My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Active.5 LMU - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2014-09-15, 23:26   

W tych modelach, gdzie to działa, podmieniony zostaje plik navigator.exe (patrz opis w załączonym linku). I to chyba wykonuje plik auto.exe (autorun.exe). Na co podmienia -nie wiem, chyba na samego siebie. Ktos musiałby pogrzebac w execu

Wygląda na to, że w nowszych B. trzeba to robic inaczej

[ Dodano: 2014-09-15, 23:31 ]
Najlepiej napisz do supportu AM lub Beckera

[ Dodano: 2014-09-15, 23:36 ]
Masz w urządzeniu plik MY FLASH DISC/MNAV/MNAVDCE. exe ?
W innych modelach mozna go było zastapic np. plikiem exe jakiegos panelu lub explorerem
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Neg 
azymut


Dołączył: 15 Wrz 2014
Posty: 4
  Wysłany: 2014-09-16, 18:04   

Znalazłem wczoraj ten panel i podstawiłem go za oryginalny plik navigator.exe w moim Beckerze (zmieniając nazwę oryginalnego pliku na navigator1.exe). Panel skonfigurowałem wg. instrukcji autora i teraz działa elegancko - jak chciałem. Albo uruchamiam Beckera albo Automapę.

Cytat:
Masz w urządzeniu plik MY FLASH DISC/MNAV/MNAVDCE. exe
Nie, mam My flash disc/Navigator/navigator.exe (ale myślę że to to samo tylko zależnie od programu nawigacyjnego w danym Beckerze folder nazywa się inaczej).

Niestety, wygląda na to że po podmianie oryginalnego pliku navigator.exe przestaje działać TMC. Widzę że tamat ten pojawił się już w tym wątku.

[Dodano: 17/09/2014]
Dla zainteresowanych dodam, że na zainstalowanym panelu dodałem sobie również skrót do \Windows\explorer.exe i to działa - uruchamia się pulpit Windows CE embedded 6.00
Nadal jednak nie mogę rozgryźć jak można by zmusić urządzenie aby po restarcie uruchamiało inny plik exe niż navigator.exe z wbudowanej pamięci Flash
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-05-29, 22:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
adam76
Waypoint


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 15
Wysłany: 2014-10-01, 23:33   

jako ze przestaje działac TMC po zmianie programu beckera na Igo,to może dało by sie uruchomić jakoś licencje tmc na orginalnym programie beckerowskim?
jak uruchomiłem igo z revo2 to licencje tmc sa odblokowane ale niestety brak czestotliwosci radiowej.
 
 
egon007 
azymut


Wiek: 54
Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2014-10-02, 20:37   

Niestety, wygląda na to że po podmianie oryginalnego pliku navigator.exe przestaje działać TMC.

Witam,
utworz na karcie SD folder navigator i tam skopiuj pliki startowe
Plik startowy musi sie nazywac navigator.exe
nastepnie z karty sd (twojego panelu startowego) uruchamiasz navigator.exe na Beckerze i TMC dziala
pozdrowienia
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 722
Wysłany: 2014-10-02, 21:45   

Cytat:
Nadal jednak nie mogę rozgryźć jak można by zmusić urządzenie aby po restarcie uruchamiało inny plik exe niż navigator.exe z wbudowanej pamięci Flash

To akurat jest proste. W katalogu NNGStart masz plik RunINI.ini a w nim sekcja [RUN].
Żeby po restarcie uruchamiała się np. Automapa, wpis wygląda nast.:
Kod:
[RUN]
app1= "\Storage Card\AutoMapa EU\wceAm.exe"
 
 
adam76
Waypoint


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 15
Wysłany: 2014-10-02, 23:57   

egon007 napisał/a:
Niestety, wygląda na to że po podmianie oryginalnego pliku navigator.exe przestaje działać TMC.

Witam,
utworz na karcie SD folder navigator i tam skopiuj pliki startowe
Plik startowy musi sie nazywac navigator.exe
nastepnie z karty sd (twojego panelu startowego) uruchamiasz navigator.exe na Beckerze i TMC dziala
pozdrowienia


Witam
rozumiem ze kolego masz tego beckera,możesz napisać jakie masz pliki na urządzeniu i karcie sd?
i co masz w pliku sys?
ewentualnie podac link do działajacego igo na tym modelu
 
 
egon007 
azymut


Wiek: 54
Dołączył: 01 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2014-10-12, 17:21   

