Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MyGuide 3100 i brak map
Autor Wiadomość
rekin01 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2014-06-26, 18:58   MyGuide 3100 i brak map

Mam problem z nawigacją MyGuide 3100 GO, mianowicie program się odpala, ale nie ma map. Jeżeli dam na wizytówkę i mapy to mam Basemap 2006.01. Co tam powinno być jeszcze wgrane, żeby oryginalne mapy działały?
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2014-06-26, 19:43   

Pliki map i ew. licencje.
Jakie masz pliki w urządzeniu?
Coś z nim ostatnio robiłeś?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rekin01 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2014-06-26, 19:52   

Nie wiem co było z tym robione, bo sprzęt nie jest mój. Skąd mam te pliki zdobyć, bo nie mogę nigdzie tego znaleźć. W folderze maps jest tylko plik basemap.fbl
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2014-06-26, 20:08   

Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36230 albo wgraj inny program nawigacyjny.
_________________

 
 
rekin01 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2014-06-26, 20:17   

To chyba nie o tym oprogramowania jest wątek. Właściciel chce oryginalne oprogramowanie, które było z tym urządzeniem. Oprogramowanie jest, tylko nie ma map.
Jeżeli chodzi o iny program, to jest automapa, ale nie o tym tu mówimy.
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-26, 20:26   

rekin01 napisał/a:
Właściciel chce oryginalne oprogramowanie

Raczej mało realne. Ten sprzęt to "antyk". Oryginalne oprogramowanie nawigacyjne to był jakiś klon iGO http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=3647#3647 i wątpię by były jeszcze aktualizacje map tego klona. Jaki sens ma szukanie i instalowanie map z 2006/2007 roku?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
rekin01 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2014-06-26, 20:39   

Niestety nie wiem dlaczego nie mogę dodać załącznika ze zdjęciem. W każdym razie włącza się program do nawigacji przez przycisk nawigować, jest zaznaczony punkt GPS u pozycja tylko nie ma mapy, na którą to ma być nałożone. Prościej już się nie da napisać.
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2014-06-26, 20:51   

rekin01 napisał/a:
nie wiem dlaczego nie mogę dodać załącznika ze zdjęciem.
Zamieszczanie zdjęć. Gdzie co i jak ?
:arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=2122#2122
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2014-06-26, 20:51   

Fotke na dowolny serwer plików, a tu link.

Czyli potrzebne sa mapy a to cos zupełnie innego niż oryginalny soft.
Ale mapy do wersji iGO 8.0 (bo klon tego programu był chyba zainstalowany) przestały być wydawane dawno temu (ostatnie chyba w 2009 roku)
Wrzuc mu iGO 8.3.4 - do tego programu wciąż są wydawane nowe mapy (najnowsze sa datowane na grudzień 2013)
_________________

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-26, 20:55   

rekin01 napisał/a:
W folderze maps jest tylko plik basemap.fbl

Dlatego nie rusza bo brakuje plików map z rozszerzeniem fbl. Na przestrzeni kilku lat było kilka programów nawigacyjnych z mapami o rozszerzeniu fbl:MioMap2006, MioMap3.2, MioMap3.3, klony iGO. Mimo takiego samego rozszerzenia niekoniecznie mapy jednego programu ruszały na drugim. Do większości z tych programów zaprzestano już dawno aktualizacji więc powtórzę, że bez sensu jest szukanie staroci z beznadziejnym pokryciem i ich instalacja. Jeśli jednak właściciel bardzo się upiera musisz przez wujka google szukać w sieci map do tego klona, tu na forum takich nie ma.
rekin01 napisał/a:
jest zaznaczony punkt GPS u pozycja tylko nie ma mapy, na którą to ma być nałożone. Prościej już się nie da napisać.

Nie musisz prościej :-) Już po drugim Twoim poście wiedziałem o co chodzi(folder Maps a w nim tylko plik basemap). Co do fotek to wrzucaj je na jakiś serwer(np fotosik) a link do fot zamieszczaj w poście. To by było chyba na tyle.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
rekin01 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 29 Maj 2009
Posty: 16
Wysłany: 2014-06-26, 21:07   

Mam w mojej nawigacji IGO 9.6, ale wątpię, żeby to się zmieściło w pamięci tego urządzenia.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2014-06-27, 05:40   

iGO Primo ma duże wymagania jeśli chodzi o RAM i procek (poniżej 64MB i 350MHz raczej będzie się ciąć)
Dlatego pisałem o 8.3.4
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9