Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:43
Navroad VIVO S6
Autor Wiadomość
guzik77 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 78
Wysłany: 2014-05-08, 19:17   Navroad VIVO S6

Witam wszystkich. Uzytkuje moze ktos Navroad Vivo S6? Znajomy szuka czegos do AM i Primo, a to ma dosyc parametry jak na chwile obecna.

klik
 
 
wo13 
azymut


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 4
Wysłany: 2014-05-13, 17:52   VIVO S6- bateria ile wytrzymuje?

Witam wszystkich.Kupiłem parę dni temu VIVO S6 i po naładowaniu bateria trzyma w automapie ok.20 minut a w menu głównym niewiele dłużej.Jasność ekranu mam na 50% i nie wiem czy mam reklamować.Prośba,podajcie ile Wam wytrzymuje.
 
 
remikg77
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2011
Posty: 116
Wysłany: 2014-05-13, 20:28   

myślę że to norma, posiadam Auro 2S i na oryginalnej baterii trzymała mi 0,5 godź
wymieniłem sobie na inną kupioną na allegro teraz trzyma ok 1godz
trzeba pamiętać że to duże ekrany (u Ciebie 6 cali) i dość szybkie procesory a więc i zapotrzebowanie na energię duże, ale póki masz gwarancje można próbować
 
 
Forest89 
Waypoint
Mobilny Haker :)



Wiek: 29
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 124
Skąd: Leszno
Wysłany: 2014-05-14, 14:11   

Jak sobie radzi te nowe S6 przy tej rozdzielczości 800x480? I jak wypada głośnik bo w starych Nawrotach bywało różnie z jego jakością.
_________________
Blaupunkt 835 Philadelphia | Automapa EU 6.24/1808 (Wrzesień 2018)
 
 
 
wo13 
azymut


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 4
Wysłany: 2014-05-15, 18:47   

remikg77 napisał/a:
myślę że to norma, posiadam Auro 2S i na oryginalnej baterii trzymała mi 0,5 godź
wymieniłem sobie na inną kupioną na allegro teraz trzyma ok 1godz
trzeba pamiętać że to duże ekrany (u Ciebie 6 cali) i dość szybkie procesory a więc i zapotrzebowanie na energię duże, ale póki masz gwarancje można próbować

Dzięki za pomoc.Z serwisu NavRoad dostałem odpowiedź,że to nie jest navi turystyczna i bateria służy tylko do podtrzymania na postoju.Pozdrawiam !!!
 
 
Maxior 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-05-17, 16:21   

Vivo S6 użytkuję intensywnie ponad miesiąc. Moje dotychczasowe spostrzeżenia są następujące:

- urządzenie podczas pracy nadmiernie nagrzewa się (również wtyk ładowarki w zapalniczce)

- Vivo ma ewidentnie problemy z Automapą (lub odwrotnie). Fixa łapie dość szybko, lecz ma problemy z jego właściwym utrzymaniem.
próbowałem różnych wersji Automapy od 6.14 do 6.16 i albo wyświetlał się komunikat o 'słabym sygnale gps", albo następowało notoryczne
"ponowne przeliczanie trasy". W wersji 6.16 z kolei występuje "zamrażanie ekranu" Automapy, która podczas nawigacji zatrzymuje
się i pomaga albo przejście i powrót poprzez przycisk Menu lub wyłączenie i ponowne włączenie Automapy. Problemy powyższe nie występują
z Igo lub Navigonem na Vivo, jak również z tymi samymi wersjami Automapy na Modecomie(również winCE6)

- zaletą jest niewątpliwie aktywny ucwyt oraz samoczynne włączanie/wyłączanie urządzenia po podaniu lub odjęciu zasilania.
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-10, 09:58   

