My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-10-10, 19:48
GoClever 520 odblokowanie, inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
siriush 
Waypoint



Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2014-09-27, 11:28   GoClever 520 odblokowanie, inny program nawigacyjny

Witajcie.
Mam pytanie do fachowców czy jest możliwość zachowania oryginalnego stanu w Navio520 , ponieważ chciałem na kartę wgrać AM, a w urządzeniu zostawić mapę fabryczną (viaGPS 4.7 full Europe). Niestety żeby móc wybrać który program używać zostaje albo za każdym razem zmiana ścieżki do programu albo dogranie menu od kolegi Dasiora. Jakby nie patrzeć jest to ingerencja w sprzęt, a urządzenie jest na gwarancji, której nie chciałbym stracić. Czy jest więc jakaś możliwość, żeby zachować wszystko jak w oryginale z obecnym fabrycznym menu w razie potrzeby odesłania jej np do serwisu?
Proszę dajcie mi znać co i jak.
Dzięki
_________________
GoClever 5066 FMBT
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-27, 14:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-09-27, 13:02   

Zmiana programu nawigacyjnego nie jest ingerencją.
_________________

 
 
siriush 
Waypoint



Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2014-09-27, 13:08   

ale mi nie chodziło o samą zmianę programu (bo i tak AM będzie na karcie) tylko o zmianę oryginalnego menu na menu Blow oraz dodanie menu nawigacyjnego od kolegi Dasiora (patrz >>> TUTAJ <<<) żeby bez zmiany ścieżki można było wybierać program.
Czy to też nie jest ingerencja?
_________________
GoClever 5066 FMBT
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-09-27, 13:14   

Jak padnie, to i tak nikt nic nie sprawdzi, tylko wgrają nowy soft programatorem lub wymienią płyte główną

Poza tym zawsze możesz zrobić kopię zawartości (razem z ukrytymi partycjami) oraz rejestru
_________________

 
 
siriush 
Waypoint



Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2014-09-27, 13:18   

Właśnie o to pytam - czy gdybym potrzebował to wystarczy tylko usunąć całą zmienioną zawartość pamięci (na zero) wgrać wszystko co zachowałem i będzie jak było w oryginale?

[ Dodano: 2014-10-02, 23:10 ]
Panowie - odświeżę temat - nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie związane z navio520?
Poratujcie proszę...
_________________
GoClever 5066 FMBT
 
 
ckmisior
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-10, 19:31   GoClever 520 odblokowanie

kto mi powie jak to odblokować ??? jakiej nawigacji odpowiada ta nawigacja, bo szukam szukam i nic
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-10-10, 19:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-10-10, 19:47   

Wgraj gdziekolwiek jakikolwiek panel i wybierz go jako nawigacyjny
Albo explorer.exe

P.S. przeniosłem z działu INNE i zmieniłem tytuł (był " GoClever 520 (bez dvr)")
_________________

 
 
ckmisior
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-10, 20:09   

to juz ostatnie pytanie w takim razie : gdzie sie wybiera panel nawigacyjny ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-10, 20:25   

ckmisior napisał/a:
gdzie sie wybiera panel nawigacyjny ?
Tutaj możesz sobie wybrać :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ckmisior
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-10, 20:35   

tzn. chodziło mi gdzie mam ścieżkę zmienić bo w larku to było łatwe a tu nie wiem jak
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-10, 20:49   

ckmisior,
W ustawieniach urządzenia.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ckmisior
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-10, 20:56   

znalazlem ikonke "sciezka GPS" , to chyba tu mozna zmienic
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4484
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-10, 20:57   

ckmisior napisał/a:
tu mozna zmienic
Dokładnie tak.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ckmisior
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-10, 21:11   

ok, jak mi sie nie uda bede pytal dalej, dzieki :-D
 
 
Heyson
azymut


Dołączył: 09 Sty 2015
Posty: 4
  Wysłany: 2015-01-09, 21:24   GoClever NAVIO 520 unlock

Witam chciałbym się dowiedzieć jak odblokować ten model, ponieważ nie mogę znalesc poradnika do tego modelu a nie chce przekombinować :)

I jak konkretnie zmienic wyglad menu w tym modelu z gory dziekuje :)

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-01-09, 21:30 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem. Regulamin punkt 3.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12