Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo - zapisywanie ustawień
Autor Wiadomość
Kasparientes
azymut


Dołączył: 14 Lis 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-11-14, 14:08   Primo - zapisywanie ustawień

mam taki problem że nie zapisują mi się ustawienia które wybieram podczas pierwszego uruchomienia, za każdym razem muszę wybierać język lektora itp. czy ktoś wie gdzie co przestawić albo jakiego pliku brakuje??

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-11-14, 17:00 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku iGO Primo - Poradnik - instalacja, konfiguracja
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-01-21, 16:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2014-11-14, 16:46   

Kasparientes napisał/a:
nie zapisują mi się ustawienia

Dopisz do sekcji [folders] w sys.txt

data="/storage/emulated/0/igo"
sdcardpath="/storage/emulated/0/igo"
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-11-14, 16:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
0dany0
azymut


Dołączył: 02 Gru 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-12-02, 08:45   iGo Primo nie zapisuje ustawień

Witam,

Zainstalowałem iGO Primo 9.6.7.281004 na Galaxy S4. Niestety nie zapisuje mi ustawień początkowej konfiguracji. Czy może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego? Szukałem ale niestety nic nie znalazłem takiego co by mi pomogło.
Wielkie dzięki.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2107
Wysłany: 2014-12-02, 10:51   Re: iGo Primo nie zapisuje ustawień

0dany0 napisał/a:
Witam,

Zainstalowałem iGO Primo 9.6.7.281004 na Galaxy S4. Niestety nie zapisuje mi ustawień początkowej konfiguracji. Czy może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego? Szukałem ale niestety nic nie znalazłem takiego co by mi pomogło.
Wielkie dzięki.


gdybyś zaczął od przeczytania kilku stron ....


bardzo ciekawe że nie działa :-/
http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=330
 
 
0dany0
azymut


Dołączył: 02 Gru 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-12-02, 14:47   

Dzięki. Okazało się że miałem mała literówkę w pliku sys.txt oraz dziwnym trafem folder dostał tylko do odczytu.
 
 
whorn
azymut


Dołączył: 21 Sty 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-01-21, 15:42   Zapisywanie ustawień

Witajcie, zainstalowałem IGO Primo Truck na Galaxy S4 i mam pewien problem, mianowicie za każdym razem muszę od nowa potwierdzać regulamin, wybierać język, głos, skórkę, w skrócie nie zapisuje mi moich ustawień. Jest na to jakiś sposób? Dodam, że nawigacja poza tym działa bardzo dobrze, ale za każdym razem muszę tracić z 3 minuty na ustawienie tego wszystkiego.
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2015-01-21, 16:00   

Dopisz do sekcji [folders] w sys.txt

data="/storage/emulated/0/igo"
sdcardpath="/storage/emulated/0/igo"

wszystkie pliki dobrze mieć w pamięci wewnętrznej.

http://my-navia.pl/viewtopic.php?p=441007#441007
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-01-21, 16:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
whorn
azymut


Dołączył: 21 Sty 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-01-21, 16:13   

Przyznam, że prześledziłem link, który podałeś i nadal nie wiem gdzie to wpisać. Całe IGO mam na karcie SD, na telefonie nie ma żadnych plików od IGO bo mam za mało miejsca (nie mieszczą mi się mapy bo mam dużo zdjęć itp.). Instalacja też mi zajęła dużo czasu, niby proste, wrzucić igo z aplikacją, zainstalować ją, wrzucić mapy i powinno działać a u mnie ciagle nie widziało map. Jak już udało się to zrobić to teraz nie zapisuje nic.
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2015-01-21, 16:19   

whorn napisał/a:
Przyznam, że prześledziłem link, który podałeś i nadal nie wiem gdzie to wpisać.


Nie jestem w stanie bardziej pomóc jeżeli kolego nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

dopisujesz

Kod:
data="/storage/emulated/0/igo"
sdcardpath="/storage/emulated/0/igo"


do pliku sys.txt, który mieści się w folderze głównym IGO.
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
whorn
azymut


Dołączył: 21 Sty 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-01-21, 16:26   

Całe szczęście nie mam z tym problemów, problem mam z plikiem sys.txt, którego nie mam :O Wywaliłem navi i wgrywam jeszcze raz, zapewne przez przypadek wywaliłem ten plik.
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2015-01-22, 09:32   

Zapoznaj się jeszcze z tym tematem:

http://www.my-navia.pl/vi...p=436855#436855
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
jadja 
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2015
Posty: 21
Wysłany: 2015-01-22, 18:35   

Jestem użytkownikiem tej nawigacji w chińskim urządzeniu wbudowanym w samochód (jako radio, dvd, tv, nawigacja itd) o nazwie KD502 (chyba). Mam taki problem, że po zainstalowaniu navi wszystko mam OK jeśli chodzi o głos TTS. Gdy jadnak następnego dnia uruchamiam nawigację głosy TTS znikają, brak ich także w dostępnych, nieczynna jest także funkcja TTS Pro (nie jest podświetlona). Głos Agatki jest w plikach, ale się nie wyświetla aby go uruchomić. Dopiero odinstalowanie navi i powtórna instalacja umożliwia głos TTS. A potem sytuacja się powtarza. Czy jest na to rada?
Drugie zmartwienie to zbyt ciche komunikaty w stosunku do radia (które i tak automatycznie się wycisza, ale głos navigi jest o wiele cichszy). Wszylkie suwaki mam na maxa (w plikach "255").
Dziękuję za wszelką pomoc. Mam trzy inne nawigacje (Sygic, Copilot i Automapa, na które wydałem sporo pieniędzy) ale iGo podoba mi się najbardziej.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1454
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-01-23, 09:05   

Witam

Zacznijmy od tego, że jest IGO Primo
- w wersji na Androida
- w wersji na Windows CE

Ty kolego - zadałeś pytanie w dziale Android

Teraz ja zapytam - jaki system masz w stacji multimedialnej
- czy Android
- czy Windows

Jeśli masz Windows (jak sądzę) a nie Andorid, to szukaj informacjo w dziale o Priomo dla Windowsa => niestety tak jest, że polski TTS dla Windows jest cichszy niz głos zwykły

Odnośnie problemów z zapisem ustawień
- zacznij od formatu karty u wgrania wszystkiego od poczatku
- jeśli to nie pomoże => sprawdź na innej karcie pamię

Jeśli faktycznie masz Androida, to co z instalacją syntezatora IVONA?

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2015-01-23, 09:33   

jadja napisał/a:
Drugie zmartwienie to zbyt ciche komunikaty.
O to pytaj w innym miejscu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
karol88 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 14
Wysłany: 2015-01-23, 13:30   

Zainstalowałem na antku 4.4.2 samsung tab aplikacje Başarsoft Navigation Turkey (2.4) 9.6.29.468978 i nie trzyma mi ustawień początkowych? Co zmienić aby nie było tego problemu !
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13