Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Manta GPS470 różne problemy
Autor Wiadomość
janek9602
Waypoint


Dołączył: 08 Lip 2014
Posty: 20
Wysłany: 2014-08-17, 01:54   Manta GPS470 różne problemy

Borykam się z problemem, aby zmienić konfigurację zasilania, a mianowicie.
Gdy wyłączę zapłon (w samochodzie) w nawigacji wyświetla się monit z 15 sekundowym odliczaniem z trzema opcjami "Powrót", "Tryb Uśpienia", "Wyłącz" jak się nie wyrobię w 15 sekundach to nawigacja się wyłącza.
Co w tym wypadku można by zrobić, aby po wyłączeniu zapłonu nawigacja automatycznie przechodziła w stan uśpienia, lub, żeby nawet w ogóle się nie wyłączała.

Druga kwestia to jak zmienić rozdzielczość.
Trochę, a nawet chyba wszystko przeszperałem w sieci i niestety, albo nie dotyczy to "mnie" albo już jest nieaktualne jak np. edycja pliku sys.txt u mnie takiego pliku nie ma lub edycja rejestru. Dostęp w razie co do rejestru Windowsa w nawigacji mam.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-08-17, 07:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2014-08-17, 07:01   

1. Wyłaczanie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21921

2. Rozdzielczość - jaki program nawigacyjny?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
janek9602
Waypoint


Dołączył: 08 Lip 2014
Posty: 20
Wysłany: 2014-08-17, 12:10   

jestem_ktoś napisał/a:
2. Rozdzielczość - jaki program nawigacyjny?

MapaMap 8.1.2 2014Q2
jestem_ktoś napisał/a:
1. Wyłaczanie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21921

W oracy poczytam, ale chyba to czytałem...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2014-08-17, 13:58   

MapaMap nie ma zmiany rozdzielczości - ustala j podczas instalacji/pierwszego uruchomienia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
janek9602
Waypoint


Dołączył: 08 Lip 2014
Posty: 20
Wysłany: 2014-08-19, 01:32   

jestem_ktoś napisał/a:
1. Wyłaczanie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21921

Nic w tym temacie nie ma.
U mnie pliku sys.txt nie ma
Plik a raczej skrót control panel jest, ale gdzie on prowadzi to nie wiem. W folderze Windows jest plik control.exe ale nie mogę go skopiować na dysk w celu zajrzenia do niego bo pojawia się info, że nie można kopiować zawartości ROM
 
 
Long
azymut


Dołączył: 23 Lis 2014
Posty: 1
  Wysłany: 2014-11-23, 22:35   MANTA GPS470 Easy Rider

Cześć, to mój pierwszy post tutaj i mam nadzieję że nie ostatni.

http://www.manta.com.pl/pl/gps470

Planuję zakup urządzenia z linku powyżej i mam 2 krótkie pytania co do niego.

1. Czy warto je kupić? Korzystam z nawigacji naprawdę sporadycznie, aczkolwiek intensywnie.

2. Jak to w końcu jest z odblokowaniem tej navi? Ma blokadę czy nie? Będę mógł zaraz po zakupie wgrać sobie u AM i korzystać, czy więcej zabawy przy tym jest?

Z góry dzięki za szybką odpowiedź, pozdrawiam!
Patryk.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-11-24, 08:10   

1. Czy warto -zależy, za ile. Za 300zł masz np. Smart GPS z dożywotnią aktualizacją MapyMap (dużo lepszą od tego, co jest w Mancie)

2. O tym możesz przeczytać w wątku " Manta GPS 470 odblokowanie, programy nawigacyjne"
_________________

 
 
altelek
azymut


Dołączył: 16 Wrz 2009
Posty: 2
Wysłany: 2015-04-29, 13:36   Manta gps470 firmware, wiesza się restartuje, błędy

Witam

Ma ktoś coś do tego sprzętu, przekopałem forum i internety i nic nie znalazłem niestety. Manta wiesza się zacina, wyskakują ciągle jakieś błędy.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2015-04-29, 13:48   

Gdzie są te zacięcia - w menu Manty, czy w jakimś programie?
A jakie są te błędy, podaj treść komunikatu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
altelek
azymut


Dołączył: 16 Wrz 2009
Posty: 2
Wysłany: 2015-04-29, 14:20   

Zacina się i w menu jak również na automapie i igo. Komunikat z tego co kojarzę coś związane z pamięcią i pojawiają się nieregularnie. Zawiesza się również nie pokazując żadnego komunikatu po prostu staje.
 
 
dublok
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 9
Wysłany: 2015-07-28, 17:49   Manta GPS470

Witam,
mam navi Manta GPS470. W ustawieniach mam możliwość wyboru ścieżki navi więc po wgraniu automapy (pełna instalacja sprawdzona) tylko polaka na karte 2 gb strasznie muli wolno chodzi,na inna kartę 2 gb troche szybciej ale też muli. nie jedną navi robiłem ale zgłupiałem,czy to wina karty?jaką zakupić? nie chcę pełnego odblokowania gdyż to dla kogoś na gwarancji itd,pozdrawiam:)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-07-28, 21:48   

Zacznij od watku o szybkosci dzialania AM
_________________

 
 
dublok
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 9
Wysłany: 2015-07-30, 19:39   

jacekp1313 napisał/a:
Zacznij od watku o szybkosci dzialania AM


DZIĘKUJE za nakierowanie:) Wgrałem AM na pudło ale bez mapy a na kartę AM z mapą i jak ręką odjął,chodzi zajebi..:) dzięki jacekp1313!
 
 
maxonis
azymut


Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 2
Wysłany: 2015-08-26, 22:15   Manta Gps470

Witam, borykam się z problemem, nie możne znaleść sygnału gps jak i na navigation free tak i na automapa przeszukuje autoamtycznie i tak samo robiłem ręcznie i dalej nic, może trzba na nowo wgrać do niej softa? może ktoś posiada tutaj takiego softa Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2015-08-27, 05:45   

Sprawdź w opcjach Manty, czy masz ustawienia GPS. Tam popatrz na słupki sygnału.

Jeżlei nie ma, to najprawdopodobniej uszkodzony odbiornik i tylko serwis
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11