Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Tapety, ikony...
Autor Wiadomość
cheetahh 
młodszy inspektor GPS
Jestem na urlopie..


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-07-11, 22:20   

dzięki :) jesteś wielki! :P naprawdę sądzę że wiele osób doceni twój trud i zaangażowanie w sprawę :)

pozdro! i jeszcze raz thx
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-11, 22:39   

Dobra to proponuję w tym poście zrobić bank ikonek.

Więc jak ktoś chce nową ikonę - to proszę podsyłać exeki z opisem jaką chce ikonkę...

Pozdrawiam
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
piranha 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 05 Gru 2007
Posty: 53
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2008-07-22, 16:22   

diego6 napisał/a:
W tym przypadku ResHacker, pamiętaj jednak, że musisz mieć przygotowany dobry plik źródłowy ICO do przeszczepu!

Do robienia ikon najlepszy jest Axialis IconWorkshop, jako źródła używam PNG zrobionego w AdobePS z JPG lub GIF


a czy możesz kolego złoty opisać cały proces podmiany takiej ikony? chodzi o taki dokładny opis co i jak (bo określenie "dobry plik źródłowy ICO" jest trochę enigmatyczne ;) ) ;)

niestety zamieszczony w poscie plik do Sygica nie działa z McGuiderem...
 
 
Aissa 
SpecGrupa
navia2008


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 04 Lip 2008
Posty: 164
Wysłany: 2008-07-22, 16:59   

diego6 napisał/a:
Więc jak ktoś chce nową ikonę - to proszę podsyłać exeki z opisem jaką chce ikonkę...

Ja chcę ikonkę! Dowolną.
Do programu dciBattery pobranego stąd http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=3132#3132
To program do pokazywania stanu akumulatora w postaci kolorowego paska.

Czy ikonkę można dodać tylko do pliku exe?
Czy można w ten sposób przyozdobić skrót czyli plik lnk albo url?
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-22, 21:22   

Nowa ikonka dla dciBattery:





W paczce exec i plik ico.


Pliki ink i url używają do wyświetlenia - ikon z wpisanej tablicy - jej modyfikacja chyba nie jest możliwa - a na pewno nie jest potrzebna - bo po dokonaniu zmian w .exe ink mają taką samą ikonę.

[ Dodano: 2008-07-22, 22:26 ]
piranha napisał/a:
diego6 napisał/a:
W tym przypadku ResHacker, pamiętaj jednak, że musisz mieć przygotowany dobry plik źródłowy ICO do przeszczepu!

Do robienia ikon najlepszy jest Axialis IconWorkshop, jako źródła używam PNG zrobionego w AdobePS z JPG lub GIF


a czy możesz kolego złoty opisać cały proces podmiany takiej ikony? chodzi o taki dokładny opis co i jak (bo określenie "dobry plik źródłowy ICO" jest trochę enigmatyczne ;) ) ;)

niestety zamieszczony w poscie plik do Sygica nie działa z McGuiderem...


To podeślij swój plik exe do modyfikacji...
Dobry plik źródłowy to obrazek w sporych rozmiarach, w którym masz sparametryzowaną przezroczystość i ładnie obrysowany kształt, który dobrze prezentuje się na ciemnym i jasnym tle. Następnie tworzysz nową ikonę w AIW i zapisujesz...

dciBattery_nowe_ico.zip
Pobierz Plik ściągnięto 126 raz(y) 13,91 KB

_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
Aissa 
SpecGrupa
navia2008


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 04 Lip 2008
Posty: 164
Wysłany: 2008-07-23, 05:29   

diego6 napisał/a:
Pliki ink i url używają do wyświetlenia - ikon z wpisanej tablicy - jej modyfikacja chyba nie jest możliwa - a na pewno nie jest potrzebna - bo po dokonaniu zmian w .exe ink mają taką samą ikonę.

Trudno, jakoś to zniosę ;-)
Dziękuję ślicznie za bateryjkę. Od razu jakby cały program lepiej działa :-D
Ostatnio zmieniony przez Aissa 2008-07-24, 06:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 45
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1152
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-07-23, 12:58   

Proszę bardzo :-)
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
perot
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-07-25, 14:13   ikony do własnego menu

Chciałem stworzyć własne menu do swojej akiry. znalałem kilka ikon, ale nie chcą sie one odtworzyć w SystemInformation.
Przesyłam jedną taką ikonkę.

off.rar
Pobierz Plik ściągnięto 119 raz(y) 1,61 KB

 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-25, 15:41   

Czemu nie chcą? Gdzie to otwierasz - w PC czy na Nawigacji? Ta ikonka z załącznika to czerwony przycisk - wyłącznik.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
perot
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-07-25, 17:59   

ani w PC ani na nawigacji się nie otwiera. Wyświetla się napis:
"Kein 32Bit Icon gefunden: C:\menu\off.ico"
Tak, ikona przedstawia wyłącznik z windowsa
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-25, 18:57   

A skąd niemiecki język? Masz system niemiecki czy jak? W czym próbujesz to podejrzeć? Spróbuj w TotalCommander-ze poprzez F3 (podgląd). Albo ACDSee.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
perot
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lip 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-07-25, 19:08   

Normalnie przez Windowsa to się otwiera, ale jak wrzucę plik do tego menu to w menu się nie wyświetla i wyskakuje to co napisałem.
Wedrowca napisał/a:
A skąd niemiecki język?

Program SystemInformation jest po niemiecku (nigdy się nie uczyłem niemieckiego, więc nie wiem co tam pisze)
 
 
Dydol 
Waypoint
Strażnik Piekieł


Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 50
Wysłany: 2008-07-30, 22:26   

perot napisał/a:
ani w PC ani na nawigacji się nie otwiera. Wyświetla się napis:
"Kein 32Bit Icon gefunden: C:\menu\off.ico"
Tak, ikona przedstawia wyłącznik z windowsa


komunikat brzmi : "nie znaleziono (żadnej)32bitowej ikony w c: itd..."
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-19, 20:18   



http://rapidshare.com/fil...by_WarezMan.rar




http://rapidshare.com/fil...by_WarezMan.rar




http://rapidshare.com/fil...by_WarezMan.rar

[ Dodano: 2008-08-31, 12:59 ]


http://rapidshare.com/fil...Abercrombie.rar




http://rapidshare.com/fil...by_WarezMan.rar




http://rapidshare.com/fil...Abercrombie.rar
 
 
rychu99 
Waypoint


Wiek: 61
Dołączył: 30 Lip 2008
Posty: 108
Wysłany: 2008-09-28, 12:21   

diego6,
Kolego czy mógłbyś podać w jaki sposób wpisać listę utworów do tego programiku to byłbym Ci bardzo wdzięczny.
Z takiego odtwarzacza bym był cholernie zadowolony i inne by mnie nie interesowały.
Tylko jeszcze raz powtarzam w jaki sposób wgrać listę odtwarzanych utworów.
Mam larka 35.0.
Za podpowieć bardzo dziękuję i pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11