Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GOCLEVER Navio 705 Plus - backup, reanimacja
Autor Wiadomość
ZimA 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-09, 09:58   GoClever NAVIO 705 - różne problemy

Witam forumowiczów. Wczoraj trafiła do mnie nawigacja Goclever Navio 705V PLUS po nieudanej próbie uruchomienia alternatywnego pulpitu. Kolega chciał wgrać pulpit z nawigacji Goclever 5066 HD autorstwa kolegi dasior591 ale mu to nie wyszło.
Aby ja naprawić potrzebuję kopii rejestru, pamięci RESIDENTFLASH i RESIDENTFLASH2. Szukałem tych rzeczy ale nigdzie nie znalazłem. W was jedyna nadzieja. Może ktoś z was posiada taką nawigację i mógłby zrobić kopię tych pliczków.
Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-05-27, 08:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18702
Wysłany: 2013-04-09, 11:42   

A masz w ogóle połączenie z komputerem?
_________________

 
 
ZimA 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-09, 12:03   

Połączenie z komputerem jest przez AS, dostęp do RF2 też jest więc wszystko można zrobić. Potrzebuję tylko rejestru i pliczków z RF2 a i w sumie pliku mobilenavigator.exe z RF.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18702
Wysłany: 2013-04-09, 12:07   

Plik exe możesz pobrać z wątku http://www.my-navia.pl/vi...p=392506#392506

A na resztę musisz trochę poczekac (użytkowników 705 nie ma zbyt wielu)
_________________

 
 
ZimA 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-09, 13:06   

Czekam cierpliwie, nie mam wyjścia.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-04-09, 16:57   

Jak nie zapomnę to wrzucę jutro wieczorem, jak nie to przypomnij.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
ZimA 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-09, 20:39   

Dziękuję bardzo i czekam do jutrzejszego wieczora.
 
 
bony-m
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2009
Posty: 55
Wysłany: 2013-04-14, 20:58   

Witam!

Zajrzyj tu http://chomikuj.pl/bony-m/NAVIO+705V+PLUS

Błąd w nazwie to jest 705V Plus :)
_________________
Lark 50.1 GC 705V Plus
Ostatnio zmieniony przez bony-m 2013-04-14, 21:06, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
ZimA 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2013-04-16, 19:33   

Dziekuję bardzo bony-m nawiagacja działa.
 
 
lordkar20
azymut


Dołączył: 06 Sie 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-08-06, 23:16   GOCLEVER Navio 705 Plus - backup, reanimacja

witam
mam problem z nawigacja GOCLEVER Navio 705V Plus, wgralem na karte pamieci automape i dogralem jakies menu tez na karte. po czym jako sciezke do nawigacji za ktoryms razem ustawilem sciezke do odpalenia automapy. automapa sie wlączyła po czym nawigacja sie zawiesila i wylaczyla.
Teraz po po włączeniu nawigacji widnieje napis APPLICATION ERROR
Application jwdmain.exe encountered a serious error and must shut down.

Nawigacja jest widoczna w windowsie jako dwa dyski wymienne. Prosze o pomoc, jakie pliki i jak podmienic?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-04-26, 13:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mar1aczi
azymut


Dołączył: 19 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2014-10-18, 12:40   

ZimA napisał/a:
Dziekuję bardzo bony-m nawiagacja działa.

Cześć i przepraszam za odkopanie tematu, ale widzę, że kolega sobie poradził.

Mam zawartość RF2 oraz kopię rejestru. Niestety navi jest w trybie dysku USB i nie mam jak dostać się ani do rejestru ani do RF2 aby podegrać jej zawartość.

Uprzejmie proszę o nakierowanie, czego użyć aby podmienić RF2 oraz rejestr. :(
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-10-20, 09:49   

Cecmd skopiuj na SD i zmień mu nazwę na gpstest.exe to powinien sie odpalić po starcie i będziesz miał potem dostęp do wszystkiego.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mar1aczi
azymut


Dołączył: 19 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2014-10-20, 13:01   

Niestety coś nie chce załadować cecmd. Zmieniłem mu nazwę na gpstest.exe oraz mobilenavigator.exe - nie pomaga. Cały czas po uruchomieniu navi mam okno z błędem aplikacji jwdmain.exe.

Kartę mam sformatowaną FAT32. Czy konieczny jest FAT16?
[Navi z którą chcę się uporać to dokładnie Navio 705V PLUS]
Ostatnio zmieniony przez mar1aczi 2014-10-20, 13:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-10-20, 13:04   

To niestety, serwis :(
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9577
Wysłany: 2014-10-20, 13:41   

Sprawdź napopularniejsze błędy:
1. Plik EXE ma być w folderze głównym karty
2. To jest gpstest.exe, czy gpstest.exe.exe ? Włącz pokazywanie rozszerzeń plików
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14