Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 21:03
MX3 - problemy z działaniem / uruchomieniem
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6867
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-09-13, 10:42   

Przy ładowaniu wskaźnik batetrii powinien pokazywać ładowanie ( przesuwające się kreski naładowania ). Zielona kropka na wskaźniku pojawia się, gdy bateria naładowana jest całkowicie.
Pierwszą próbą w takiej sytuacji jest wyeliminowanie uszkodzenia ładowarki ( lub kabla do niej ) - więc po prostu podłączenie np. nawi przez USB do kompa na innym kablu niz dotychcczas uzywany, bowiem inne podłaczenie pinów w kablu może powodowac bardzo długie ładowanie baterii bardzo małym prądem.
. Modecom, jako jedna z nielicznych navi ma mozliwość pracy przy kablu USB podpiętym do komputera . Wystarczy zamknąć ekran połączenia USB.
Inny temat, że rozładowywanie baterii do zera nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. Po to sa ładowarki samochodowe, by podpinać je , gdy bateria jest w znacznej części rozładowana.
_________________
 
 
roszpunka
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 2014-09-13, 14:49   

Wow, rzeczywiście okazało się że to wina kabla. Na 5 kabli tylko na jednym po podłączeniu do ładowarki kreski na wskaźniku baterii przechodzą, na pozostałych kablach po podłączeniu pokazywało że bateria jest naładowana (zielona kropka).
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6867
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-09-13, 18:33   

Cieszę się, ze mogłem pomóc :-)
_________________
 
 
greghoryy
azymut


Dołączył: 21 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2015-05-11, 16:57   Nie działa przycisk power

Witam przed chwilą dotarła do mnie nawigacja mx3 problem polega na tym ze przycisk power wogole nie dziala moge go minute trzymac i nic. Pod laptopem sie laduje. Można ją tylko włączyc jak sie zrobi reset z tyłu. I tak za każdym razem trzeba ją włączać. Ale to kasuje wszystkie ustawienia. Co jest z tym przyciskiem ? pozdrawiam
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6867
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-05-11, 18:23   

Uwalony.
Sprzet do wymiany ( przycisk powinien reagować po przytrzymaniu ok 1 s )
PS Bateria oczywiscie przynajmniej częściowo naładowana ?
_________________
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-05-11, 18:30   

greghoryy,
A jak wciskasz przycisk, to co pokazuje się na ekranie ?
Spróbuj zaktualizować :arrow: http://www.modecom.pl/fre...e_gps/produkty/ kliknij na wsparcie.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6867
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-05-11, 18:51   

gmpl napisał/a:
greghoryy Ewentualnie wcisnąć i puścić przycisk, nie trzymając go cały czas?

Modecom powinien uruchomić się pomimo stałego trzymania przycisku.
Obawiam się , ze po prostu sam przycisk jest uwalony i tyle.

P.S I nie kombimnowałbym. Towar nezgodny z umowa i tyle.
_________________
 
 
greghoryy
azymut


Dołączył: 21 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2015-05-11, 19:13   

Dzieki za odpowiedzi ale wydaje mi sie ze przycisk jest zepsuty. W ogóle nie reaguje na nic, nic sie nie wyswietla, i obojetnie ile czasu trzymam to tak nic nie daje, firmware aktualizowałem bez problemu ale tez nici z tego. Bateria ladowała sie ze 4h. Kurcze a potrzebowalem akurat na czwartek bo na Niemcy jadę, i szybko zamowilem z all.
jeszcze jedno mam sie kontaktowac z modecom czy z firmą od której kupiłem na all. ?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6867
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-05-11, 19:17   

Ze sprzedawcą
Żądasz wymiany towaru na wolny od wad.
Podstawa: niezgodność towaru z umową kupna - sprzedaży ( zgodnie z nią miałes otrzymac towar nowy i wolny od wad. ).
Tylko nie pojdź w tryb reklamacyjny ! , bo będa Ci reperoać sprzęt na gwaramcji przez dwa tygodnie, jak nie dłuzej :-)


Szkoda tylko, że cokolwiek wgrywałeś, bo mogleś odstapić od umowy bez podania przyczyn
_________________
 
 
strusiu007
Waypoint


Dołączył: 12 Paź 2014
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-06, 21:33   Modecom Freeway MX3 problem z pamięcią

Cześć. Od jakiegoś roku jestem posiadaczem nawigacji Modecom Freeway Mx3 na WinCe z zainstalowaną w pamięci nawigacji Automapą. Od pewnego czasu nawigacja zaczęła sypać błędami, w większości związanymi z brakiem pamięci. Zawsze, gdy jej używam dodatkowo korzystam z Bluetooth i odtwarzacza. Macie jakiś pomysł jak rozwiązać problem z brakiem pamięci ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-06-06, 21:42   

Od kiedy jest ten problem? CO w międzyczasie zmieniałeś?

Zawsze miałeś BT i odtwarzacz w tle?

Próbowałeś innych programów nawigacyjnych - np. iGO? Tam jest to samo?
_________________

 
 
strusiu007
Waypoint


Dołączył: 12 Paź 2014
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-06, 21:45   

problem pojawił się jakieś 2 mce temu, nic nie grzebałem. Odtwararzacza i BT od samego początku używałem w tle. Inny program nie wchodzi w grę. Mam wykupioną subskrypcję na automapę ;/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-06-06, 21:48   

Wersja AM też ta sama, czy w kwietniu aktualizowałeś program?
_________________

 
 
strusiu007
Waypoint


Dołączył: 12 Paź 2014
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-07, 12:11   

aktualizacja najnowsza. Na poprzedniej też był ten sam problem..
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6867
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-06-07, 13:34   

strusiu007 napisał/a:
problem pojawił się jakieś 2 mce temu, nic nie grzebałem. Odtwararzacza i BT od samego początku używałem w tle. Mam wykupioną subskrypcję na automapę ;/

O ile pamiętam AM wspiera Modecoma.
Masz oryginał .. pisz do supportu-to ich problem skoro stwierdzili, ze ich produkt pracuje poprawnie na tym urządzeniu.
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11