My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:55
Auto Mapa dla Becker Traffic Assist
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2011-01-14, 09:41   

gustawox1 napisał/a:
coś o instalacji AM tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097

wienio53 napisał/a:
menu do zainstalowania na pulpicie AM
Na pulpicie AutoMapy nie da się zainstalować żadnego menu - chyba, że zgubiłes przecinki
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wienio53
azymut


Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-01-14, 10:08   Becker Traffik Assist BE213

Sorry powinno być na pulpicie BE213 - mam takowy dla AM 6.6 lecz niestety nie działa z AM 6.7
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-01-14, 10:15   

wienio53 napisał/a:
mam takowy dla AM 6.6 lecz niestety nie działa z AM 6.7

A co wspólnego może mieć z tym wersja programu jeśli AM jest poprawnie zainstalowana :shock:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2011-01-14, 10:21   

Sprawdź ścieżki dostępu w plikach INI w pulpicie.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
markosx 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-02-10, 02:26   

Napiszę parę groszy od siebie dla walczących z Becker TRAFFIC ASSIST Highspeed 7934 (ten z światłami po bokach) WindowsCE 4.2 .NET.

Panel znajdziecie tutaj: http://chomikuj.pl/janusz...ic+Assist+7934/

plik: My Flash Disk Becker 7934 AM IGO MAPAMAP.zip

Automapa z serii 6.x zapomnijcie, zawsze wyskakuje komunikat: "Nie można odnaleźć mapy: \STORAGE CARD\AUTOMAPA EU\MAPS\POLSKA" - chyba, że pofarci komuś i zaskoczy mapa, ale to trza mieć fart i jeśli pofarci to tylko raz się udaje :)

TomTom 7.910 zapali, ale się krzaczy, mi nie chciał złapać fixa i czasem pokazał błąd "Not enough memory" (może z samą mapą Polski dałoby radę go ujarzmić) - nie polecam.

iGO8 nie testowałem, pewnie by chodziło.

I mój wybór Sygic Mobile Maps 8.22 z mapą Europy. Ustawienia GPS: COM2 rate 9600 (zresztą program sam konfiguruje). Dorzucone POI. Chodzi bezproblemowo, lekko, bez zwiech i zacięć. Polecam na tą navi i na inne stare padaki z WinCE 4.2 .NET ;)

Więcej grzechów nie pamiętam.

Pozdrawiam walczących.
 
 
Speedo 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 11
Wysłany: 2011-02-19, 23:43   

markosx napisał/a:
Automapa z serii 6.x zapomnijcie, zawsze wyskakuje komunikat: "Nie można odnaleźć mapy: \STORAGE CARD\AUTOMAPA EU\MAPS\POLSKA" - chyba, że pofarci komuś i zaskoczy mapa, ale to trza mieć fart i jeśli pofarci to tylko raz się udaje :)


fakt, raz mi się udało z Polską ale pazernie zapragnąłem Europy i teraz mam ten komunikat, nie ma na to żadnej rady?
 
 
radekpawlak 
Waypoint
Kargul&Pawlak



Wiek: 37
Dołączył: 26 Kwi 2010
Posty: 73
Skąd: Licheń Stary
Wysłany: 2011-02-20, 13:41   

Witam dziś przysiadłem do instalacji AutoMapy 6.1.0 na nawigacji Becker BE 7988 TRAFFIC ASSIST Highspeed II

1.Użyłem programu do formatowania SDFormater V2.0.0.3 w Option zaznaczyłem ERASE OFF i sformatowałem kartę
2.Użyłem wersji instalacyjnej zaznaczyłem WIN CE 4.2 oraz dodatek HiEnd AutoStart ważne nie zaznaczyłem mapy do instalacji.
3.Następny krok to instalowanie mapy, testowałem cała Europę jak i samą Polskę do wyboru.
4.Plik o nazwie wce42AM.exe zmieniamy na MNAVDCE.exe i kopiujemy do folderu MNAV

Robiłem to kilka razy i na 100% działa.
 
 
 
adi67 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 5
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-05-14, 20:28   

radekpawlak napisał/a:
Witam dziś przysiadłem do instalacji AutoMapy 6.1.0 na nawigacji Becker BE 7988 TRAFFIC ASSIST Highspeed II

1.Użyłem programu do formatowania SDFormater V2.0.0.3 w Option zaznaczyłem ERASE OFF i sformatowałem kartę
2.Użyłem wersji instalacyjnej zaznaczyłem WIN CE 4.2 oraz dodatek HiEnd AutoStart
Robiłem to kilka razy i na 100% działa.

Potwierdzam!!!
AM 6.6.1, a później 6.8.1 chodzą jak ta lala!!
Instalowałem od razu z mapą. Myślę że jest to kwestia tego HiEndu bo na karcie instaluje się folder MobileNavigator z plikiem MobileNavigator.exe
radekpawlak za podpowiedż należy Ci się duuuuuże pifko!
 
 
bluncik83
azymut


Dołączył: 22 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-11, 12:48   

witam.kurcze mam problem z moim BECKERem TRAFFIC ASSIST HIGHSPEED i AUTOMAPĄ. Miałem cały czas zainstalowaną jakąś starą wersje AUTOMAPY i wszystko chodziło cacy do momentu, aż mi się zachciało zmienić na nowszą wersje. Generalnie wszystko działa poza tym, że w wyszukiwaniu nie mam możliwości wybrania numeru posesji. Dochodzi wszystko do ulicy i mam tylko jako całą ulicę lub skrzyżowania, a nie mam numerów. Próbowałem już różne wersje AUTOMAPY ale na wszystkich jest to samo. Jak natomiast zainstalowałem na kompie to działa OK.
Co może być przyczyną tego problemu?
Będę wdzięczny za pomoc.
 
 
marfo
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2011-12-10, 12:27   

Sorry że trochę odgrzeje temat.

