Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 21:03
MX3 - problemy z działaniem / uruchomieniem
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2014-05-04, 20:55   

Serwis
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Sarkastro 
azymut


Wiek: 46
Dołączyła: 04 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-04, 21:00   

Witam Wszystkich Serdecznie

Zakupiłem dzisiaj nawigacje Modecom MX3 - mój problem polega na tym że po przejściu w zakładkę Windows (wersja 6) nie mogę z niej powrócić do pierwszego ekranu-pulpitu a ni co gorsza wyłączyć urządzenia ponieważ jest tylko opcja zawieszenia uśpienia. Wciśnięcie przycisku on/off powoduje uśpienie bez możliwości wybrania opcji wyłącz.
Proszę o poradę jak sobie z tym poradzić
Przed napisaniem postu przejrzałem forum znalazłem wpis dotyczący PowerKey.exe jednak po jego odpaleniu jedyna opcja jaka jest aktywna u mnie to reset.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-04, 21:12   

Sarkastro,




Urządzenie powróci do menu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-04, 21:20   

Próbowałeś resetu przyciskiem z tyłu?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Sarkastro 
azymut


Wiek: 46
Dołączyła: 04 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-05, 10:10   

___Olivia_ - Wooow to rzeczywiście było banalne wielkie dzięki:). To rozwiązuje jeden problem a czy ktoś wie jak wyłączyć to nieurządzenie bezpośrednio z Windowsa?

Sahem - restart to nie wyłącznie także nie o to mi dokładnie chodziło ale i tak dzięki za odzew.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-05, 16:12   

Sarkastro napisał/a:
jak wyłączyć to nieurządzenie bezpośrednio z Windowsa?
Zmień ścieżkę na program nawigacyjny.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
zukers 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 114
Wysłany: 2014-08-05, 13:24   

mam taki problem nowy MX3 po podłączeniu do komputera tylko ładuje, nie wyskakuje żadne okienko z pamięcią (pamięć wewnętrzna).
W ustawieniach wybrana jest pamięć masowa - co to więc może być?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6867
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-08-05, 14:16   

sprawdzałeś na innym kablu ?
ewentualnie próbowałeś przez active sync ?
_________________
 
 
zukers 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 114
Wysłany: 2014-08-06, 10:32   

tak, okazał się walnięty kabel - dziwne bo to nowa NAWI
 
 
kun0
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sty 2011
Posty: 11
Wysłany: 2014-08-12, 21:31   MX3 bez HD Zawieszanie

Witam
MX3 bez HD
przypadłość następująca, nawigacja się zawiesza czyli sobie jade na IGO Primo i w pewnym momencie się zamraża obraz i nie reaguje ekran nawet po przejechaniu paru kilometrów, czasem udało mi się MX3 wyłączyć przyciskiem ale zazwyczaj musiałem restartować przyciskiem z tyłu zdarzyło się że się raz wyłączyła całkiem czarny ekran, albo przeszła do ekranu nawigacji, albo się uruchamia ponownie, wgrałem 3 wersje igo primo jakie znalazłem i problemy się powtarzały... myslałem że to problem pliku sys, ale raczej nie, na automapie (mało było jeżdżone) wszystko wygląda na OK, nawigacje są na
karcie microSD kingston 8GB klasa4 FAT32
ROM PF08.3919.40M7DE8Q
Software V3.6.Y537.12.08.03air
OEM Info: modecom freeway MX2HD

Aktualnie bedę wgrywał aktualne oprogramowanie wygląda na świeże YFAPP.WZP jest z 2014.06.04

po aktualizacji
ROM PF08.3919.40M7DE8Q
Software V4.0.Y200.14.05.29ir
OEM Info: modecom freeway MX3

Czekam na pomoc/wskazówki


Aktualnie mam microSD z class10 używam meni do wyborów nawigacji SystemInformation.exe konfiguracja wpliku Pliki\ini\pulpit5.ini
Primo YESIGO_9.8.0.377454
i wersje 9.5.2
_________________
Posiadany Blow GPS43YBT
Ostatnio zmieniony przez kun0 2014-08-13, 13:53, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6867
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-08-13, 20:55   Re: MX3 bez HD Zawieszanie

kun0 napisał/a:

przypadłość następująca(...)

