nowej wersji będzie ok ?
 
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-09-12, 19:20   

arturx napisał/a:
nie moge znależć nowego data.zip i musze pracować na starym.
arturx napisał/a:
A w starym data.zip będą widoczne ?
Wiekszosc funkcji programu zawarta jest w data.zip i podmiana samego pliku wykonywalnego poza zmiana numerka na wyższy nie daje kompletnie nic - Podmieniamy albo komplet czyli *.apk oraz data.zip albo nie podmianiamy nic i zostajemy przy poprzedniej wersji.
piotrekcz napisał/a:
Napisałem wyraźnie, druga po ...
Ok- zle zrozumialem ;-)
s.cichy1 napisał/a:
Jakie zmiany względem starszej wersji ?
Glowna nowosc to ta przedstawiona na screenie powyżej..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-09-12, 19:28   

arturx napisał/a:
mam rozdzielczość 480x320 i próbowałem uruchomić na data.zip z 800x480 ale nie dałem rady.
A prubowales ustawien w sys.txt:
Kod:
[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="480_272:480x320/320x480:fullscreen" ;1
screen_xy="auto" ;2

najpierw sprawdz z ustawieniem z linii "2" czyli "auto" jeśli nie zaskoczy z linii "1".
W multimode.ini jest wlasciwy wpis - moim zdaniem powinno przeskalować okno do Twojej rozdzialki.

[ Dodano: 2013-09-12, 20:30 ]
Spoznilem się - piotrekcz, podal Ci rozwiaznie, powyżej mojego postu ;-)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2013-09-12, 19:36   

w jednym i drugim przypadku wyskakuje mi komunikat: User interface resolution [320x455] is not supported or compatible skin cat not be found
może jeszcze trzeba wyedytować multimode.ini ?
 
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2013-09-12, 19:51   

- w pilku data.zip mam folder: data.zip/ui_android/480_272/
- save usunięte
- usunąłem sys.txt i teraz mi wyskakuje: [320x480] is not supported
a jak wygląda sprawa z branding.zip ?
Bo go wyrzuciłem a w nowej ściągniętej paczce go nie ma, jest: ux/basarsoft_android_2.4.zip
Ale on ma tylko rozdzielczość: 1024_768
Może tu jest przyczyna ?
 
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2013-09-12, 20:21   

wywaliłem branding.zip i ux/basarsoft_android_2.4.zip
I ruszyło :)
dzieki za pomoc, pozdro
 
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 294
Wysłany: 2013-09-12, 21:35   

Dzięki janusz_40 za info. Jeżeli ktoś jeszcze używa takiego dinozaura jak HTC HD2 to na romach z Androidem Nexus 4.2.2 v2.6 i 4.3 v3.1 program działa wyśmienicie. Ze starego iGO zostawiłem w katalogu content tylko map, poi i speedcam, resztę usunąłem. Być może na innych telefonach z Androidem 4.3 program też działa. Musze jeszcze sprawdzić czy na Galaxy S2 posadzony na zewnętrznej karcie też pójdzie.
EDIT: Na galaxy S2 ze stockowym romem 4.1.2 też działa znakomicie. Wreszcie zrobiłem sobie porządek bo miałem chyba z 5 instalek różnych wersji.
 
 
geranium 
guru


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 1989
Wysłany: 2013-09-14, 17:20   

mały dodatek UX wracający przycisk" ustawienia " na swoje miejsce (wersje bez skinów) :-)
http://www15.zippyshare.com/v/63996088/file.html
 
 
Alexdaro
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 182
Wysłany: 2013-09-18, 12:52   

Witam!
Mam pytanko? Ostatni cos mi sie porobilo z moim tabem(krzyczalo ze malo pamieci i musialem przeinstalowac system- ale nie otochodzi :lol: )A w miedzy czasie pojawilo sie nowe Igo 2.4 wiec je zainstalowalem to z temau a ostatnio nawet to z nowszym nr .....329069(wszystko od kol. z Litwy). Wszystko smiga ok a nawet lepiej szybciej, ale jak obroce do pionu to widac ze belka w tablecie sie zmienia a Igo nie, dalej jest w poziomie :?: . Co moze byc przyczyna :cry: Czyzby tablet cos nie tak. Dodam ze wszystko mam tak jak w poprzedniej wersji (....235654), wpisy w sys.txt tez.
_________________
Goclever 5066 FMBT - SAMSUNG Galaxy Tab 3 8.0 - Lenovo A660
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-09-19, 15:24   

Żeby nie było pytan: Dlaczego TTS nie działa w tej wersji, zamieszczam link do pliku definicji glosow (zoptymalizowany dla Primo 2.4 pod Androida):
Kod:
http://www.failai.lt/j8tpdcdjphrq/Voice_TTS_Android_plp_lua.zip.htm

oraz PL_lang z pelnym tłumaczeniem skina GjAk_v2.0_AriNe-44:
Kod:
http://www.failai.lt/azvv3tgqjk0k/Lang_Polish.zip.htm
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11