Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-06-13, 07:10
Tablet z Androidem czy klasyczna nawigacja z WinCE ?
Autor Wiadomość
K2
Waypoint


Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 19
Wysłany: 2012-01-18, 21:33   Uwaga! Ogłaszam,że Windows CE padł (poległ jak kto woli)

No i stało się.
Możemy Windows CE zapalic swieczkę i jednocześnie podziękowac za zasługi.
Wykopał go Android.

Oto przykład 7 calowego tabletu za 300 zł(nowego) np. GoClever i70



Otwarty system Android.
Do nawigacji np.IGO8 na android,Automapa na android i wiele innych

.... wielofunkcyjne urządzenie przenośne - tablet jest idealny do surfowania po Internecie, korzystania z YouTube, uruchamianie gier, czytania e-książek i gazet, słuchania muzyki, oglądania filmów i wielu innych zastosowań. Zainstalowany system operacyjny Android jest elastyczny, niezawodny i łatwy w obsłudze.

Użytkownik ma do dyspozycji między innymi przeglądarkę internetową, klienta poczty elektronicznej, aplikacje audio i wideo do zdjęć, czytnik e-booków (e-books), itp. I70 bez żadnych problemów odtwarza filmy wideo w rozdzielczości HD, na podłączonym poprzez złącze HDMI telewizorze!
WiFi. 2 USB w tym host możliwość podpięcia modemu 3G,myszy klawiatury,drukarki ....

Milion bezpłatnych programów z Android Market

Mocny procesor sprawia, że tablet jest również idealny do uruchamiania gier!



Jako GPS chodzi super płynnie .
Sprawdzone osobiście .

A jezeli ktoś śpi na kasie(249$) to polecam Eee Pad MeMO - tani tablet z Androidem ICS, ekranem HD i Tegrą 3.

....czterordzeniowy procesor Tegra 3, system Android 4.0 i 7 calowy wyświetlacz IPS
o rozdzielczości 1280 x 800 pikseli, 8 megapikselowa kamera ...

A do TIR'a 10,1-calowy ekran LED z panelem IPS+ czyli Eee Pad Transformer Prime z Tegrą 3.

Co to się porobiło ...

Ci co kupują obecnie urządzenia na CE 5.0 robią błąd
Ostatnio zmieniony przez K2 2012-01-19, 00:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-18, 22:50   

Chyba chciałeś napisać Windows CE.
A z androidem było wiadomo ze tak będzie od mniejwiecej wakacji, jak AutoMapa szukała programistów :-) , to była jedyna wada dla większości użytkownikow. Choć ja sam nadal wole navi z CE.
Nie będę już pisał ze można zrobić navi z CE i andoridem na raz ale producentom to sie nie opłaca.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-01-18, 23:00   

WinCE w nawigacjach trzyma się nieźle - i jeszcze sobie pożyje. Chocby dlatego, że w osobówkach tablet 10cali nieźle zasłoni świat (w moim byłym TICO nawet 4,7' Mio wyglądało dziwnie wielkie)
Nie mylmy nawigacji z tabletem - a w tabletach nigdy nie było WinCE. A i WinMobile trafiał się z rzadka...
A co do programów nawigacyjnych, to na razie iGO, raczkująca na tym systemie MapaMap i oraz beta AutoMapy (obie z wadami przeniesionymi wprost z WinCE). No i Mireo DontPanic - o klasę gorsze o starszego BlackEdition
_________________

 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 814
Wysłany: 2012-01-18, 23:20   

Wyposzczeni użytkownicy androida wychwalają aAM jako program wprost idealny. Ale gdy przyjdzie final i trochę się opatrzy okaże się, że poza inną skórką wszystkie wady pozostały. Nie wierzę, że dano nowe, lepsze algorytmy, te same denne SR i LD staja się wspaniałe.

Zresztą iAM pokazała jakie są możliwości AQ.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2372
Skąd: Google
Wysłany: 2012-01-18, 23:27   

jacekp1313 napisał/a:
Chocby dlatego, że w osobówkach tablet 10cali nieźle zasłoni świat (w moim byłym TICO nawet 4,7' Mio wyglądało dziwnie wielkie)
Sam obecnie mam Tico i jeśli nawet powieszę swoją 3,5 calową Navię 2008 to jest już przysłonięta przednia szyba.