Trochę strzelam, ale przypuszczam, że problem tkwi w tzw "pierdółce".
Bo zmieniając wersję iGO podmieniamy .exe i data.zip, ale zostawiamy setki innych plików. ( cały content, global, czcionki, biblioteki itd.. itp...
Błąd w jakimkolwiek z nich może powodowac taki problem.
Czasem tez zostawiamy stary branding, czy skin i to tez może być przyczyną wywalenia programu.
Jak rozumiem podstawowe działanie, czyli usunięcie SAVE ćwiczyłeś ?

[ Dodano: 2014-08-13, 20:57 ]
gmpl napisał/a:

To kabel nowy czy nawi?

teraz do navi nawet kabel dodają
Frontem do klienta :mrgreen:
_________________
 
 
kun0
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sty 2011
Posty: 11
Wysłany: 2014-08-13, 23:10   Re: MX3 bez HD Zawieszanie

no_taki napisał/a:
kun0 napisał/a:

przypadłość następująca(...)

Trochę strzelam, ale przypuszczam, że problem tkwi w tzw "pierdółce".
Bo zmieniając wersję iGO podmieniamy .exe i data.zip, ale zostawiamy setki innych plików. ( cały content, global, czcionki, biblioteki itd.. itp...
Błąd w jakimkolwiek z nich może powodowac taki problem.
Czasem tez zostawiamy stary branding, czy skin i to tez może być przyczyną wywalenia programu.
Jak rozumiem podstawowe działanie, czyli usunięcie SAVE ćwiczyłeś ?


chciałbym żeby było to takie proste
na początku jak zaczynam zabawę z IGO to się tak robiłem
ale w chwili obecnej jak widze co się dzieje osuwam wszystko oprócz rzeczy związanych z mapami i dodaje nowe pliki


lub robię w pliku sys przekierowanie do map (w przypadku jak wgram perę wersji IGO)
maps="..\..\igoPrimo\content\map"
buildings="..\..\igoPrimo\content\building"
dem="..\..\igoPrimo\content\dem"
poi="..\..\igoPrimo\content\poi"


a osuwanie SAVE jeszcze nie sprawdzałem ale zobaczę dzięki za wskazówkę
_________________
Posiadany Blow GPS43YBT
 
 
roszpunka
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 2014-09-12, 19:37   

Witam, nabyłem modecoma mx3 na portalu aukcyjnym i mam problem, mianowicie po rozładowaniu baterii i podłaczeniu ładowarki włącza się logo i po chwili ekran robi się biały lub pozostają jakieś kolorowe paski, nie pamaga reset. Po zostawieniu nawigacji na jakieś 6 godzin pod ładowarką wszytko zaczyna działać normalnie. Coś jest nie tak bo jak muszę gdzieś jechać i akurat jest navi rozładowana to nie mogę czekać tyle godzin. Czy u was też są takie problemy ? Czy jak podłączycie pod ładowanie to wskaznik ładowania "chodzi" czy wyskakuje taka zielona kropka jak u mnie? Wymieniałem już nawet baterie ale nic to nie dało.
 
 
kiko80 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 159
Skąd: pl
Wysłany: 2014-09-13, 06:20   

roszpunka napisał/a:
Czy u was też są takie problemy
Ja nie dopuszczam by się rozładowała
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/kiko80
 
 
roszpunka
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 17
Wysłany: 2014-09-13, 09:33   

kiko80 napisał/a:
Ja nie dopuszczam by się rozładowała
Tak tylko czy to normalne w tych nawigacjach że na rozładowanej baterii ale na podłączonej ładowarce nie będzie działać ?

Wczoraj zauważyłem, że nawigacja pobiera więcej prądu niż ładowarka potrafi dostarczyć. Włączona automapa nawigacja pod ładowarką a bateria i tak padła no i nawigacja zgasła.
Testowałem również ładowarkę 2,5A ale na niej też nawigacja nie działa.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12