"rozumiem ze kolego masz tego beckera,możesz napisać jakie masz pliki na urządzeniu i karcie sd?
i co masz w pliku sys?
ewentualnie podac link do działajacego igo na tym modelu"



na urzadzeniu nic nie zmienialem
Becker startuje z karty sd.
IGO znajdziesz na:
http://www.digital-eliteb...0-sd-ready.html
pozdrowienia
 
 
adam76
Waypoint


Dołączył: 03 Lis 2008
Posty: 15
Wysłany: 2014-10-16, 19:14   

z uruchomieniem igo na tym beckerze niema problemu,tylko czy działa tmc??bo tu jest problem
 
 
Jacoo_m
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 17
Wysłany: 2014-12-13, 12:25   

Czy komuś udało się uruchomić TMC na tym urządzeniu ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18060
Wysłany: 2014-12-13, 12:38   

Neg napisał/a:
tamat ten pojawił się już w tym wątku.
_________________

 
 
Jacoo_m
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 17
Wysłany: 2014-12-13, 14:17   

Jedyne czego dowiedziałem się z linku to, to że być może coś blokuje port TMC. Teraz powstaje pytanie jak odblokować ten port ?
 
 
kunter
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2012
Posty: 39
Wysłany: 2015-01-01, 18:53   

Jacoo_m napisał/a:
Jedyne czego dowiedziałem się z linku to, to że być może coś blokuje port TMC. Teraz powstaje pytanie jak odblokować ten port ?


Swego czasu walczyłem z tym samym problemem na Becker Professional 50 i dotarłem do smutnej informacji - sterownik HQ-TMC jest napisany w taki sposób, że wykrywa czy jest uruchomiony w programie Becker(Becker ma swoją wersję IGO na własne urządzenia) i jeśli nie jest to Beckerowskie IGO to sterownik przestaje działać. U mnie uruchomiłem IGO Primo - sciągnęło mi kilka komunkatów (jeśli dobrze pamiętam około 10) po czym TMC zdychało :(

Problem częściowo rozwiązałem podmieniając program beckera z wersji professional 50 na wersję Revo v2. Tmc chodzi pięknie lecz niestety nie na "normalnej" wersji IGO a na Beckerowskiej - bogatszej w licencje TMC.
_________________
Mio Navman S505. Becker Professional 50
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 42
Wysłany: 2015-02-14, 10:52   

Mam nawigacje Becker Ready.5 LMU mało jest o niej informacji: http://www.etest.de/mobil...st-Details.html z tego co widze to chyba blizniaczy model do Active.5 i tu moje pytanie, czy można na nią wgrac jakąkolwiek nawigację w wersji dla ciężarówek? Automapa chyba nie ma wersji ciężarówkowej więc myślałem na igo truck, rozumiem że najnowsze co znajde to iGO Primo 2.4 Truck z mapami Q2.2014?
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 722
Wysłany: 2015-02-14, 15:44   

No chyba każde nowsze oprogramowanie Beckera ma w sobie profil dla ciężarówek, i to różnych wersji.
Ważne czy masz odpowiednie pliki w /content/map.
 
 
wzpiotrg
azymut


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 3
Wysłany: 2015-03-09, 00:42   

Cześć

Czy ktoś może podpowiedzieć jak ściągnąć Igo 8 z tego linku na dole, który załączył egon007 ?
Wchodzę na stronę, loguję się do forum i nie pojawia się żaden link.

Pomoże ktoś ?

egon007 napisał/a:
"rozumiem ze kolego masz tego beckera,możesz napisać jakie masz pliki na urządzeniu i karcie sd?
i co masz w pliku sys?
ewentualnie podac link do działajacego igo na tym modelu"



na urzadzeniu nic nie zmienialem
Becker startuje z karty sd.
IGO znajdziesz na:
http://www.digital-eliteb...0-sd-ready.html
pozdrowienia


[ Dodano: 2015-03-09, 00:53 ]
Używałem do tej pory Igo8.3. Mam do niego mapy.
Wrzuciłem mapy z rozszerzeniem .fbl do Beckera Active 5, ale Becker ich nie widzi.
Macie jakiś pomysł ?

[ Dodano: 2015-03-09, 01:59 ]
adam76 napisał/a:
z uruchomieniem igo na tym beckerze niema problemu,tylko czy działa tmc??bo tu jest problem


A ja niestety mam problem z uruchomieniem Igo 8.3. Używam panelu z ikonkami (opisanego kilka postów wyżej).
Panel się ładuje, mogę z niego uruchomić AutoMapę, Beckera, ale jak kliknę na Igo, wtedy urządzenie się resetuje.
Czy możecie coś poradzić ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10