My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Active.5 LMU - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2015-03-09, 10:59   

wzpiotrg napisał/a:
Wrzuciłem mapy z rozszerzeniem .fbl do Beckera Active 5, ale Becker ich nie widzi.
W poradniku napisano
Cytat:
program jest zabezpieczony i szuka licencji do mapy (w kupionych jest, w lewiźnie nie ma)


wzpiotrg napisał/a:
jak kliknę na Igo, wtedy urządzenie się resetuje. Czy możecie coś poradzić ?
Skonfiguruj poprawnie program - a najlepiej go usuń, wgraj nowy na SD i zmień wpis w panelu
_________________

 
 
wzpiotrg
azymut


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2015-03-10, 13:37   

jacekp1313 napisał/a:
wzpiotrg napisał/a:
Wrzuciłem mapy z rozszerzeniem .fbl do Beckera Active 5, ale Becker ich nie widzi.
W poradniku napisano
Cytat:
program jest zabezpieczony i szuka licencji do mapy (w kupionych jest, w lewiźnie nie ma)


wzpiotrg napisał/a:
jak kliknę na Igo, wtedy urządzenie się resetuje. Czy możecie coś poradzić ?
Skonfiguruj poprawnie program - a najlepiej go usuń, wgraj nowy na SD i zmień wpis w panelu


Testowałem już trzy różne wersje IGO 8.3 i żadna nie chce się uruchomić, więc nie mogę nic skonfigurować.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2015-03-10, 13:43   

Program konfiguruje sie przed pierwszym uruchomieniem - patrz wątki o minimalnej strukturze
_________________

 
 
wzpiotrg
azymut


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2015-03-10, 13:46   

jacekp1313 napisał/a:
Program konfiguruje sie przed pierwszym uruchomieniem - patrz wątki o minimalnej strukturze


Jacku

A mógłbyś podrzucić jakiś link ? Nie mogę znaleźć nic o minimalnej strukturze
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2015-03-10, 18:41   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
Oraz wątek o Twojej wersji programu
_________________

 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 713
Wysłany: 2015-03-16, 21:17   

Cytat:
Panel się ładuje, mogę z niego uruchomić AutoMapę, Beckera, ale jak kliknę na Igo, wtedy urządzenie się resetuje.
Czy możecie coś poradzić ?

Po pierwsze, sprawdź w pliku konfiguracyjnym panelu czy ścieżka do igo i nazwa pliku wykonywalnego są zgodne. .
Po drugie wykasuj folder save w igo jeśli jest.
Po trzecie sprawdź czy program pasuje pod rozdzielczość i windowsa, chociaż to najmniej prawdopodobne.
Ja bym obstawiał punkt 1.
 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 88
Wysłany: 2016-05-04, 22:18   Becker Active 5 + Igo Primo

Witam,
Szukam działającej wersji Primo pod Becker Active 5 LMU rozdzielczość 800x480.
Wrzucałem Primo 2.4 (9.6.13) z odpowiednia rozdz.data.zip, ale wywalał błąd rozdzielczości ekranu.
Napiszcie prosze, które wersje Wam udało sie uruchomić na tej rozdziałce.
Dzieki i pzdr.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2016-05-05, 07:19   

JuanLopez napisał/a:
błąd rozdzielczości ekranu.
Primo uruchamia się zawsze w wersji "golas"- wywal wszystko poza niezbędnym minimum wg http://www.my-navia.pl/vi...p=177949#177949 ("struktura bez zbędnych dodatków")

Na 800*480 działają wszystkie wersje z
JuanLopez napisał/a:
odpowiednia rozdz.data.zip
_________________

 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 88
Wysłany: 2016-05-05, 16:57   

Dzieki Jacku,
Rozumiem co znaczy wer."golas",
Ale czy uruchamiałeś "jakąkolwiek.." wersje na tym modelu Becker?
Nie wszystkie exe'ki (programu Primo) odpalają sie na nawigacji Becker, nawet jesli Primo jest w min.postaci i plik data.zip ma odpowiednią rozdziałkę.
Stąd tez było moje pytanie. Spróbuje dziś wieczorem jeszcze raz.
Pzdr

[ Dodano: 2016-05-07, 14:17 ]
Udało sie! Uruchomiłem Primo 9.6.13 (267029) , ale po dograniu odpowiedniego pliku devices.ini dla mojego modelu w data.zip.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9