My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:55
Auto Mapa dla Becker Traffic Assist
Autor Wiadomość
Deoxyryboza 
Waypoint



Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 56
Wysłany: 2008-07-25, 12:51   Auto Mapa dla Becker Traffic Assist

Dysponuje ktos wersja Auto Mapy dzialajaca na wyzej wymienionym urzadzeniu Beckera (Pro 7929)? Wrzucilem wersje bezinstalacyjna ale nie uruchamia sie, wywala Fatal Application Error.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-06, 17:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mumingr
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 18
Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-07-25, 15:06   

Ja mam Beckera 7827 i bezinstalacyjne AutoMapa 5.0.5 śmiga aż miło, musiałem z instalacyjnej dograć rozdzielczość. Pozdrawiam.
 
 
tomasb8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 6
  Wysłany: 2009-02-13, 08:44   AM 5.0.5 BECKER Z 101

Witam wszystkich gps maniaków . Moje pytanie do szacownego ogółu jest następujące, czy do am 505 mini eu ( śmiga aż miło ) mogę dorzucić mapy krajów brakujących w tej wersji np. skandynawia z pełnej wersji tej samej am. ??? czy lepiej ciągnąć całą eu 1,36 gb u mnie to będzie trwało ze 4 tygodnie. dzięki za wszystkie odpowiedzi pozdrawiam.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-02-13, 09:01   

tomasb8 napisał/a:
czy do am 505 mini eu ( śmiga aż miło ) mogę dorzucić mapy krajów brakujących w tej wersji np. skandynawia
Dorzucić możesz, ale nie połączysz; każda będzie działać osobno.
Ściągnij 5.3 Eu (bo nowsza) - z niej będziesz mógł na komputerze komponować dowolne zestawy krajów; możliwe nawet są np. takie kombinacje: Twoje miasto + korytarz przez Polskę + korytarz przez Niemcy + korytarz przez Francję do Paryża + Paryż :mrgreen:
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2009-02-13, 09:17   

harry napisał/a:
tomasb8 napisał/a:
czy do am 505 mini eu ( śmiga aż miło ) mogę dorzucić mapy krajów brakujących w tej wersji np. skandynawia
Dorzucić możesz, ale nie połączysz; każda będzie działać osobno.
Ściągnij 5.3 Eu (bo nowsza) - z niej będziesz mógł na komputerze komponować dowolne zestawy krajów; możliwe nawet są np. takie kombinacje: Twoje miasto + korytarz przez Polskę + korytarz przez Niemcy + korytarz przez Francję do Paryża + Paryż :mrgreen:


Tylko niech nie zapomni najpierw podmienić witaminki, a dopiero póżniej przeprowadzić instalację. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
tomasb8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2009-02-13, 14:44   

Wielkie dzięki koledzy teraz mam już jasność i biorę się za sciąganie
 
 
Xbox360
azymut


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-16, 13:03   Traffic Assist Highspeed II - problem z instalacją AutoMapa

Witam.


Mam GPS-> Becker Traffic Assist Highspeed II z systemem: Win CE. NET 4.2 CORE i chciałbym koniecznie mieć AutoMapę Polski w dużym obszarze + reszta Europy.
Chciałbym mieć również różne dodatkowe rzeczy: fotoradary/dodatkowe głosy itp.

Mam na PC AutoMapa 5.3 - próbowałem na dwa sposoby zainstalować już Automapa - przez kartę i odrazu do nawigacji. I nic nie pomogło, niby komunikat napisany, że instalacja przebiegła pomyślnie a GPS ani się nie zrestartował ani nic. To samo tło itp.

Proszę pomóżcie.

Pozdrawiam.

P.S
Niby mam zainstalowane pliki na GPS w systemie GPS są widoczne. Ale jest problem, bo gdy daje Autorun.exe lub AutoMapa EU exe. to jest komunikat: "Cannot find "AutoMapa EU" (or one of its components).Make sure the path and filename are correct and that all the requird libraries are available."
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-05-16, 16:27   

Instalujesz wersję dla Win CE 4.2?
Słodzisz?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Xbox360
azymut


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-16, 18:07   

Tak dla 4.2 Ok zainstalowane mam, zapomniałem przeżucić parę plików z katalogu witaminki.

Pytanie mam kolejne: jak ustawić aby automatycznie włączała się AutoMapa? bo automatycznie mam BECKERA a do Automapy muszę wchodzić przez system.

Kurde pojawia się komunikat, że albo błąd mapki albo złe zarejestrowany jestem...
Ogólnie w IDSTORAGE\MAPS mimo że zainstalowałem samą polskę to zamiast folderu POLSKA mam EUROPA i 2 pliki które nie ważą nawet 1 mb... co ja mam z tym zrobić... powalone gps...
 
 
Rafał1984zrm 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-06-16, 20:27   Becker Z098

Jestem posiadaczem nawigacji Becker Z098. Wgrałem bezinstalacyjną wersję automapy na karte. Mapa startuje, jednak nie mogę połączyć się z satelitą::( może Wy coś mi pomożecie?

Dodam też, że nie mogę na żadnym z moich komputerów połączyć nawigacji z Actice synchro.

Za wszelkie uwagi i porady bardzo dziękuje
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2009-06-16, 20:32   Re: Becker Z098

Rafał1984zrm napisał/a:
Jestem posiadaczem nawigacji Becker Z098. Wgrałem bezinstalacyjną wersję automapy na karte. Mapa startuje, jednak nie mogę połączyć się z satelitą::( może Wy coś mi pomożecie?

Dodam też, że nie mogę na żadnym z moich komputerów połączyć nawigacji z Actice synchro.

Za wszelkie uwagi i porady bardzo dziękuje

Usuń folder Settings Files i spróbuj ponownie.
Sygnału szukaj pod chmurką, pierwszego fix-a może złapać po kilku - kilkunastu minutach.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Rafał1984zrm 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-06-16, 20:46   AutoMapa Becker Z089

Dzięki kolego, za pomoc ale niestety usunięcie wskazanego przez Ciebie folderu nic nie pomogło:(
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2009-06-16, 20:54   Re: AutoMapa Becker Z089

Rafał1984zrm napisał/a:
Dzięki kolego, za pomoc ale niestety usunięcie wskazanego przez Ciebie folderu nic nie pomogło:(

Ustaw COM 2 i prędkość 57600 bps.

Co do połączenia z komputerem przez ActiveSync polecam ten temat.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9656
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Rafał1984zrm 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-06-16, 21:07   Becker Z098

Kolego, na ustawieniach portu COM2 nic się nie dzieje- Wale:( jedynie na COM 1 są oznaki szukania:(
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2009-06-16, 21:10   Re: Becker Z098

Rafał1984zrm napisał/a:
Kolego, na ustawieniach portu COM2 nic się nie dzieje- Wale:( jedynie na COM 1 są oznaki szukania:(

Pobierz ten programik i skopiuj go na nawigację, wykryje Ci prawidłowy port i szybkość, może jest ustawiony protokół Sirf a nie Nmea, tym programem też to zmienisz.
http://odsiebie.com/pokaz/3575177---e686.html
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 11