Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Tapety, ikony...
Autor Wiadomość
jolusia 
Navi Expert



Wiek: 37
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 291
Skąd: wroclaw
Wysłany: 2010-07-16, 08:50   

tu sa :-)

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7237
_________________
Mio Spirit 7500LM

Samsung Galaxy S 5

KASIA :)
 
 
lelito 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 57
Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 28
Wysłany: 2010-09-29, 16:38   

Nowa kolekcja



http://rapidshare.com/fil.../coleccion2.rar

[ Dodano: 2010-11-05, 08:47 ]
69 icons 55x55

app-games-gps




http://www.megaupload.com/?d=16082XWM
 
 
edyp466 
Waypoint


Wiek: 49
Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 76
Skąd: POLUDNIE
Wysłany: 2011-01-17, 17:17   Ikona MapyMap

Witam puszukuje ikony na pulpit do navi mio , znalazlem w necie ale po zinstalowaniu wyswietla sie komunikat Kein 32Bit Icon gefunden nie wiem jak to sie nazywa ale ikona jest 48na 48

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-01-17, 21:06 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
_________________
mio moov 360
http://www.tarnowiak.pl/
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-17, 17:34   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=62081#62081 oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=66330#66330
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2386
Skąd: Google
Wysłany: 2011-01-17, 17:40   

edyp466 napisał/a:
Witam puszukuje ikony na pulpit
Skoro masz odblokowaną nawi wystarczy kliknąć ikonę w folderze MapaMap30 lub w folderze MobileNavigator i we właściwościach dodać ją jako skrót na pulpit.
_________________
Poradniki
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-17, 17:43   

Jaco, jeśli to Mio jest odblokowane MioPocketem to ten numer nie przejdzie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
  Wysłany: 2011-01-27, 15:43   Jak zrobić ikonę do iGO 8 - krok po kroku?

Witam!
Jak samemu można zrobić ikonę do iGO8?

1 jak zrobić obrazek o kształcie innym niż prostokąt czy kwadrat (i czym)?
2 jak odciąć granice obrazka o krawędziach innych niż linia prosta?
3 co z wymaganiami odnośnie głębi kolorów, formacie, warstw, itp?
4 jak to jest z tymi warstwami (czarne, niewidoczne tło w iGO) - jak je zrobić?

Proszę o pomoc,
 
 
eZygmunt 
Waypoint



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 189
Skąd: przeważnie z Krakowa
Wysłany: 2011-02-09, 10:32   

pannonia75 napisał/a:
1 jak zrobić obrazek o kształcie innym niż prostokąt czy kwadrat (i czym)?
2 jak odciąć granice obrazka o krawędziach innych niż linia prosta?


Dowolnym ciut bardziej zaawansowanym programem graficznym np Photoshop lub Corel PHOTO-PAINT, jest też parę innych darmowych o podobnych możliwościach...
Cytat z "internetu":

Cytat:
Polecam narzędzie idealne do tego typu operacji, jest to filtr wydziel: Chcąc oddzielić postać z obrazu możemy posłużyć się Filtrem Wydziel (Extract).

Otwieramy obraz.

Z menu wybieramy Filtr>Wydziel (Filter>Extract) lub użyj skrótu klawiszowego Alt+Ctrl+X.
Powiększamy obraz za pomocą lupki Zoom Tool i ustalamy wielkość pędzla Brush Size. W moim przykładzie ustaliłem wielkość 6.
Wybieramy narzędzie Edge Highlighter Tool i obrysowujemy postać, którą chcemy wydzielić z obrazu. Krawędź postaci powinna znajdować w środku obrysowanej zielonej linii.
Aby w późniejszym etapie edycyjnym mieć jak najlepszy wynik wydzielenia, podczas tej czynności powinniśmy zadbać o jak najdokładniejszy obrys narzędziem Edge Highlighter Tool.


Jeżeli na obrazie znajdują się fragmenty takie jak włosy można posłużyć się zwiększeniem końcówki pędzla używając nawiasów kwadratowych na klawiaturze [ ].

Po zaznaczeniu całej postaci wypełniamy ją narzędziem Fill Tool.
Akceptujemy OK.

Na naszym obrazie pozostanie jedynie wydzielona postać bez tła.
Aby poprawić krawędzie wydzielonej postaci, które po takich czynnościach na ogół są postrzępione dokonamy kilkukrotnego powielenia warstwy.
Na palecie Warstwy (Layers) klikamy prawym przyciskiem myszy nazwę warstwy i z menu wybieramy Powiel warstwę (Duplicate Layer) lub używamy skrótu klawiszowego Ctrl+J.

