Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-07, 12:35
iGO, Primo (Android) prośby o linki
Autor Wiadomość
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2181
Wysłany: 2015-08-30, 19:46   

d.marco napisał/a:
kolego geranium nie każdy z nas zna się na tych dodatkach tak jak ty za co szacunek dla ciebie i dlatego najczęściej instaluje się to wraz z zaciągniętym programem na pewno byłoby łatwiej gdybyśmy wiedzieli co dany dodatek do ux robi w danym programie pytanie tylko skąd tę wiedzę nabyć ;-) ot taki mały OFF top


było z tysiąc razy ale co tam niech będzie 1001 może dotrze :lol:

ZAWSZE instalujemy program bez dodatków i innych udziwnień !!! z minimalnym zestawem map, bez fotoradarów itd,itp.....

gdy działa program dodajemy po jednym dodatku UX, skinie
za każdym razem obserwując co dany dodatek, skin, czy inna modyfikacja wnosi => wtedy decydujemy czy jest potrzebny czy nie

od i cała tajemna wiedza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
co dany dodatek daje

lub wchodzimy w dodatek i analizujemy kod programu => co kto woli
PS. chyba że jest opis, ale tak jest zawsze w mencie pierwszego udostępnienia potem każdy ma w du... pisać co to jest
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1066
Wysłany: 2015-08-30, 19:50   

słuszna racja a człowiek leci na "gotowe" a później jest jak jest :-D
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 56 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5531
Wysłany: 2015-08-30, 20:33   

Dorzucę i ja kamyczek....
mam ten dodatek i w CE i w Andku
w Andku mam wybór kursora w mapie ( dodatek nieaktywny ? ) , w CE poprzez profile ( dodatek aktywny ? )

Koledzy maja problem z tym samy dodatkiem na Andku ( aktywny ?, inna wersja programu? Inne urządzenie ? )

Życzę powodzenia ;-)

P.S. Identyczne komplety UX
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1066
Wysłany: 2015-08-30, 20:41   

ja w andku mam po przez profile choć po wykasowaniu dodatku user_poi mam w ustawieniach map
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1066
Wysłany: 2015-08-30, 20:53   

piotrekcz nie ja mam skina by_pongo i może dlatego u mnie jest inaczej
nowa trasa, trasa wieloetapowa,wybór dostawcy mapy, przydatne informacje, ustawienia, o programie, wyjdź i GJA Map Changer
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 56 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5531
Wysłany: 2015-08-30, 20:58   

Cytat:
Jeśli jest w innym miejscu (wiemy gdzie) > to jest to; wielki problem?

dlatego myslę , ze masz rację .

NNG poszło w dodatki UX, w sumie odchodząc od ich pierwotnej idei - dodatków roszerzających funkcjonalność do, w pełni, działającego programu.

Bedzie trochę problemów niestety, szcególnie, ze Twórców dodatków UX nie zabraknie .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2181
Wysłany: 2015-08-30, 21:10   

dostałeś program do fabrycznej nawigacji => milowy krok w stosunku do IGO8
(nie trzeba wymieniać całego programu wystarczy mała część aby zwiększyć lub poprawić funkcjonalność) zachowując kompatybilność w dwóch systemach

jeszcze raz powtórzę pytanie => nie słyszałem o problemach z rozdzielczością a może ? kolejny krok do przodu
- po drugie program działa bez z wiech czy innych utrudnień
- nie sądzę aby był wysyp dodatków => bo kto je zrobi i po co ? => jest wszystko co oferuje Igo Primo
- mody istniejących dodatków, łączenie w kilka jak najbardziej tak => wtedy ktoś to nazwie "skin"
Ostatnio zmieniony przez geranium 2015-08-30, 21:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 56 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5531
Wysłany: 2015-08-30, 21:16   

Niestety nie jest tak różowo :-(
WinCE - brak mozliwosci wyboru typu pojazdu
WinCE - zdarzające się restarty urządzenia przy wyszukiwaniu GPS
głosy TTS tak złe, że lepsze saa juz ( o niebo ) naturalne
tak na początek....
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2015-08-30, 21:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2181
Wysłany: 2015-08-30, 21:17   

nie zapominaj że jesteśmy w dziale android i tutaj piszemy o wersji android

w wersji pod androida nie ma czegoś takiego TTS działa miód malina :-P
=samozagłada=
Ostatnio zmieniony przez geranium 2015-08-31, 13:57, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1066
Wysłany: 2015-08-30, 21:43   

ja na obecną chwilę testuje tego skina.
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
martha1900
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 8
Wysłany: 2015-08-31, 01:16   

Hej,

A ja mam taki problem w tym nieszczęsnym NextGenie:
Mianowicie nie mam wyszukiwania adresu :-( Nie ma takiej opcji, by można było po bożemu wpisać kraj, miasto, ulica numer...

A jak jest i Was?
_________________
Samsung Galaxy Mega 6,3 '', KitKat, Igo Primo (Dimka), testuję Igo NextGen
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Skąd: EU
Wysłany: 2015-08-31, 09:07   

martha1900 napisał/a:
Nie ma takiej opcji, by można było po bożemu wpisać kraj, miasto, ulica numer...

Odpowiedzialny - ux > address_search_classic.zip
_________________

 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1066
Wysłany: 2015-08-31, 11:45   

piotrekcz
a powiedz mi dlaczego w z mapami Here 2015 Q1 hnr mam na czerwono zarówno West jak i Est oraz Full na czerwono sprawdzałem po kolei
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 56 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5531
Wysłany: 2015-08-31, 13:00   

pliki. hnr 2015.q1 uruchamia licencja dla truck.
Kod:
Full_Europe_Truck_47_countries_LMU_2015_Q1.lyc

pliki .ftr również :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 56 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5531
Wysłany: 2015-08-31, 20:30   

piotrekcz po dorzuceniu powyższej licencji ( u mnie ) pliki .hnr są "na czarno" ;-) ( fakt, ze w CE bo w androidzie mam tylko Polskę )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 14