Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.3 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
domii32
azymut
domii32


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-12-23, 09:52   Lark 50.3 i programy nawigacyjne

A jeżeli chodzi o mapę Europy do tej nawigacji? jaką najlepiej wgrać?
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2015-05-27, 21:15, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18613
Wysłany: 2010-12-23, 11:00   

Mapę? Na przykład tę: KLIK :mrgreen:

Na Larku (i żadnym innym urządzeniu) nie uruchomisz MAPY (to tylko martwa kupa bajtów, która wymaga interpretacji przez program nawigacyjny)
Zadziała każdy pisany na WinCE + rozdzielczość Twojego ekranu. Poczytaj opinie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3925 i wybierz co Ci odpowiada. Osobiście polecam iGO lub MireoCardinale

P.S. Wydzieliłem z wątku"Jaka karta microSD do lark 50.3"
_________________

 
 
juri1977
azymut


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-12-29, 18:44   

Witam. Szukam jakiegos programu i map na sd do Larka 50.3.
Jestem raczej laikiem w tych sprawach.
Za pomoc z gory dziekuje.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-29, 23:33 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku iGO Primo 8.5.9.153032 (22 lipca 2010)
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-12-29, 21:59   

juri1977 napisał/a:
Szukam jakiegos programu i map na sd do Larka 50.3

Jakiegos.. moze najpierw zdecyduj sie jakiego..
juri1977 napisał/a:
Jestem raczej laikiem w tych sprawach.

Ale chyba umiesz czytac i poruszac sie po forum.. Najpierw poczytaj, a potem zadawaj konkretne pytania.
NA Larku uruchmisz kazdy lub prawie kazdy program nawigacyjny, a jaki chesz uruchomic to zalezy od Twoich preferencji.. Kompletnemu laikowi polecalbym taki program, jak ma kolega, a gdy juz laik zalapie o co w tym wszystkim chodzi, to przestanie byc laikiem i sam sobie wybierze, to co uzna za najlepsze..
Czytac, czytac, czytac.. od tego trzeba zaczac przygode z GPS'em lub poprzestac na tym co nam zaoferowal producent urzadzenia..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Dawid92
azymut


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-05, 22:32   Jak wgrać nową mape do Lark 50.3

Witam,
Kupiłem nawigaceje Lark 50.3 odblokowaną i chce wgrac nowa mape jak to zrobic i co musze miec moze ktoś mi pomoze ? :)
Z gory dzikie. pozdro
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18613
Wysłany: 2011-01-05, 22:34   

1. Przeczytać wątek, do którego dołączyłem twój post.

2. Zastanowić się, czy chcesz nowa mapę do zainstalowanego programu, czy inny program nawigacyjny
_________________

 
 
Dawid92
azymut


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-05, 22:43   

Mam już nowa mape Automape66 i chce ja wgrac ale nie wiem jak bo na mojej navi jest tylko mapa polski a chodzi mi o mape europy ;/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9541
Wysłany: 2011-01-05, 23:56   

Zainstalować AM EU na SD według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Dawid92
azymut


Dołączył: 05 Sty 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-01-06, 17:32   

Dobra narazie dzięki za odpowiedź będę próbował jakby co to się zgłoszę :) Pozdro
 
 
Testo
azymut


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-07-08, 03:34   Początki z nawigacją

Witam serdecznie.

Proszę o wyrozumiałość, ponieważ jest to pierwsza moja styczność z GPS.

Kupiłem Lark Freebird 50.3 i mam na niej mapę Polski. Chciałbym wgrać mapę Europy. Wgrane mam "Lark Map 1.5". Czy mógłby mi ktoś dać wskazówkę jak tego dokonać? Dodam, że nie mam szczególnych wymagań i nie potrzebna mi zmiana oprogramowania. Jedyne co to mapa. Czytałem na forum, że trzeba wgrać na kartę pamięci i podać ścieżkę. Czy mogę po prostu na komputerze zrzucić mapę na micro sd i w programie ustawić? Jeśli tak to gdzie jest opcja do wybierania ścieżki? Czy musiałbym podawać jakieś seriale itd? Skąd mogę ściągnąć mapę?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-07-08, 09:20 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9748
Wysłany: 2011-07-08, 03:58   

Testo, do LarkMaps nie ma mapy Europy. Musisz zmienić program naiwgacyjny.

Przeczytaj istrukcje obsługi twojej nawigacji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-07-08, 09:14   

Testo napisał/a:
Czytałem na forum, że trzeba wgrać na kartę pamięci i podać ścieżkę.

Dobrze wycztałeś, jeszcze powinieneś poczytać o programach nawigacyjnych, jak pisał Dzakus, do LarkMap nie ma map EU, należy ściągnąć inny program do nawigacji, który takie mapy posiada, np. iGO lub AutoMapa.

Jak to zrobić i skąd wziąć dowiesz się czytając w odpowiednich działach poświęconych tym programom.

Co do ustawienia ścieżki do nowo wgranego programu to poczytaj instrukcję Twojego Larka, od tego powinno zacząć się używanie jakiegokolwiek sprzętu, dla ułatwienia dodam że jest to opisane w instrukcji obsługi - Zmiana ustawień nawigacji GPS -> Wybór nawigacji, strona 38 jeśli Twoja instrukcja jest w EN i PL.

Testo napisał/a:
Czy musiałbym podawać jakieś seriale itd? Skąd mogę ściągnąć mapę?

Wszystkiego się dowiesz w działach poświęconych poszczególnym programom nawigacyjnym.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
milek1989
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-09, 13:35   Wgranie Mapy Europy

Witam. Jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumiałość. Kupiłem nawigacej Lark Freebird 50.3 mam w niej mapy polski. Chciałem zapytac czy jest mozliwosc wgrania mapy europy chodzi głownie o Niemcy ? Czy trzeba jakis program typu TomTom lub iGo ? Czy moglby mi ktos pomoc ? Moze sa jakies instrukcje krok po kroku jak wgrac ta mape ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9748
Wysłany: 2011-07-09, 13:43   

milek1989, jaki masz program nawigacyjny? Chcesz zmienić program?

Jeśli chcesz AM, bo jest najprostsza w instalacji to mój podpis.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
milek1989
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-09, 14:20   

Standardowy ktory był wgrany przy zakupie Lark. Czyli LarkMap. Chce wgrac mapy EUROPY albo Tom Tom albo Automape albo iGo ( nie wiem ktora jest najlepsza ), tylko nie wiem jak ???

P.S Jak cos to zmiesci sie to na karte 2gb ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11