Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-07, 12:35
iGO, Primo (Android) prośby o linki
Autor Wiadomość
Tandy
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 32
Wysłany: 2015-08-24, 19:13   

@martel11 pod Androidem 4.o nie pogryzły się, ale na każdy program ma własny katalog content, nie próbowałem np uwspólniać map.

Czy ktoś z Was ma aktywny plik poland.fda z zestawu HERE_2015_Q1, a jeśli tak, to z jaką licencją?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5453
Wysłany: 2015-08-24, 19:29   

Ja mam :-P

http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0

post z wczoraj, z 14.47
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Wiek: 58
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 766
Skąd: Elbląg
Wysłany: 2015-08-24, 21:31   

Mam skina pongo.Włożyłem go do ux.Działa.Ale w folderze jest jeszcze jeden skin.
Jak przełaczać między skinami w programie ?
 
 
Tandy
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 32
Wysłany: 2015-08-24, 21:31   

Dziękuję. Miałem wgraną tylko Turkey..., po dorzuceniu tej drugiej - zadziałało.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5453
Wysłany: 2015-08-24, 22:07   

prenrzyk napisał/a:
Mam skina pongo
,
Nie da się przełaczać do skina domyślnego ( czyli tego co wyswietla domyślnie program )

Skin domyslny pojawi się po wyłaczeniu / usunieciu wszelkich dodatkowych skinów
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ebenista
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 103
Wysłany: 2015-08-26, 07:28   

zainstalowałem tą wersje iGO Primo NextGen (dumped from iCarNav) v9.19.1.484935
i działa ale nie zapamiętuję ustawień :-(
cały czas przy uruchomieniu startuje kreator pierwszego uruchomienia z wyborem języka i głosu
jak wykasowałem cały save to program nie chciał się uruchomić
macie pomysły co jest grane ?
_________________
FILEFOX
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9536
Wysłany: 2015-08-26, 08:11   

Zobacz linki z końca postu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=42711
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ebenista
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 103
Wysłany: 2015-08-26, 19:11   

dzięki działa :-)
zapomniałem że nie mam rota i program trzeba dzielić :oops:


jak zmienić kąt widoku mapy ?
nie mogę tego znaleźć w menu

w tym temacie
http://www.my-navia.pl/vi...start=15#453080
geranium pokazuje taki widok z regulacją katów
to jest inna wersja czy jest to dodatek ux ?

edit:
OK znalazłem inną wstawkę gdzie te ustawienia są :-D
_________________
FILEFOX
 
 
esil
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: 2015-08-27, 11:05   

geranium napisał/a:
Pierwsze podejście do NextGena :mrgreen:
multi_branding z kolorowymi ikonkami punktów POI (wersja 1.0)

Obrazek
Obrazek
przetestowane pod rozdzielczościami 1280*800, 1920*1080
najlepsze jest to że działa zarówno pod ANDROIDEM jak i WinCE

PS. inne rozdzielczości będą dodawane w razie potrzeby (sam innych nie potrzebuje)


Prośba do kolegi @geranium, czy mógł byś dodać do swojego multibrandingu rozdzielczość 960x540. Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5453
Wysłany: 2015-08-27, 13:14   

Koledzy.. tonie jet tak!!!. Nextgen nie obsługuje okreslonych rozdzielczosci urzadzeń , a rodzielczość wyrazoną w dpi ( drop per inch ).
To co obsługuje igo jest więc zalezne zarówno od konkretnej rozdzielczosci, jak i wymiarów ekranu ( wyrażonych w calach )
Jesli więc ekran na pionowa rozdzielczość 950 pix a wysokośc ekranu wynosi 4 " to rozdzielczośc wyrazona w dpi wyniesie 950 /4 = 237 dpi. ( czyli ok 240 dpi ) Odpowiednie grafiki ( a odpowiednie - to znaczy okreslonej wielkości ) musza się znależź w katalogu branding.zip/Ui_nextgen/res/common ... i tu pyatnie który z kataogów odpowiada 240 dpi .