Witam wszystkich.
Jestem nowym użytkownikiem tego forum.
Właśnie zakupiłem NR Vivo s6.
Do tej pory ( przez kilka lat ) byłem użytkownikiem NV 560bf.
Wszystko chodziło trochę wolno i czasami były zwiechy.
Przeglądając parametry nowych NR, stwierdziłem, że powinny one znacznie poprawić funkcjonalność tego urządzenia.
Jednak co czego doświadczyłem po przesiadce na Vivo s6, to trochę przesada.
Łapanie satelitów trwa od kilkunastu minut. Potem częste ich gubienie, zwiechy itp.
Zainstalowanie AM wer.6.16 beta niewiele zmieniło. Podobno ma to zmienić AM 6.16 Full
Za dwa tygodnie mam wyjazd na urlop i boję się, że nie będzie jeszcze pełnej wersji AM 6.16 .
Czy ktoś wie, kiedy może się ukazać pełna wersja 6.16 ?
Poza tym ma problem z transmiterem FM. Postępuję wg instrukcji tzn ustawiam w NR częstotliwość np 100 MHz, zaznaczam w ustawieniach transmiter włączony, włączam odtwarzanie utworu, następnie włączam radio i ustawiam wyszukiwanie stacji w okolicach 100 Mhz. Wyszukiwanie "przelatuje" przez 100 Mhz nie zatrzymując się na niej i nie łapiąc odtwarzania. Nie wiem co jest nie tak.
pozd
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-10, 11:22   

Tal-Rash napisał/a:
Widać nie spieszy im się z naprawą problemu mimo że użytkowanie automapy jest uciążliwe.


Ja czekam na telefon od nich. Dzisiaj rozmawiałem z działem handlowym NavRoad i stwierdziłem, że noszę się z zamiarem zwrotu sprzętu z uzasadnieniem - niezgodność towaru z opisem. Mają się skontaktować. Zobaczymy co powiedzą.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9541
Wysłany: 2014-06-10, 11:41   

feiran napisał/a:
Wyszukiwanie "przelatuje" przez 100 Mhz nie zatrzymując się na niej
Masz podłączoną ładowarkę samochodową? Bo z reguły ona jest antena nadajnika
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-10, 13:54   

Tak, ładowarka jest podłączona


jestem_ktoś napisał/a:
feiran napisał/a:
Wyszukiwanie "przelatuje" przez 100 Mhz nie zatrzymując się na niej
Masz podłączoną ładowarkę samochodową? Bo z reguły ona jest antena nadajnika
 
 
kisieleq
azymut


Dołączył: 30 Sty 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-06-10, 14:18   

W trakcie wyszukiwania częstotliwości pozwalasz żeby samo szukało tych 100Mhz czy ustawiasz tą częstotliwość ręcznie?

Jeśli automatycznie to będzie ciężko żeby złapało. Ustaw ręcznie i powinno działać.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-06-29, 11:06 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-06-29, 11:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-10, 15:46   

kisieleq napisał/a:
Jeśli automatycznie to będzie ciężko żeby złapało. Ustaw ręcznie i powinno działać.
Ustawiam ręcznie częstotliwość. Słychać utwór, ale słabo, jakby gdzieś z oddali......

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-06-10, 15:55 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzednika.
Poprawiłam.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2014-06-10, 15:56, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
piertn 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 30 Lis 2008
Posty: 5
Wysłany: 2014-06-11, 22:57   

Witajcie Panowie a ja mam pytanie odnośnie systemu glonas czy urządzenie vivo s6 naprawdę odczytuje satelity glonas?
Jak to sprawdzić nigdzie w menu nie widzę z poziomu urządzenia lub eksplorera lub nawet igo nie mam nic nigdzie o glonass? Czyżby to był tylko chwyt marketingowy?
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-12, 18:49   

Na stronie AM pojawiła się nowa wersja AutoMapa Windows 6.16 1404 RC.
Ciekawe, czy coś zostało poprawione?
W szczególności jak NR łapie satelity?
 
 
backdraft
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-06-12, 18:50   

biperek - na efekt wysiłków i postępów trzeba będzie pewnie poczekać aż do zimy, czyli jak się pokażą modele z nr 7.

[ Dodano: 2014-06-13, 09:53 ]
A tak na marginesie to na stronie automapy w dziale "Przykłady sprzętu zgodnego" modele z numerem 6 powinny zostać gdzieś zaklasyfikowane tzn albo do posiadających aktualny certyfikat zgodności albo nie, bo inaczej to wprowadza kupujących w błąd, że jest wszystko ok. Mam starego NR 470 na którym mapa śmiga aż miło a jest na liście urządzeń które utraciły certyfikat, natomiast nowe modele które zawodzą tez powinny chyba tam się znaleźć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12