Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:21
Becker Z217 - odblokowanie problem
Autor Wiadomość
Luksik6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-06-09, 18:12   Becker Z217 - odblokowanie problem

Witam.

Posiadam nawigacje Becker Z217 i chce ja odblokować i zainstalować inna mapę, na forach piszą ze mam zamienić pliki ale w mojej nawigacji takich plików nie ma.

Czy ktoś mi pomoże ??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-06-09, 19:15   

Włącz pokazywanie plików ukrytych i systemowych.
Które masz podmienić?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Luksik6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-06-09, 19:23   

Z tego co wyczytalem i mi odpowiadano na forach to analogicznie, odblokowywac jak w serii Z... z tym, że MNAV\Shell.exe takie cos nie istnieje.

Mam tylko foldery

ContentManager
iGO8
Media
NNGStart

i pliki
Autorun.inf
NVM0
NVM1
NVM3
NVM5
PL_Log.bin

Nie wiem za co się zabrać.

Pozdrawiam.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-06-09, 19:26   

Co w NNGStart?
Właczyłes ukryte/systemowe?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Luksik6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-06-09, 19:28   

Tak mam włączone, pokazywanie ukrytych folderów i plikow.

MSVCR80.DLL
NNGStart.cfg
NNGStart.exe
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-09, 19:42   

Luksik6 napisał/a:
skad wziac plik explorer.exe
Z forumowej apteczki :arrow: http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=46
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Luksik6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-06-09, 19:50   

Bede kombinowal co wyjdzie dam znac.

[ Dodano: 2014-06-09, 19:56 ]
Czy automape muszę wrzucić na kartę czy mogę na pamięć urządzenia ??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-06-09, 20:06   

Bezpieczniej na SD
Zacznij od zrobienia kopii zawartości, bo dodatek BECKER modyfikuje pliki http://www.my-navia.pl/vi...p=425176#425176
Chyba, że będziesz uruchamiał AM spod explorera, , wówczas instalujesz bez dodatków
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1346
Wysłany: 2014-06-10, 22:22   

Chyba Becker zaczął stosować politykę samozagłady. Gdy inne firmy oferują odblokowane navi, ten je coraz bardziej blokuje. Problemem jest plik NNGStart.cfg który nie toleruje autorun.exe jako pliku nadrzędnego, czyli wszelkie pulpity wgrywane na kartę czy do pamięci obijają się jak groch o ścianę. Co ciekawe nieistotna jest nazwa pliku startowego exe w pamięci navi a i tak zawsze program startuje. Wgranie starszego NNG kończy się komunikatem "insert SD card"
Wgrywanie AM z dodatkami Beckera nic nie daje bo ameustarter nie działa. AM trzeba zainstalować na karcie czystą jak majtki dzidziusia i spatchowaną. Oczywiście można wejść do windowsa starym sposobem i uruchomić każdy program z explorera, ale komu by się tak chciało. :mrgreen:
Ale bez paniki - znalazłem jedyny działający pulpit dla Beckera 50 Pro (i podobnych). Nazywa się Menu_ PNA_480х272 i jest tu:
http://www.mynavi-expert.pl/panele/page/2/
Pewnie dlatego działa że jest to pulpit instalacyjny a nie gotowiec, więc wgryza się w windowsa. Można go też bez problemu odinstalować.
Jedyny problem to dla niektórych cyrylica, komunikaty instalacyjne i konfiguracyjne wyświetlane są w dość niemiłym dla oka języku.
Ale jak się wszystko poustawia i podogrywa bajery to panelek palce lizać.
A ContentManager wykasować by nie zaśmiecał pamięci, to jest program na kompa do aktualizacji map i oprogramowania.
 
 
Luksik6
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-06-11, 20:30   

Problem rozwiązany, widać pieknie WIN CE 5.0 jest dostep do całego Windowsa, w tej chwili automapa startuje idealnie.

Pozdrawiam Luksik.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1346
Wysłany: 2014-06-11, 22:42   

Ja tam nie potrzebuję gotowców. Zainstalowałem pulpit na którym wszystko działa co chcę. Oryginał z B50 Pro, AM, Primo i iGO.
Teraz go tylko modernizuję bo jak wiadomo w systeminformation wszystko idzie poustawiać jak się chce.
To już mój trzeci Becker a ponieważ zawsze sobie radzę więc trochę pojęcia chyba mam.
 
 
hayo
Waypoint


Dołączył: 03 Gru 2011
Posty: 22
Wysłany: 2014-06-11, 23:16   

szwagier22 napisał/a:
Ja tam nie potrzebuję gotowców. Zainstalowałem pulpit na którym wszystko działa


Sam sobie zaprzeczasz szwagier, niedawno chciałeś abym Ci podał skrypt jak uruchomić dowolny pulpit w B50 (czyli gotowca). Podałem Ci wskazówki jak do tego dojść ale jak widzę przerasta to Twoje możliwości. Wolałeś zainstalować CZYIŚ pulpit (czyli gotowiec) i troszkę w nim pogrzebać. Nadal twierdzisz że nie potrzebujesz gotowców ?
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1346
Wysłany: 2014-06-12, 22:00   

@hayo, mnie nie chodzi o jakiś skrypt, tylko o solidny pulpit. Nie po to się ktoś napracował i jeszcze to udostępnił ogółowi żeby jego praca poszła w błoto - więc to nie jest taki CZYJŚ PULPIT. Mam wielki szacunek dla takich ludzi - zresztą na naszym forum ich nie brakuje. A ty udzielaj zbawiennych rad ciężko pracującym kierowcom - a niech się wreszcie zaczną uczyć informatyki. Ja sobie zawsze poradzę, ale inni na pewno nie - dlatego trzeba im dawać gotowce.
Pulpit PNA do którego dałem linka to zapewnie najlepszy pulpit jaki do tej pory stworzono. Nie trzeba wiele w niego ingerować, wystarczy z ikonki podać ścieżkę do programu. No może tylko zmienić ikonkę jeżeli właściwej brak. Działa bezproblemowo z mnóstwem różnych dodatków i bajerów. Bardzo ładnie też wygląda. Jest jeszcze druga wersja upodabniająca do Win7.
Jakby ktoś chciał więcej dodatków to odsyłam do źródła.
http://4pna.com/showthread.php?t=12604
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,53 sekundy. Zapytań do SQL: 10