Miałem taki sam problem jak kolega powyżej (Becker 7934). Zainstalowana AM 6.9b na CE 5.0 działa bez problemu a tu na 4.2 nie chciała mapy ładować. Na patcherze od Paweł_1980 wersja 2.4 działa bez większych problemów. Tylko podczas crackowania zaznaczyć Navroad i ten patch dla 4.2. Po tej operacji załadowała mapy, ale nie było numerów domów. Zgrałem zawartość karty na dysk. Format, kopiowanie na karte, włożyłem i działa. Nie wiem co to kopiowanie miało do rzeczy, ale pomogło. Pozdrawiam.
 
 
SirMisiek
azymut


Dołączył: 15 Wrz 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-09-15, 17:09   

to i jak się podłącze pod ten temat, bo mam taki sam problem.

Próbuję wgrać wersję 6.10e Final z mapą Polski 1206 zwitaminkowaną na Beckera 7934 metodą na kartę SD.

Wrzucam na kartę SD, zaznaczam wersję WinCE .NET 4.2, mapę Polski, odznaczam rejestrację, nie wybieram dodatków i niby wszystko pięknie, ale jak odpalam exe na navi to błąd:

"Cannot find "AutoMapa EU" (or one of its components).Make sure the path and filename are correct and that all the requird libraries are available."

EDIT: dobra z błędem powyżej już sobie poradziłem. Wystarczyło wyjąć i włożyć kartę pamięci, bo coś chyba nie zagrało (jak wszedłem na sd card w systemie to był pusty folder automapy).

Ale teraz mam kolejny problem mianowicie: "Nie można odczytać mapy: \STORAGE CARD\AUTOMAPA EU\MAPS\POLSKA"
 
 
cash1111
Waypoint


Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 22
Wysłany: 2012-09-15, 23:31   

Hey!
Ja już od tygodnia męczę się z tym sprzętem :evil:
Za pierwszym razem przy instalce dodałem dodatek HiEnd AutoStart- i :shock: wszystko hulało!
Niestety karta była z fona, kupiłem nową zrobiłem j/w i już problem- nie było numerów na ulicy..
Od tego czasu nie mogę odpalić ani na 1, ani na 2 karcie.
Albo mapa źle zarejestrowana, albo nie można odczytać mapy..
Już mi ręce opadają :-x

Dałem radę! :mrgreen:
Zrób tak:
-ściągnij sobie program do formatowania SDFormatter v3.1- sformatuj kartę
ja cały czas formatowałem systemowym- sprawdzałem czy są jakieś pliki na karcie, nie było!?
- w nawi wyczyść wszystkie pliki dotyczące AM są w pamięci wbudowanej!
- nowa instalka z dodatkiem HiEnd AutoStart
- patch 3.2 by Paweł( ja zaznaczyłem do patchowania całą kartę- nie tylko plik AM)
i hula.... :lol:
 
 
Lenys
azymut


Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-25, 12:13   

Witam, trafiłem do Was przy okazji problemów z instalacją AM na moim BECKERZE. Stosowałem się już do wszystkich Waszych porad powyżej, niestety nie wychodzi mi to 100%. Udało mi się uruchomić nawet Automapę,ale teraz wyskakuje błąd :

"Nie można odczytać mapy: \STORAGE CARD\AUTOMAPA EU\MAPS\EUROPE\"

Nie mam już sił do tej navi. Zmieniłem nawet kartę pamięci 4 razy mając nadzieję,że to pomoże,ale niestety,stoję w martwym punkcie ;/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2012-10-25, 12:32   

Zajrzyj do wątku o Automapie na WInCE4.2 i na nietypowych urządzeniach. Linki w http://www.my-navia.pl/vi...p=326117#326117

Napisz, jak patchujesz (jaki folder/plik wskazujesz) i jaki dodatek wybierasz?


OD pewnego czasu AM nie wspiera tego systemu i na niektórych urządzeniach juz sie nie da uruchomić.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Lenys
azymut


Dołączył: 25 Paź 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-10-25, 13:20   

Patchuję wskazując folder Atumapa EU. Ogólnie robię wszystko wg. tych wskazówek :

1.Użyłem programu do formatowania SDFormater V2.0.0.3 w Option zaznaczyłem ERASE OFF i sformatowałem kartę
2.Użyłem wersji instalacyjnej zaznaczyłem WIN CE 4.2 oraz dodatek HiEnd AutoStart ważne nie zaznaczyłem mapy do instalacji.
3.Następny krok to instalowanie mapy, testowałem cała Europę jak i samą Polskę do wyboru.
4.Plik o nazwie wce42AM.exe zmieniamy na MNAVDCE.exe i kopiujemy do folderu MNAV


Za wyjątkiem pk. 4 bo kompletnie go nie rozumiem ;d
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 10