Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 21:01
zacinający sie Mx3 hd
Autor Wiadomość
pafnuc518
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 94
Wysłany: 2013-10-03, 18:47   zacinający sie Mx3 hd

Witam,mam problem z mx3hd ,otóż jak nawiguje lub po prostu jest włączone wszystko ok.ale gdy po dotknieciu wysw.by coś zrobić zawiesza się na jakieś 10 s.
Raz zawiesza się automatycznie gdy dotkne a raz da się raz kliknąc ale potem zwiecha.
Co może być ?myślałem że może od slonca ale teraz juz słoneczko już nie grzeje?a dzieje sie tak na AM.na innej nie sprawdzalem bo obecnie nie mam.Miał ktoś może podobnie. ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-10-03, 22:26   Re: zacinający sie Mx3 hd

pafnuc518 napisał/a:
dzieje sie tak na AM.na innej nie sprawdzalem
To sprawdź, bo nie wiadomo, co trzeba wywalić do śmietnika - AM czy Modecoma.
I zajrzyj do wątku "Mój sposób na "idealną" płynność Automapy"
_________________

 
 
Franiu
azymut


Dołączył: 18 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-29, 08:01   

Witam, podepne sie pod temat bo dotyczy on tej nawigacji
Zamowilem pare tygodni temu nawigacje modecom mx3hd dla swojego staruszka, ktory jest kierowca autokaru. Jak przyszla to ojciec zadzwonil ze nawigacja sie nie wlacza - wtedy pomyslalem, ze trzeba wgrac mape, bo byla to wersja bez zadnej zainstalowanej mapy. Ale wiadomo, on takich rzeczy nieogarnie sam.

Jakos niefart chcial ze jak ostatnio bylem na weekend o starych to zapomnialem o tej sprawie. Z racji studiow zaocznych nie czesto teraz przyjezdzam do domu. Ale do rzeczy:

Wczoraj wziolem sie wreszcie za probe odpalenia nawigacji i faktycznie zonk - urzadzenie nie bootuje pojawia tylko logo producenta pika jakas krotka melodyjka i dalej nic. Probowalem przy naladowanej baterii, resetowalem, wylaczalem wiele razy - i nic. Powinno sie chyba przynajmniej otwierac jakies okienko startowe, no nie? W kazdym razie nawet instrukcja opisuje fukcje tego menu startowego. Teraz nie wiem co robic, boje sie ze jak zaczne tam cos wgrywac to sie okaze ze zlamalem warunki gwarancji.

To normalne ze bez mapy ta nawigacja sie nie wogole nie wlacza? Czy jednak pechowo dostalem uszkodzony egzemplarz i odkryłem ten szkopol dopiero po miesiacu od zakupu? :/
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-03-29, 08:07   

Franiu napisał/a:
Czy jednak pechowo dostalem uszkodzony egzemplarz i odkryłem ten szkopol dopiero po miesiacu od zakupu? :/
Najprawdopodobniej to będzie właściwa wersja. A gdzie to kupiliście? Czym prędzej oddał bym sprzęt na gwarancji do naprawy bądź wymiany. Oczywiście nawigacja powinna się uruchomić i powinno być po uruchomieniu jakieś MENU.
_________________
Poradniki
 
 
Franiu
azymut


Dołączył: 18 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-29, 13:49   

Sprawa sie rozwiazala pozytywnie. Dzwonilem do serwisu sklepu apollo.pl i wytlumaczylem jaki jest problem.
O dziwo czlowiek z ktorym gadalem byl naprawde zorientowany, od razu powiedzial ze mieli sporo takich problemow z tymi modelami. Powiedzial ze problem na 95% rozwiaze instalacja nowego firmweru ze strony modecoma - i tak tez sie stalo. Kompetentni ludzie w tym sklepie pracuja :)
 
 
pafnuc518
Waypoint


Dołączył: 11 Maj 2010
Posty: 94
Wysłany: 2014-07-13, 20:18   

odświeżam kotleta

sprawdzałęm na igo nie mam problemów z zacinaniem się ,a na am sie tnie .Wersje am mam najnowszą przy wgrywaniu formatuje karte i ustawienia mam zgodnie z poradami na płynnąć am.
Nie wiem jak to ugryść,ogólnie navi szybko przelicza ,szybko się przegląda mape lecz za którymś razem się zwiesza i napis ''proszę czekać''

Nikt nie ma z ta navi takiego problemu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-07-13, 20:21   

jacep1313 napisał/a:
zajrzyj do wątku "Mój sposób na "idealną" płynność Automapy"
Dla ułatwienia - kilka ostatnich stron
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12