My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
komunikaty głosowe
Autor Wiadomość
kapa1966
azymut


Dołączył: 05 Mar 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-05, 17:54   komunikaty głosowe

To mój pierwszy post na forum, zatem wypada się przywitać.
Dobry wieczór.

Przykrość mi się przytrafiła, lub raczej sam sobie ją sprawiłem. Aktualizowałem mapy Europy za pomocą programu Naviextras Toolbox, by zrobić miejsce na urządzeniu usunąłem stare mapy i coś mnie podkusiło, by zajrzeć do katalogu inne. Tam jak byk stał język chiński, to go dziabnąłem w łeb, wygląda na to, że ten chiński to polski był albo co, bo po instalacji mapy mam, a jakże, ale komunikatów głosowych po polsku już nie, są tylko po arabsku, a po arabsku ja nie bardzochen.
Jak przywrócić polskie komunikaty głosowe, pomóżcie :oops:

pozdrawiam, Krzysiek
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1392
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-03-05, 20:49   

Witam

1) W jakim urządzeniu? - model

2) Jaka wersja programu? - czy IGO8 czy IGO Primo

3) Jeśli stacja multimedialna z IGO Primo, to link do polskich głosów

http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=105

w wypowiedzi kolegi Bodek63

kapa1966 napisał/a:
[...]
ale komunikatów głosowych po polsku już nie, są tylko po arabsku, a po arabsku ja nie bardzochen.
[...]


To masz okazję i motywację aby uczyć się arabskiego :)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
kapa1966
azymut


Dołączył: 05 Mar 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-05, 21:35   

Arturek napisał/a:
Witam

1) W jakim urządzeniu? - model

To masz okazję i motywację aby uczyć się arabskiego :)

pozdrawiam
Arturek


Clarion Map 780 Windows CE Core 5.0
Nie wiem jakie IGO sprzęt ma 7 lat
motywacja jest silna, co racja to racja :-D
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1392
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-03-06, 06:39   

Witam

Jeśli Clarion 780 => to bajka

Wszystkie składniki masz tutaj

http://chomikuj.pl/a_krakow/Clarion+GPS+instrukcja

1) Zrób kopię tego co masz

2) Na podanym wyżej "chomiku" masz obraz oryginalnej płyty => pobierz => będziesz miał z czego przywrócić do stanu fabrycznego (oprogramowanie)

3) Jeśli będziesz miał pobrany obraz płyty, to możesz pobrać najnowszy BIOS / ROM nawigacji

http://chomikuj.pl/a_krak...,1436427869.rar

osobiście używałem tego romu i działa
UWAGA: formatuje to całą nawigację i wgrywa nowy ROM

Sugeruję format i wgranie ROMu, ponieważ w nawigacji nie ma prawa byc "chińskich" znaków - może to być konsekwencja problemów programowych (błędy logiczne - tak jak na dysku twardym w komputerze)

4) Po formacie nawigacji i wgraniu nowego romu, z płyty wgrywasz
a) program do obsługi bluetooth
b) program nawigacyjny

5) Teraz możesz bawić się w aktualizacje

6) "ODPUŚĆ" sobie fabryczne IGO8 i wgraj IGO Primo => mam Clariona 780 i IGO Primo świetnie chodzi na tym sprzęcie i masz dodatkowe funkcje=> np. TMC (w Polsce) - omijanie korków





7) Jeśli potrzebujesz samych polskich głosów do obecnego IGO8, to na priv podaj mi swój email, to podeślę

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2014-03-06, 12:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kapa1966
azymut


Dołączył: 05 Mar 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-06, 09:40   

dziękuję serdecznie, już w nocy sam doszedłem co i jak, ściągnąłem z chomika obraz płyty
i poskładałem wszystko na cacy. Z tego co się zorientowałem to przy uaktualnianiu map na nowe wykasowują się ustawienia językowe wszystkich krajów za wyjątkiem podstawowych. Dograłem polską wersję, polskie komunikaty głosowe i jest wszystko dobrze.

Jeszcze raz podziękowania.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10