W moim przypadku dokonałem powielenia do ośmiu warstw. Zastosowanie takie pozwoli na częściowe wypełnienie braków przy krawędziach postaci.

Z menu wybieramy Warstwa>Złącz widoczne (Layer>Merge Visible).

Wybieramy narzędzie Stempel (Clone Stamp Tool). Ustalamy dla niego na pasku opcji u góry ekranu małą, twardą końcówkę pędzla i Krycie (Opacity) 100%.

Przytrzymując klawisz Alt klikamy myszką przy krawędzi postaci pobierając próbkę obrazu i samą myszką zamalowujemy widoczne ubytki.

Nie musimy się przejmować w przypadku domalowania zbyt dużego fragmentu, ponieważ w dalszym etapie użyjemy gumki.

Po domalowaniu ubytków wybieramy narzędzie Gumka (Eraser Tool). Ustalamy dla niej niewielką twardą końcówkę pędzla i wymazujemy niepotrzebne obszary przy krawędzi postaci.


Chcąc uzyskać miękkie krawędzie to w etapie gumki wybieramy małą, miękką końcówkę pędzla.

Po tej czynności mamy przygotowana warstwę wydzielonej postaci, którą możemy wstawić na inny obraz lub wstawić do niej inne tło.
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1030
Skąd: U.K.
Wysłany: 2011-02-09, 21:25   

OK, dzięki - chwilę nikt nie odpowiadał i za ten czas już trochę się podszkoliłem.
Próbuję zrobić brakujące ikonki stacji benzynowych do POI pro Teleatlasa. Wzoruję się na ikonkach kol. wizar
Znalazłem 220 nazw brakujących stacji, z czego do ok. 60 będą nowe ikonki (mam już 30 ... tylko te cienie)

Używam Photoshop CS3 - trochę inaczej to robię, ale "wszystkie drogi prowadzą do Rzymu"

Dla małych ikonek (jakieś 20x30 piks.) większość z w/w się nie sprawdza - przycina za dużo pikseli.

Może wiesz jak zrobić cienie w warstwie Alfa w ikonkach jak tu:






U mnie jest:



 
 
upkif
azymut


Dołączył: 15 Lut 2011
Posty: 1
  Wysłany: 2011-02-15, 08:47   Tapety na pulpit

Tapety w FullHD ponad 100



Kod:
http://www.fileserve.com/file/VtcBNRA/FullHDWallpapers_mix_4.rar



kolejne tapety ponad 90



Kod:
http://www.fileserve.com/file/JMXJyDp/tapety_r.rar





najpiekniejsze krajobrazy w fullHD



Kod:
http://www.fileserve.com/file/xQ3vwa5




olśniewająco piękne kobiety w FullHD



Kod:
http://www.fileserve.com/file/e2f2vka




Full HD Wallpapers - AMAZING MEGA PACK over 220+







Kod:
http://www.fileserve.com/file/S6MNrBa/wallpapers7.rar


Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-06-01, 14:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mateuszpi 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 35
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 14
Wysłany: 2011-02-17, 18:57   

linki niestety nie działają. żaden. zawsze serwer nie odpowiada.
_________________
Zapraszam na największe w polskim internecie forum o tematyce indiańskiej: www.indianie.info i do sklepu z żywnością bezglutenowa i niskobiałkową: www.sklepbezglutek.pl
 
 
pigu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-02-18, 14:42   

Możesz dokładniej wyjaśnić o co chodzi z tym kluczem
Dzakus napisał/a:
2. Przenosisz ikonę do podfolderu Ikony > pierwszy klucz
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2011-02-18, 14:47   

Jak otworzysz restoratorem plik exe, to wnim masz rózne klucze i w odpowiedni wrzucasz przerobiona ikonkę
_________________

 
 
Rafal17pl 
Waypoint
Navia II


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 45
Wysłany: 2011-03-23, 19:13   Potrzebna ikona MioMap do menu.

Witam serdecznie posiadam menu ściąnięte z tego forum, lecz nie podoba mi się ikona mio. i chciałbym ją zmienić. Mógłby ktoś wstawić ikonę mio w jakimś jasnym kolorze ?. Z góry dzięki. Ewentualnie prosiłbym o przerobienie tego obrazka co mam w załączniku w ikonę (żeby był to plik z rozszerzeniem .ico).

MIO.gif
Plik ściągnięto 5782 raz(y) 3 KB

_________________
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-03-23, 21:55   

Skorzystaj chociażby z takiego konwertera online. Przerobi ci z gifa na ico.

http://www.coolutils.com/online/image-converter/
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13