My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 510AV - problemy z funkcjonowaniem
Autor Wiadomość
smigolek
Waypoint


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 16
Wysłany: 2012-04-04, 13:51   

hmmm a teraz mam inny problem. Nie wiem jak ale uszkodziłem wewnętrzną kartę pamięci.
Wyskakuje mi jej błąd nie można jej sformatować czy jest jakiś inny sposób???
_________________
GoClever 5066BTFM
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-04-04, 20:00   

Pisz maila do suportu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
extrapower 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2013
Posty: 8
  Wysłany: 2013-08-10, 12:09   Goclever Navio 510AW SOFT

Witam.

Szukam kogoś kto posada navio 510AW i byłby w stanie udostępnić soft tego modelu, w jakiekolwiek formie, będę wdzięczny.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2013-08-10, 14:15   

Co masz na myśli?
Program nawigacyjny czy firmware?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
extrapower 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-08-10, 16:11   

Firmware, pliki androida.

[ Dodano: 2013-08-11, 14:07 ]
I jak, ktoś poratuje? Bo mam nieodparte wrażenie, że przez przejście na drugą stronę nikt nie zauważył postu.

Bo na stronie goclvera nie ma nawet fabrycznego softu.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2013-08-13, 06:48   

extrapower napisał/a:
nikt nie zauważył postu.
Każdy zauważył - tylko skąd wziąc FW, skoro producent go nie udostepnił?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
extrapower 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Sie 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-08-13, 15:18   

Heh, przeczytałem twoje pw, z tego co wiem z każdego urządzenia z androidem da się to jakoś zgrać, ale może masz rację, napiszę do goclevera czy mają fabryczny soft w pliku, jak nie to znajdę procedurę jak to zgrać i poszukam kogoś z tym modelem.
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
  Wysłany: 2014-03-29, 09:17   Kalibracja ekranu Navio 510AW

Siemka,

Po wielu próbach zainstalowałem i uruchomiłem AM na tej navi lecz nie łapała sygnału więc postanowiłem zrobić factory reset z poziomu ustawień. Po uruchomieniu wita mnie ekran aby skalibrować ekran. Ok Klikam rysikiem na środek tych krzyżyków i pokazuje się błąd "Accuracy test failed Try Again?" i nie ważne czy wybiorę No czy Yes kalibracja jest dalej.Moglibyście mi pomóc jak skalibrować ekran na tym ustrojstwie?

Proszę o szybką pomoc
Filip
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-03-29, 09:39   

Ja zawsze kalibruje rysikiem ale dociskam naprawdę mocno i idealnie w punkty i za 3-4razem przechodzi.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2014-03-29, 09:54   

Już 5 raz robię dociskając pustym długopisem i nic. Macie jakiś pomysł?
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-03-29, 09:56   

Ja pod koniec robiłem pinezką :P
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2014-03-29, 10:01   

Ja wszystkim próbuję i już mnie krew zalewa
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-03-29, 10:03   

Moze byc tak ze dotyk faktycznie sie uszkodził, wtedy nie przejdzie kalibracji.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2014-03-29, 10:11   

Ale ja umiem minąć tą kalibrację i AM mi się odpala i chodzi. Ale chce ten chłam sprzedać i raczej nikt nie będzie chciał kombinować przy każdorazowym starcie urządzenia. Po minięciu kalibracji dotyk chodzi normalnie.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-03-29, 10:13   

A jak pomijasz kalibracje?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 9