Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio M500 problem z połączeniem z komputerem
Autor Wiadomość
bizzy
azymut


Dołączył: 12 Wrz 2012
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-15, 17:15   Mio M500 problem z połączeniem z komputerem

Posiadam w swoich rękach MioMoov500 z Moov500R2_EU (ROM_T510R2.V1.00.0010)_Poland. Podpinam Mio pod komputer i system windows8 normalnie ją wykrywa, w zależności czy jest włożona karta czy nie pojawiają się dwa, bądź jeden dysk. Niestety przy próbie wejścia na dany dysk wyskakuje błąd. Brak dostępu lub zawiesza się okno jest "brak odpowiedzi". Przeczytałem kilka tematów i poradą był ActiveSync, który próbuję zainstalować, ale zaraz po odpalaniu setupu występuje komunikat o problemie zgodności i instalacja nie idzie dalej. Znalazłem wątek o kliknięciu w windows\system32\fixmapi.exe i potem juz powinno się zainstalować. Niestety u mnie nie idzie. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Na windowsie xp wszystko idzie gładko.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-05-23, 23:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18698
Wysłany: 2013-08-15, 18:08   

Mio nie łączy się przez ActiveSync.
Wyłącz firewalla i nie uzywaj huba USB.

bizzy napisał/a:
Na windowsie xp wszystko idzie gładko.
Połączenie z Mio, czy instalacja AS?
_________________

 
 
bizzy
azymut


Dołączył: 12 Wrz 2012
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-15, 18:25   

Problem był prozaiczny i nie do końca rozumiem czemu tak się stało. Podłączyłem mio do ostatniego usb, które ma usb 2.0 i odczytał wszystko bez trudu. Gdy był podpięty pod usb 3.0 widział dysk, ale nie dało się wejść. Jestem w szoku.
Ostatnio zmieniony przez bizzy 2013-08-15, 18:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18698
Wysłany: 2013-08-15, 18:29   

Dziękujemy za informację - coraz więcej kompów ma USB 3.0 i taka porada na pewno będzie pomocna.
_________________

 
 
ZASPANY
azymut


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-22, 14:11   

Witam

U mnie Mio Moov 500 N210 brak komunikacji z komputera.
Próbowałem ja odblokować przez Mio_Moov_Unlock.
http://www.my-navia.pl/vi...90c9d00b06a5bd2


teraz po starcie widzę dziwny pulpit z ikoną SmartST -po kliknieciu startuje MIOMAP i nawigacja chodzi.
Ale chce wgrać AU.
Próbowałem z rozładowaniem baterii ale komputer ciągle nie widzi Mio.

Czy tylko metoda z 9 pin pomoże?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18698
Wysłany: 2014-04-22, 14:51   

1. Jak się próbujesz łączyć z kompem?
2. RESET (wyłaczenie) nie przywrócił oryginalnego rejestru i ustawień?
3. Przeniosłem z wątku "Mio Moov 500 wisi na ekranie startowym (MioExploreMore)"
_________________

 
 
ZASPANY
azymut


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-22, 19:06   

Jak się próbujesz łączyć z kompem?
xp i win7 2 kable:
-rozładowuje to poziomu 0 (tzn nie da sie załączyć pozycja ON).
- pozycja OFF podpinam kabel pc>usb
- pozycja reset czarny ekran ładuje ale w windzie nic się nie dzieje nie wiem jak długo mam czekac
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9574
Wysłany: 2014-04-22, 19:08   

Włącz Mio i wówczas podłącz do PC.
Oczywiście, port USB 2.0, bez huba i firewalla
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ZASPANY
azymut


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-22, 19:29   

Czyli MOI w pozyje ON i wtedy podpiac USB?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9574
Wysłany: 2014-04-22, 19:48   

Jak sie pojawi nowy panel.
A najpierw wyłącznik w skrajne prawe położenie (środkowe to tylko czuwanie)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ZASPANY
azymut


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2014-04-22, 22:07   

Na razie nie udaj mnie się połaczyć z kompem ale z karty sd mogę odpalić dowolny program (total commander)I edytowa np pliki tylko co odpowiada za wyłączenie komunikacji po USB?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2014-04-22, 22:13   

najgorszy sposób odblokowania, a jest masa fajnych pulpitów startujących z sd. Jeśli nie uzyskasz połączenia przez usb to możesz zaryzykować przywrócenie kopi z sd ale to ryzyko bo navi może już po reseie nie wstać jeśli coś pomylisz.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
D.r3k 
Waypoint



Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 39
Wysłany: 2014-05-20, 10:36   

Potwierdzam, iż navi po podłączeniu do USB3 przechodzi wyłącznie w tryb ładowania.. By móc przeglądać dyski MIO 500, należy podłączać pod USB2
 
 
 
pasiaki1 
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2009
Posty: 19
Wysłany: 2017-07-15, 23:37   Miomoov 500 i Windows 10

Cześć mam zainstalowany Windows 10 i system nie widzi mi nawigacji Mio Moov 500. Pod Widnows Xp widział. Udało się komuś rozwiązać ten problem??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18698
Wysłany: 2017-07-16, 06:44   

1. Patrz poprzedni post
2. Podłącz bezpośrednio do kompa, nie przez hub
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12