Tablet jak dla mnie to tylko zabawka.
_________________
Poradniki
 
 
K2
Waypoint


Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 19
Wysłany: 2012-01-19, 00:57   

Ciekawi mnie jaka będzie polityka cenowa AutoMapy w Android Markecie .Jeżeli pójdą po rozum do głowy i będą chcieli zarobić grubą kasę to powinni wykosić konkurencję ceną.

np. za wersję na kraj (PL) tu strzelam 59 zł a za EU np.149 zł.
Jestem pewien ,że ludzie kupowaliby to chętnie i nikt by już specjalnie nie kombinował z legalnością.
Jeżeli byłaby jeszcze możliwość zainstalowania zakupionej aAM w telefonie to przekonałoby jeszcze więcej ludzi.Android Market to potężny rynek i ludzie z AutoMapy powinni się poważnie zastanowić
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-19, 08:26   

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja już w politykę cenową AM nie wierze.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 562
Wysłany: 2012-01-19, 09:57   

Zainwestowany kapitał ma tylko jeden obowiązek. Zarabiać. Jak najwięcej. Ale niestety ja go nie mam :-D pozdr Tu moralność i etyka nie ma żadnych obowiązków
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-01-19, 10:04   

Wielkie zyski zapewnia masowa sprzedaż po niskiej cenie. Albo bardzo małe (kolekcjonerskie) serie w gigantycznej cenie. Tą druga drogą idzie Ferrari (serie 500szt. po 500.000euro za sztukę i się sprzedają jak ciepłe bułeczki).

Ale AutoMapa to nie Testarossa - bardziej Cinquecento.
Dużo hałasu, wolne i nie do końca bezawaryjne...
_________________

 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 562
Wysłany: 2012-01-19, 11:02   

To tylko Biedronka :roll: pozdr
 
 
gojgien 
Navi Expert
kiedyś 2x MM- TOP



Pomógł: 8 razy
Wiek: 55
Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 278
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2012-01-19, 14:05   

K2 napisał/a:
Jestem pewien ,że ludzie kupowaliby to chętnie i nikt by już specjalnie nie kombinował z legalnością.

Ja z kolei nie wierzę w Twoje wierzenia.
Popatrz w tematy o MapieMap. Producent zszedł z ceną aktualizacji do 27 zł, a jeszcze jest masa postów o słodziki, patchery, keygeny i inne złodziejskie narzędzia.
Prawdziwym hiciorem jest natomiast post o keygen dla Navigo9, które to było już kilka razy z gazetą rozprowadzane za 8 czy 9 zł.
Nadal przypuszczasz, że nie będzie kombinacji???? Możesz się zawieść na tych przypuszczeniach.
Ja nie mam złudzeń.......
_________________
www.megane.com.pl
 
 
astra72 
Waypoint


Dołączył: 05 Lip 2011
Posty: 25
Wysłany: 2012-01-19, 18:29   

gojgien napisał/a:
Popatrz w tematy o MapieMap. Producent zszedł z ceną aktualizacji do 27 zł, a jeszcze jest masa postów o słodziki, patchery, keygeny i inne złodziejskie narzędzia.


Może się mylę, ale aktualizacja jest chyba dla tych co już zainwestowali spore pieniądze i trzeba coś zrobić żeby te osoby zatrzymać. Oczywiście nie popieram "piractwa", ale każdy ma sumienie i niech sam decyduje czego używa.
_________________
Był Lark 50.3 jest FreeWay mx2hd
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6077
Wysłany: 2012-01-19, 18:35   

,ale jest i kwestia jakiegoś zakodowanego sposobu myślenia.
Ktoś ( nawet na tym forum ) był gotów zapłacić w serwisie za instalację inaczej legalnej AM 200 zł ( sam nie był w stanie poprawnie jej spatchować), kiedy za te pieniądze spokojnie mozna kupić AM Polska box i to z dostawą do domu ;-) . Za 300 bez większego szukania kupuję się Europę .
O darmowych subskrypcjach legalnej AM nie wspomnę :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jarekST20
Waypoint
Sigma ST20


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 44
Wysłany: 2012-01-19, 18:43   

Spojrzałem na specyfikację zachwalanego i70 i nie znalazłem w opisach, aby posiadał moduł GPS... ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-19, 19:34   

Mam chwilowo te zabawkę GoClever TAB T72GPSTV
Fajnie sie ogląda telewizje w trasie :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10