My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kodi 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 66
Dołączył: 19 Maj 2014
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-19, 08:43   

Nawroad serii S6 ma problemy z zamrażaniem obrazu w programie Automapa taką otrzymałem odpowiedź z serwisu:
Wczoraj otrzymaliśmy od dystrybutora urządzeń Navroad informację cytuję:
Informujemy, że pojawiła się nowa wersja beta oprogramowania AutoMapa Windows PL 6.16 1404
Poniżej link skąd można ja pobrać
http://w3.automapa.pl/?PE...g=PL&cid=204021
Zawiera ona poprawki i dostosowania dla urządzeń: NavRoad LEEO S6, VIVO S6, ENOVO S6 i AURO S6
Dla optymalnego współdziałania NavRoad Serii S6 z oprogramowaniem AutoMapa zalecane jest zainstalowanie powyższej wersji lub wyższej.
Czyli z tym modelem urządzenia poprawnie będzie działała Automapa z licencją w wersji 6.16 1404 lub nowsza (starsze wersje lub oprogramowanie bez licencji będą zawieszać urządzenie).Natomiast samo urządzenie jest sprawne

[ Dodano: 2014-05-19, 09:45 ]
Odpowiedź z serwisu Navroad po zgłoszeniu problemu zamrażania ekranu z Automapą
Wczoraj otrzymaliśmy od dystrybutora urządzeń Navroad informację cytuję:
Informujemy, że pojawiła się nowa wersja beta oprogramowania AutoMapa Windows PL 6.16 1404
Poniżej link skąd można ja pobrać
http://w3.automapa.pl/?PE...g=PL&cid=204021
Zawiera ona poprawki i dostosowania dla urządzeń: NavRoad LEEO S6, VIVO S6, ENOVO S6 i AURO S6
Dla optymalnego współdziałania NavRoad Serii S6 z oprogramowaniem AutoMapa zalecane jest zainstalowanie powyższej wersji lub wyższej.
Czyli z tym modelem urządzenia poprawnie będzie działała Automapa z licencją w wersji 6.16 1404 lub nowsza (starsze wersje lub oprogramowanie bez licencji będą zawieszać urządzenie).Natomiast samo urządzenie jest sprawne
 
 
Maxior 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-05-19, 10:17   

Zbyt piękne, żeby było prawdziwe:) a też miałem nadzieję......
"Zamrażanie" automapy występuje właśnie w wersji 6.16.1404
 
 
kodi 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 66
Dołączył: 19 Maj 2014
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-20, 09:35   

Zamrażanie się Automapy na Navroad serii S6
Potwierdzam! Wersja Automapy 6.14 6.15 oraz 6.16 Beta zawiesza się na AVIVO S6 więc informacja serwisu jest nieprawdziwa. Kolegom którzy myślą o zakupie nawigacji Navroad serii S6 odradzam ten zakup do czasu poprawienia softu Automapy.

[ Dodano: 2014-05-22, 13:42 ]
Niestety zgłoszenie problemu zamrażania automapy w urządzeniach Navroad serii S6 u producenta Automapy aby poprawił współpracę urządzenia z modelami Avivo , Leeo i Auro nic nie daje bo odsyłają do producenta urządzenia aby zaktualizował firmware i tak zaczyna się spychotechnika producentów a klienci cierpią. Przestrzegam przed zakupem w/w modeli nawigacji tych którzy chcą korzystać na niej z Automapy lub zakupić do urządzenia inny program nawigacyjny
 
 
Tal-Rash 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 8
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2014-05-22, 13:26   

Na auro S6 to samo. Najnowsza automapa beta się zawiesza.
 
 
 
guzik77 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 78
Wysłany: 2014-05-24, 10:37   

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wygląda na to, że trzeba poczekać aż wyeliminują "choroby wieku dziecięcego"
Pozdrawiam
 
 
j3ryw
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 9
Wysłany: 2014-05-30, 00:28   

Witam, a próbowaliście zainstalować oprogramowanie ze strony http://navroad.com/files/do-pobrania/ może poprawia współpracę z automapą, czy instalując automapę zaznaczacie aby zainstalował dla nawigacji Navroad?
 
