My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Akira Pantera - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
docchha
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-03-10, 21:32   

oj prosze mi wybaczyc zainstalowałam automape stad http://legalne.info/AutoMapa,program,download,1078 zainstalowalam na nawigacji i chciałam otworzyc ... i nie moge nic zrobić... niby otwieram a nic sie nie dzieje :(
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2010-03-10, 21:36   

To tylko demo, w dodatku na PC
Linków do programów nawigacyjnych szukaj na forum, w dziale http://www.my-navia.pl/index.php?c=21
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-10, 22:08   

docchha, wersja na PC nie ruszy na nawigacji. W dziale AM znajdziesz namiary na program, który zadziała na twojej nawigacji.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
docchha
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-03-11, 21:01   

szukam w tych mapach i nie moge nic znaleźć:( a jak już cos wynajdę i kopiuje na nawigacje :oops: to potem jakiś błąd:(
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-11, 21:05   

Znajdź gotowca pod Win CE, po ściągnięciu rozpakuj i gotowy folder wrzuć na kartę SD. Uruchom AM plikiem wceAm.exe. Piszesz ponownie, że jakiś błąd ale nie podajesz jaki :-?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
CzarekJ
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-10-05, 13:11   

Witam.
I odświeżam kotleta.
Dostałem od kolegi "Panterkę" ze "starą" Auto Mapą.

Po zainstalowaniu na SD nowej wersji nawigacja nie chce startować z oryginalnego panela.

Zamieniłem wpis w autorun i z "windy" startuje.....niby ok,ale wcześniejsza wersja startowała z panela.

Zamieniłem wpis w MSHELL z

NAVI=\sdmmc\MobileNavigator\MobileNavigator.exe

Na

NAVI=\flash_storage\MobileNavigator\MobileNavigator.exe

I przycisk panela startuje ale mapy NAVIGO.......

Jakie skrypty,rejestry czy co tam jeszcze należy edytować aby z przycisku "Nawigacja" panelu startowała Auto Mapa?

Kombinuję ze zmianami w MSHELL , Mobilenavigator i nie wychodzi.......informatykiem nie jestem więc :lol:

Pozdrawiam
Czarek
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2014-10-05, 13:38   

1. Pulpit fabryczny Akiry, czy jakiś inny?
2. Gdzie masz plik Automapa eu.exe?
3. Co masz w pliku Mobilenavigator. ini ?

[ Dodano: 2014-10-05, 13:43 ]
P.S. Czytałes post kol. Nixon http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=30 ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
CzarekJ
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-10-05, 14:55   

1 - pulpit fabryczny i tak chce zostawić.
2 - Na SD
3 - \NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe

Watek czytałem ale nie widzę związku chyba że coś się samo zmieniło po resecie.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2014-10-05, 15:17   

Ad 3 zmień wpis tak, aby wskazywał WceAm.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
CzarekJ
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-10-06, 12:33   

Ok.Ok.... :mrgreen:
Ale jak ścieżka ma wyglądać?

I właściwie jak mają wyglądać wszystkie?

BO.... :mrgreen:

autorun jest ok....zmieniam zapis i startuje z panelu Akiry albo z WinCE.

MSHELL

NAVI=\sdmmc\MobileNavigator\MobileNavigator.exe

taki był zapis pierwotny i automapa nie startowała z "przycisku" więc zmieniłem na:

NAVI=\flash_storage\MobileNavigator\MobileNavigator.exe

i z "przycisku" startuje NAVIGO (ori mapy wgrane w Akirę)

No i

MobileNavigator


\NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe - tak jest.

I teraz jakie mają być te wpisy aby spod przycisku wystartowała AutoMapa?

jestem_ktoś napisał/a:
Ad 3 zmień wpis tak, aby wskazywał WceAm.exe

OK ale ten plik mam w tej chwili folderze AutoMapaEU na SDMMC jak i w takim samym z nazwy folderze na flash_storage.

Z WinCE automapa startuje z obydwóch lokacji.

Kombinując z edycjami zapisów w poszczególnych plikach już mi się mota we łbie,więc wielka prośba abyś sprawdził (jeżeli masz możliwość) na swojej "navi" jak wyglądają te "notatniki" lub podaj konkretnie jak mają wyglądać?

Mam już troszeczkę mniej cierpliwości do tego ...... urządzenia......od kliku dni z nim "walczę".

Mam "navi" Vordon (7")zakupione przez allegro i ściągane bezpośrednio z Chin i już wielokrotnie wgrywałem na niego mapy (różne) i problemów nie było.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 645
Wysłany: 2014-10-06, 12:53   

CzarekJ napisał/a:
ale ten plik mam w tej chwili folderze AutoMapaEU na SDMMC jak i w takim samym z nazwy folderze na flash_storage.

No to wskaż w ścieżce tak jak masz ...SDMMC/AutoMapaEU/WceAm.exe...
 
 
CzarekJ
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-10-06, 16:17   

wojtek1234321 napisał/a:
SDMMC/AutoMapaEU/WceAm.exe

Chyba raczej
\SDMMC\AutoMapa EU\wceAm.exe (?)

Duże litery,ukośniki,spacje jak w ori. zapisach.......ale czy tak czy inaczej - nic z tego.

Mało tego - po edycji MobileNavigator z powrotem na \NAVIGO\NAVIGO_PNA.exe......mapy NAVIGO przestały startwać z przycisku panela......

Mam dość tego szajsu...... :oops:
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 645
Wysłany: 2014-10-06, 16:23   

CzarekJ napisał/a:
Duże litery,ukośniki,spacje jak w ori. zapisach.......ale czy tak czy inaczej - nic z tego.

Zgadza się, ale chodziło mi tylko o "koncepcję" zapisu tej ścieżki (właściwe nazwy folderów) i jakoś byłem rozkojarzony i nie myślałem logicznie.
 
 
CzarekJ
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-10-06, 17:48   

Taka "koncepcję" to ja tez mam - w zasadzie to logiczne,tylko czemu nie działa?
Czy to błąd w zapisie czy sprzętowy?
Chciałbym konkretów bo macania w ciemno mam już dość.
Jakie zapisy w poszczególnych folderach,plikach w "normalnie" działającej navi.
Abym mógł porównać i namierzyć błąd.
Pewnie gdzieś go popełniam chyba że ta navi taka oporne na zmiany......
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2014-10-06, 18:20   

Powoli.

Gdzie masz (pełna ściezka dostepu) plik exe od AutoMapy - tej z SD? Zwróć uwagę na spacje, bo raz piszesz Automapa EU,a raz AutomapaEU
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10