My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:55
Auto Mapa dla Becker Traffic Assist
Autor Wiadomość
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-05, 13:08   

urma1 napisał/a:
no właśnie, karta jest w Becker-ku i przy instalacji

No i zle powinna być najlepiej w osobnym czytniku kart SD i wtedy będzie widoczna ,Po drugie sama instalacja przebiegnie w ciągu 10-15 min. .

[ Dodano: 2010-11-05, 13:13 ]
I jeszcze temat do przeczytania tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15263
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8834
Wysłany: 2010-11-05, 13:17   

urma1 napisał/a:
mam do wyboru tylko Urządzenie przenośne (Windows Mobile, Windows CE) lub PC/Tablet PC czytnik kart jest niewidoczny (Niepodświetlony)

Po za tym jak się upierasz przy instalacji za pomocą Beckera to zaznacz opcję Urządzenie przenośne (Windows Mobile, Windows CE) i po prostu instaluj, wersję PL jakoś idzie przetrawić, ale wersja EU to mogą już być godziny instalacji.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2010-11-05, 13:18   

renron napisał/a:
urma1 napisał/a:
czytnik kart jest niewidoczny (Niepodświetlony) nie wiem jak z tym sobie poradzić :oops: :-/ :oops:

Przecież Ci napisałem, użyj do instalacji czytnika kart, a nie Beckera.


czyli pozostaje zakup czytnika jak narazie (nie mam) bo inaczej tam nie wpakuje, tak? i tak jak napisał kol. renron nie pchać gorowca bo będa problemy?
dzięki za juz udzielone rady
kol. gustawox1 fajna stronka tak właśniepostepowałem przy instalacji AM na MIO MOOV 500
często ktoś mnie o coś prosi i dzięki wam pewnie znowu zaspokoje wymagania kolegi od Beckera
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8834
Wysłany: 2010-11-05, 13:24   

urma1, możesz też instalować przy użyciu Beckera, napisałem to trochę wyżej.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-05, 13:27   

urma1 napisał/a:
czyli pozostaje zakup czytnika

To by było najlepszym rozwiązaniem
urma1 napisał/a:
i tak jak napisał kol. renron nie pchać gorowca bo będa problemy?

Tak.

[ Dodano: 2010-11-05, 13:32 ]
renron napisał/a:
ale wersja EU to mogą już być godziny instalacji.

Tak jak napisał kolega no i jeszcze można wspomnieć o tym ,że podczas tak długiej instalacji mogą sie uszkodzić jakieś pliki AM,ale nie muszą . Próbuj .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2010-11-06, 12:06   

dzięki WSZYSTKIM za rady, a że w navi jest karta micro sd użyłem do instalacji AM swojego telefonu , ot zwyczajnie przełożyłem karte do Noki 5230 kreator ją widzi jako dysk wymienny instalacja poszła i wszystko oki
Jeszcze raz DZIĘKUJE PANOWIE
 
 
dwdesperado 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 5
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2010-12-07, 21:09   Becker Traffic Assist Highspeed - Automapa nie ma map

Witam szanowne grono.
Mam problem z uruchomieniem Automapy na Becker Traffic Assist Highspeed.
To urządzenie wyprowadza mnie już z równowagi.
Przeszukałem prawie całego neta i nie mogę znaleźć przyczyny.
Jednak do rzeczy. Zainstalowałem Automapę 6.6.2 i plik uruchamiający podłożyłem pod ikonkę z muzyką. Jest git, bo jest dostęp do oryginalnej mapy.
Niestety problem jest, że uruchamia się program, ale wyskakuje komunikat: "Nie można odnaleźć mapy: \STORAGE CARD\AUTOMAPA EU\MAPS\POLSKA"

Ratujcie - bo chyba rozbije ten szajs na ścianie - a nie jest mój :mrgreen:

Sprawa o tyle ciekawa, że udało mi się uruchomić tą navi dzisiaj i nawet przejechałem z nią niedużą traskę - wszystko ładnie działało.
Tyle, że musiałem to zrobić na innej karcie. I od tego czasu mam cały czas to samo.
Zmieniałem karty, automapę instalowałem już ze 30 razy i ciągle to samo.

Kto ma jakiś pomysł ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2010-12-07, 21:16   

dwdesperado napisał/a:
musiałem to zrobić na innej karcie.
To znaczy ? SD, czy SDHC? jaka pojemność - 2GB, czy więcej?
_________________

 
 
dwdesperado 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 5
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2010-12-07, 21:24   

Zadziałała na karcie SD 2GB z mojego aparatu. Kartę potrzebowała żona.
Ponowną instalkę robiłem na karcie znajomego - również SD 2GB, a że nie działa to ponownie na tej co robiłem wcześniej.
Efekt ciągle ten sam. Już brak mi koncepcji.
SDHC nie ruszam, bo to za słaby sprzęt. Dlatego też wrzucam samą Polskę, bo Europę już wcześniej odpuściłem.
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 61
Wysłany: 2010-12-30, 11:32   Becker Traffic Assist Highspeed jak wgrać Automapę?

Witam
Chciałbym wgrać Automapę Europy 660 do wyżej wymienionego modelu Becker. Czy ten model posiada jakieś zabezpieczenia, czy trzeba wgrać jakiegoś softa czy po prostu tylko ją zainstalować i będzie wszystko ok? Proszę o pomoc bo nie wiem jak to zrobić?
z góry wielkie dzięki

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-30, 17:51 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
bydziamen 
Waypoint
Sony Xperia P + AM



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 192
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-12-30, 14:49   

odblokować, kupić Automape, zainstalować..... i można jechać :-)
_________________
Sony Xperia P + AM
 
 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 61
Wysłany: 2010-12-30, 21:24   

kolego a czy mógłbyś mi powiedzieć jak tego beckera odblokować?
 
 
bydziamen 
Waypoint
Sony Xperia P + AM



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 192
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-12-30, 22:22   

poszukaj użytkownika o nicku " damnie88" i z nim pogadaj, on mi odblokował mojego Beckera i śmiga teraz pięknie, jak ta lala. Ja Ci nie powiem jak, bo sam już nie wiem...dla mnie to czarna magia !
_________________
Sony Xperia P + AM
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2010-12-31, 07:05   

A próbowałeś skorzystać z SZUKAJ? Jest taki wątek "BECKER traffic assist highspeed- pulpit i aplikacje"
_________________

 
 
wienio53
azymut


Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-01-14, 09:37   Becker Traffik Assist BE213

Witam !
Poszukuje menu do zainstalowania na pulpicie AM v 6.7 dla tej Navigacji
Dzięki za okazana pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11