Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ___Olivia_
2014-09-17, 18:50
SmartGPS sg720 reanimacja, backup
Autor Wiadomość
Raf509
azymut


Dołączył: 25 Lut 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-02-25, 23:57   SmartGPS SG720 popsułem prosze o pomoc

Witam. Nie ukrywam popsulem nawi z wlasnej glupoty. Z katalogu nandFlash\MstartApp zmienilem nazwe ikony GPS na GPSs bo chcialem podmienic startowanie pulpitu i nie zadzialalo. po ponownym uruchomieniu navi stoi na ekranie startowym active sync nie ma kontaktu zeby naniesc poprawke czy jest jakakolwiek szansa dostac sie do pamieci navi?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2016-02-26, 06:58   

Zajrzyj do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41714 - może cos tam ze sposobów coś pomoże.

Nawiasem mówiąc jak zmieniłeś nazwę ikony? Czy masz na myśli plik? I który - plik EXE który jest programem, czy plik (przykładowo) *.bmp odpowiadający za obrazek na ekranie

P.S. Do scalenia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Raf509
azymut


Dołączył: 25 Lut 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-02-26, 09:32   

mam skopiowana cala to partycje na dysku i ten plik to GPS jest exe, opis MyShell WCE

[ Dodano: 2016-02-26, 09:38 ]
w tamtym linku niema nic tylko ktos prosi o backup a ktos inny pisze ze mu mapa znikla

[ Dodano: 2016-02-26, 10:45 ]
Ufff wlancza sie ale to nie koniec klopotu. Wzucilem na karte pamieci patch od producenta no i cos tam porobilo i navi ruszyla ale tak jakby odnowa postawila system i jest klopot bo niemam mapy a byla orginalna z tej navi
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2016-02-26, 12:43   

1. Scaliłem - regulamin, p.3

2. Zginęła Ci sama mapa, czy razem z programem nawigacyjnym? Czym to się różni: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094

3. Jak odzyskać MapęMap: post http://www.my-navia.pl/vi...p=438339#438339 i następny

4. Proszę o większy szacunek dla języka ojczystego i czytelników - bo piszesz rebusami
Raf509 napisał/a:
niema nic tylko ktos
Raf509 napisał/a:
stoi na ekranie startowym active syn
Raf509 napisał/a:
wlancza
Raf509 napisał/a:
niemam
_________________

 
 
Raf509
azymut


Dołączył: 25 Lut 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-02-26, 13:26   

Navi po włączeniu power pokazywała tylko zdjęcie startowe producenta i nie wchodziła do menu głównego ponieważ zmieniłem jakiś plik o nazwie gps na nazwie gpss i nie mogłem się połączyć do pamięci mapy przez program active sync. A wszystko przez to że chciałem mieć pulpit windows po uruchomieniu navi. Całe szczęście że patch ze strony producenta co ma poprawiać błąd "OUT OF MEMORY" przeinstalował system i usuną moje błędy wraz z nimi usuną pliki partycji residentflash
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2016-02-26, 14:45   

Cytat:
Jak odzyskać MapęMap: post http://www.my-navia.pl/vi...p=438339#438339 i następny
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
inimeg3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2015
Posty: 5
  Wysłany: 2016-03-27, 18:34   Smart GPS SG720 zapala się tylko dioda przy próbie włączenia

Witam. Uszkodziłem w głupi sposób urządzenie.
Zacznę od początku jak to było. Wykonałem aktualizacje MapaMap zgodnie z instrukcją + jeszcze Patch znaleziony na stronie MapyMap. Pierwsze trzy uruchomienia przebiegły prawidłowo. Przy każdym kolejnym uruchomieniu Smart GPS uruchamiał się jakiś dziwny instalator. Trwający około 3 minuty, ze zdenerwowania :evil: wykonałem reset bocznym maleńkim przyciskiem w trakcie instalacji . Po tym nawigacja już się nie podniosła, zapala się tylko zielona dioda przy zasilaniu z baterii lub czerwona po podłączenia zasilania. Po podłączeniu do komputera również brak jakiejkolwiek reakcji oprócz zmiany diody zielonej w diodę czerwoną. Komputer nie widzi żadnego podłączonego urządzenia.

Prosiłbym o pomoc w reanimacji urządzenie
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2016-03-27, 18:49 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-03-27, 18:50   

inimeg3 napisał/a:
uruchamiał się jakiś dziwny instalator
A ten instalator skąd pobrałeś ?
Teraz wypada wgrać nowe Firmware.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
inimeg3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2015
Posty: 5
Wysłany: 2016-03-27, 22:05   

Pobrałem patcha który miał rozwiązywać problemy z wyskakującymi błędami, wydaje mi się, że przy każdym włączaniu navi patch instalował się od nowa.
Ciężko będzie wgrać firmware do navi bo po podłączeniu do komputera nie ma żadnej reakcji. Komputer nie widzi żadnego urządzenia.
No chyba że jest jakaś możliwość wejścia w tryb serwisowy. Tylko jak?? Jest jakaś kombinacja klawiszy lub coś podobnego?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-03-27, 22:10   

inimeg3 napisał/a:
Pobrałem patcha
A skąd Ty pobrałeś tego Patcha.
Firmware wgrywa się z karty SD.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
inimeg3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2015
Posty: 5
Wysłany: 2016-03-27, 22:18   

Patch pobrałem ze strony MapyMap. Po zalogowaniu się i zarejestrowaniu urządzenia urządzenia jest dostępnych pare plików od nich. Między innymi ten patch. A czy mógłbyś podesłać jakiś link jak wgrać firmware i skąd pobrać pliki? Byłbym bardzo wdzięczny
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-03-27, 22:28   

Na Stronie MapaMap na pewno nie ma Patcha, pewnie pobrałeś jakieś pliki aktualizacyjne urządzenie, a resetem przerwałeś i w ten sposób uwaliłeś urządzenie.
inimeg3 napisał/a:
skąd pobrać pliki?
Szukaj w sieci, Firmware musi być dokładnie dopasowane do Twojego urządzenia, inne mogą uwalić urządzenie bezpowrotnie.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
inimeg3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2015
Posty: 5
Wysłany: 2016-03-27, 22:34   

http://static.pokazywarka.../bez-tytulu.jpg
Patch na 100% był pobrany ze strony MapyMap
Dziękuje za pomoc, zaczynam przeszukiwać internet w poszukiwaniu firmware. Mam nadzieje że znajdę :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-03-27, 22:41   

To jak pisałam, pliki aktualizacji urządzenia. Po wgraniu tych plików trzeba było usunąć te pliki, a nie resetować.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
inimeg3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2015
Posty: 5
Wysłany: 2016-03-27, 22:53   

Wiesz.. nie jestem najlepszy w tych sprawach, do tego słabe nerwy. Mam problem ze znalezieniem firmware. Jak nie znajdę to navi pójdzie na kolejne pół roku do szuflady.
Doczytałem się za to że były dwie odmiany sg720, jedna z procesorem 500Mhz druga z 800Mhz. Mam ten mocniejszy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10