 
Tal-Rash 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 8
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2014-05-30, 17:00   

Podobno odpalanie z explorera a nie nakładki navroad sprawia że problem zawieszania nie występuje. Ktoś przetestuje?
 
 
 
kodi 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 66
Dołączył: 19 Maj 2014
Posty: 5
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2014-06-03, 07:21   Navroad serii S6

Uruchamianie Automapy z poziomu Explorera nic nie daje sprawdziłem.

[ Dodano: 2014-06-03, 08:25 ]
Moze jest to spowodowane ty że nawigacje te korzystają również z systemu satelitarnego Glonass a Automapa prawdopodobnie nie jest przystosowana do tego systemu. :idea:

[ Dodano: 2014-06-08, 10:42 ]
Czy ktoś używa zainstalowanej mapy TOMTOM na nawigacji AVIVO S6 ? i jak się ona na tym urządzeniu spisuje ? czy również występuje zawieszanie się programu w trakcie pracy ?
 
 
Tal-Rash 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 8
Skąd: Pobiedziska
Wysłany: 2014-06-10, 08:16   

Widać nie spieszy im się z naprawą problemu mimo że użytkowanie automapy jest uciążliwe.
 
 
 
backdraft
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-06-11, 18:00   

naprawdę nikt z Was nie zaglądał na stronę automapy żeby sprawdzić czy ten sprzęt jest z nią zgodny? M
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9528
Wysłany: 2014-06-11, 19:10   

Wg tego spisu http://w3.automapa.pl/?PEI=10241&lng=PL 3/4 forumowiczów ma halucynacje... Widzą na wyświetlaczach Larka czy Mio działająca AutoMapę
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-11, 19:52   

backdraft napisał/a:
naprawdę nikt z Was nie zaglądał na stronę automapy żeby sprawdzić czy ten sprzęt jest z nią zgodny? M


Widzisz firma jest w spisie, a modele z dyskusji są na rynku na tyle krótko, że tej rekomendacji jeszcze nie mają. Obie firmy pracują nad zgraniem urządzeń z oprogramowaniem i wiem, nie tylko z obietnic, że są postępy. W opisie producenta NR AM jest wymieniana jako oprogramowanie kompatybilne z urządzeniem więc nie widzę powodu żeby w to wątpić. Ich błąd polega na tym, że pośpieszyli się z wypuszczeniem niedopracowanych urządzeń na polski rynek i wtopili z oprogramowaniem krajowego producenta. Wizerunkowo stracą i będą się musieli dobrze postarać żeby to odrobić. Ja puki co czekam i NavRoada AURO S6 nie skreślam, chociaż nikomu rekomendował nie będę :) (przynajmniej na razie). Mam porównanie z Larkiem i Mantą, nie zamienię się. Pożyjemy zobaczymy.
Pozdrawiam,
prawie zadowolony użytkownik NawRoad AURO S6 ;)
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-14, 12:07   

Czy ktoś testował już na NR vivo s6 wersję beta AutoMapa Windows 6.16 1404 RC ???
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-14, 12:53   

feiran napisał/a:
Czy ktoś testował już na NR vivo s6 wersję beta AutoMapa Windows 6.16 1404 RC ???


Ja testowałem z AURO S6 i wróciłem do BETY. U mnie wersja RC z dużym opóźnieniem reagowała na zjechanie z wyznaczonej trasy i do wyznaczenia nowej upływało ładnych kilka sekund.
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-14, 13:02   

biperek napisał/a:
U mnie wersja RC z dużym opóźnieniem reagowała na zjechanie z wyznaczonej trasy i do wyznaczenia nowej upływało ładnych kilka sekund.

Czyli dalej czekamy..... Wakacje już tuż, tuż, a my z nowym, fajnym sprzętem, ale bez softu do niego....
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-06-14, 22:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 11