To trzeba sprawdzic doświadczalnie ( i poinformwac o tym forum ) , w kazdym razie jesli dowolny komplet grafik wrzucimy do wszystkich katalogów w res to branding będzie dziaalł na dowolnym urządzeniu. Problem jedynie będzie z wielkoscią grafik ( czym wyzsze dpi tym grafiki na ekranie beda mniejsze )
Wiec byloby miło, gdyby geranium wrzucił kilka kompletów grafik, a kazdy sobie sam dobierze co mu odpowiada.

P.S w res/common znajdują się foldery:
- nodpi
- ldpi
-mdpi
-hdpi
-xhdpi
-xxhdpi

warto by ustalić jakiej rozdzielczosci ( w dpi ) odpowiada który folder

jak sprawdzić?
w sys dodajemy:
Kod:
[rawdisplay]
dpi=auto

i umieszczmy grafiki w jednym z folderów. ( tylkow jednym )
Nie pojawiły sie ? przekładamy do nastepnego i az do skutku.
Obliczmy swoje dpi i juz wiemy jakiej rozfzielczości odpowiada jaki folder, po czym informujemy o tym na forum ;-) i szybciutko zrobimy zestawienie
Przypuszczm, ze rozdzielczości to 120, 160, 240, 320 i 480 , ale tych jest pięć a katalogów sześć. ( myslę ze ten szósty to nodpi, ale tylko gdybam )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
esil
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: 2015-08-27, 14:50   

Ok, już rozumiem. U mnie przy rozdzielczości 960x540 i ekranie 4,5" wychodzi ok 211 czyli będzie to 240dpi. Grafiki w branding wrzuciłem do folderu hdpi i pięknie zadziałało czyli ten folder będzie dla 240dpi.

Wielkie dzięki za podpowiedź kolego @no_taki.

Pozdrawiam.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5453
Wysłany: 2015-08-27, 15:04   

Jeśli kol. geranium ma ( i zechce się podzielić ) różnej wielkosci grafiki, to wrzucając ( w Twoim wypadku do hdpi ) możesz sobie dobrać najbardziej odpowiadający Ci rozmiar ikonek na ekranie. Taka to zabawa z Nextgen ;-)

P.S. Pozostałe foldery masz puste ?

EDIT: wystarczyło zajrzeć do folderu nodpi :-( w data.zip
Ten folder zawiera grafiki COMMON ( wspólne dla wszystkich rozdzielczości.

Jest więc jak myslałem
ldpi - 120 dpi
mdpi - 160 dpi
hdpi -240 dpi
xhdpi - 320 dpi
xxdpi - 480 dpi
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
esil
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: 2015-08-27, 17:22   

no_taki napisał/a:


P.S. Pozostałe foldery masz puste ?


Pozostałych folderów w ogóle nie wrzucałem, mam tylko sam folder hdpi.
 
 
ebenista
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 103
Wysłany: 2015-08-27, 23:16   

no_taki napisał/a:
Problem jedynie będzie z wielkoscią grafik ( czym wyzsze dpi tym grafiki na ekranie beda mniejsze )

kurcze u mnie jest odwrotnie
jak dam dpi 120 to grafiki sa malutkie
jak dam dpi 240 to mam grafiki duże (takie same jak na dpi- auto)
_________________
FILEFOX
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1065
Wysłany: 2015-08-30, 19:11   

geranium napisał/a:
krótkie OFF top " kopiujecie choćby nawiedzeni wszystko co znajdziecie w sieci a niestety połowa z tego dubluje/kasuje kolejne ustawienia"

po co komu wybór profilu jeżeli działa tylko wybór samochodu ??? i to w takim miejscu :-/

wystarczy kilka dodatków w UX i jest wszystko
wybór trasy, wybór kolorów, wybór samochodów krótko wszystko co potrzeba :-P

Obrazek

Wybór samochodu
- zmieniasz nazwę folderu UX na UXold
-startujesz nawigację i masz wybór autka w ustawieniach mapy
-może będzie potrzeba usunięcia folderu SAVE


kolego geranium nie każdy z nas zna się na tych dodatkach tak jak ty za co szacunek dla ciebie i dlatego najczęściej instaluje się to wraz z zaciągniętym programem na pewno byłoby łatwiej gdybyśmy wiedzieli co dany dodatek do ux robi w danym programie pytanie tylko skąd tę wiedzę nabyć ;-) ot taki mały OFF top
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-09-14, 19:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12