My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVIO 505 - backup, reanimacja
Autor Wiadomość
he_niu
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 21
Wysłany: 2013-03-11, 14:18   

Witam.

Może ktos poratuje backupem do NAVIO 505 bo mam zwalony system a firmware nigdzie nie mogę znaleźć bedę bardzo wdięczny.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-03-11, 19:26   

tzn co jej zrobiłeś?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
he_niu
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 21
Wysłany: 2013-03-14, 10:38   

Nie ja ktos grzebal w plikach i nie odpala.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-03-14, 19:39   

to jak chcesz wgrac backup??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
he_niu
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 21
Wysłany: 2013-03-16, 15:48   

Moge sie z nia polaczyc przez USB wiec chyba sa szanse
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18187
Wysłany: 2013-03-16, 18:31   

he_niu napisał/a:
nie odpala.
he_niu napisał/a:
Moge sie z nia polaczyc
Jak łączysz się z urządzeniem skoro - jak sak piszesz - nie odpala
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-03-16, 20:35   

Jak sie łączysz to co masz na ekranie nawigacji?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
KtosikCosik 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 8
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-04-02, 22:48   

Witam. Podepne się do tematu. Jakiś czas temu moja 505 przestała być widziana przez WMC (win7), inne navi łączą się bez problemu(lark 50.3 i gc 5066fmbt) . miałem kopie rejestru zrobioną jeszcze jak była łączność w CeRegEditor, nudziło mi się i chciałem przywrócić łączność, wyeksportowałem klucz , zapisałem z rozszeżeniem .reg (classes root,current user,local machine), na SD, do nawi, w RegEdit import każdego, classes root-wył., wł., dalej brak łączności, current user-jw, local machine-wył., przy uruchamianiu wisi na ekranie startowym GC. Da sie coś z tym zrobić czy raczej serwis?
_________________
Goclover Navio 505 pl , Mio Moov 200 pl
 
 
 
tykfa90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-12, 11:03   Goclever Navio 505 - uceglony?

Witam, przeszukałem dość starannie forum i nie znalazłem skutecznego rozwiązania mojego prblemu z nawigacją. Konkretniej - problem taki jak w wielu przypadkach: włącza się, pokazuje się logo startowe GoClever i koniec.

Odtwarza dźwięk naciskania, reaguje na połączenie z komputerem ( mam dostęp do rejestru prze CEregedit ).

Stało się to dokładnie w momencie gdy robiłem 2 rzeczy ( przedtem działała w porządku ):
- odblokowałem pulpit windowsa CE, tak żeby moje ikony pozostały na nim po wyłączeniu
- chciałem zmienić ścieżkę startup-u na bezpośrednie wejście do Automapy. ( także przez CEregedit, zgodnie z poradnikami ).

Podejrzewam że wina leży po stronie klucza rejestru "Launch50", to tam zmodyfikowałem wartość po czym zaczął się problem.

Pech chciał że backup rejestru poszedł się mnożyć. Nie pamiętam domyślnej wartości tego felernego klucza ( HKEY_LOCAL_MACHINE> init. > Launch50 ), poza tym, zmiany w rejestrze nie zapisują się po resecie urządzenia, a tylko tak mogę go wyłączyć.

Czy mogę prosić o ewentualne sugestie? Nie zależy mi zmianach które porobiłem do tej pory, więc rozwiązania typu "format nawigacji" były by akceptowalne.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18187
Wysłany: 2013-07-12, 11:51   

tykfa90 napisał/a:
- chciałem zmienić ścieżkę startup-u na bezpośrednie wejście do Automapy. ( także przez CEregedit, zgodnie z poradnikami
W którym poradniku znalazłeś autostart programu nawigacyjnego z rejestru ?

Przeczytaj watek, do którego dołączyłem Twój post - może tam coś znajdziesz
_________________

 
 
tykfa90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-12, 12:44   

jacekp1313 napisał/a:
W którym poradniku znalazłeś autostart programu nawigacyjnego z rejestru ?

Przeczytaj watek, do którego dołączyłem Twój post - może tam coś znajdziesz


No niestety nic tutaj pomocnego nie ma w tym poście, czytałem go wcześniej ze 3 razy ( z czego 2 razy odesłał mnie tutaj google ).

Znalazłem wartość tego klucza i mój backup rejestru.

"\NANDFlash\MSTARAPP\systemWatch.exe" - to wartość którą usunąłem z Launch50. Teraz tylko nie wiem jak to wklepać z powrotem do klucza, tak żeby się zapisało, skoro mogę jedynie zrobić hard reset za pomocą stylusa wetkniętego w otwór "Reset". ActiveSync nie mam backupu, ani też nie zadziała mi pod windows 7, więc to odpada.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9469
Wysłany: 2013-07-12, 15:30   

A masz połączenie z komputerem?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tykfa90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-12, 15:42   

jestem_ktoś napisał/a:
A masz połączenie z komputerem?


Tak. Jak wspomniałem, połączenie przez USB działa. Mogę odczytać rejestr i foldery wewnątrz urządzenia ( razem z kartą pamięci w środku ). Myślałem o aktualizacji softu z oficjalnej strony, ale wymaga to wejścia od strony urządzenia. ;/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9469
Wysłany: 2013-07-12, 15:58   

No to edytuj rejestr i wpisz ręcznie.
A zapisuje się samo - mozna też przed resetem uśpic nawigację.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tykfa90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-12, 16:16   

jestem_ktoś napisał/a:
No to edytuj rejestr i wpisz ręcznie.
A zapisuje się samo - mozna też przed resetem uśpic nawigację.


A widzisz, edytować to betka. Tyle że nie mam pojęcia to toto uśpić. Podejrzewam że gdybym normalnie mógł wyłączyć, to by się zmiany w rejestrze zapamiętały i cacy. Ale GoClever Navio 505 ma tylko jeden przycisk zasilania i reset. A o żadnym trybie uśpienia ani słowa. ( nawiasem bardzo szybko się włączał i wyłączał na wbudowanej mapie, więc może po prostu nie ma takiego trybu? ).
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10