My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-28, 17:47
NAVIO 525 - odblokowanie, zmiana menu
Autor Wiadomość
siger7
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Wysłany: 2016-01-09, 13:59   

@jamot
Zassałem z Twojego chomika panel 800x480. Mam Goclevera Navio 525 wince 6. W instrukcji inst. panelu pisze:"Rozpakować i przenieść całą zawartość 800x480 na swoją kartę
pamięci i w nawigacji wskazać ścieżkę dostępu -
(twoja karta) SDMMC/ Main/menu0.exe
– zresetować urządzenie." W pliku Navi.ini podałem ścieżkę dostępu do TomToma i przy ręcznym odpalaniu panelu mapa startuje. Jak - gdzie - co mam zrobić, aby w nawigacji wskazać ścieżkę dostępu ? Czy trzeba to /jak/ robić na karcie pamięci, w pamięci nawigacji, czy w ustawieniach Goclevera ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4775
Wysłany: 2016-01-09, 17:26   

siger7 napisał/a:
W pliku Navi.ini podałem ścieżkę dostępu do TomToma i przy ręcznym odpalaniu panelu mapa startuje. Jak - gdzie - co mam zrobić, aby w nawigacji wskazać ścieżkę dostępu ? Czy trzeba to /jak/ robić na karcie pamięci, w pamięci nawigacji, czy w ustawieniach Goclevera ?

Napisz to prosze w zrozumiały sposób.
Czy chodzi Ci o to by panel startował "automatycznie" ? ( tzn po kliknięciu w ikonę "Nawigacja'( Czy jak jest opisana ) ?
Bo przyznaję , iż nie rozumiem tego co napisałeś
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
siger7
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Wysłany: 2016-01-09, 17:48   

Po zainstalowaniu panelu od kolegi @jamot, klikając na oryginalny przycisk "nawigacja", powinien odpalić mój TT. Gdzie to trzeba ustawić ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4775
Wysłany: 2016-01-09, 18:08   

To nie tak.
Panel masz po to, by mieć mozliwość wyboru Z POZIOMU TEGO PANELU kilku programow nawigacyjnych.
W urzadzeniach zablokowanych słuzy on jednocześnie do odblokowania ( częściowego odblokowania ) urzadzenia, w urzadzeniach odblokowanych fabrycznie sluzy tylko jako pulpit umozliwiajacy uruchamianie programów.

Twoje urządzenie z tego co widzę nie jest odblokowane, więc, czy panel go odblokował ? W tym sensie, ze uruchamia się panel a nie menu fabryczne ?
Czy w urzadzniu masz opcje Ustawienia , a w nim mozliwośc wyboru programu , ktory ma wystartować po kliknieciu ikony Nawigacja
Wrzuć link do tego panelu, bo po samym nicku autora go nie znajdę
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2016-01-09, 18:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2268
Skąd: Google
Wysłany: 2016-01-09, 18:15   

siger7 napisał/a:
Po zainstalowaniu panelu od kolegi @jamot, klikając na oryginalny przycisk "nawigacja", powinien odpalić mój TT.
A dlaczego TT ? Ściągnąłeś pulpit i w urządzeniu ustawiasz ścieżkę aby on się odpalał. Czyli ustawiasz jak w instrukcji pulpitu MobileNawigator.exe Odpalisz wówczas ściągnięty pulpit. Aby odpalić TT musisz edytować plik . Wchodzisz do folderu Ini i w notatniku otwierasz plik navi i edytujesz sobie ścieżkę do TT. Jeśli jest na karcie to powinno to wyglądać tak: Command = \SDMMC\TomTom\TomTom.exe . Tak jest w panelu który ściągnąłeś. Jeśli masz TT na urządzeniu to zmieniasz tylko wpis : Command = \ResidentFlash\TomTom\TomTom.exe jeśli plik do TT jest w ResidentFlash.
_________________
Poradniki
Ostatnio zmieniony przez Google 2016-01-09, 18:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18044
Wysłany: 2016-01-09, 18:16   

Chyba chodzi o ten http://chomikuj.pl/jamot/...ty/Menu+800x480 - sądząc z cytowanego opisu
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4775
Wysłany: 2016-01-09, 18:25   

Nie wiem, czy w tym modelu Goclevera jest w menu fabrycznym dostep do ściezki pliku uruchamianego po kliknieciu w menu Nawigacja. Stąd moje pytania. ( niby autor watku napisał, ze navi jest odblokowana, ale tylko On wie, czy to nie oznacza tylko dostepu do windowsa )
Jesli jest - to wszystko jest oczywiste i pulpit nie jest potrzebny - wystarczy podać sciezke do pliku wykonywalnego TT
Jesli nie ma - trzeba kombinowac ;-)

P.S To prosciutki, sympatyczny panel i uruchomienie go, choćby poprzez podmiane nazw katalogu i .exe pulpitu na katalog i nazwę Emapy nie powinno sprawic problemu :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
siger7
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Wysłany: 2016-01-09, 20:46   

Dzięki za uwagi. Problem rozwiązany. Plik "ini" zedytowany. Goclever 525 w menu fabrycznym ma przycisk "ustawienia gps". Klikając na niego można dalej wejść na kartę pamięci SDMMC lub do pamięci ResidentFlash. Wszedłem do pamięci SDMMC - folder Main - menu0.exe - reset i działa ;-) Pozdrawiam :-)
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2268
Skąd: Google
Wysłany: 2016-01-09, 20:52   

siger7 napisał/a:
Goclever 525 w menu fabrycznym ma przycisk "ustawienia gps".
Czyli odblokowany fabrycznie. Nie wiem po co ci panel skoro spod przycisku można ustawić prawie co się chce :-x
_________________
Poradniki
 
 
siger7
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 9
Wysłany: 2016-01-09, 21:26   

Google napisał/a:
siger7 napisał/a:
Goclever 525 w menu fabrycznym ma przycisk "ustawienia gps".
Czyli odblokowany fabrycznie. Nie wiem po co ci panel skoro spod przycisku można ustawić prawie co się chce :-x


Jak będę miał wiedzę taką jak Ty, to pewnie będę wiedział kiedy navi jest odblokowana, gdzie trzeba wejść i co edytować, a tymczasem cieszę się, że mi TT odpala :!:
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4775
Wysłany: 2016-01-10, 09:17   

Kol. siger7 po prostu uważał , iz panel jest programem odblokowujacym urzadzenie na zasadzie jakiegos patcha, czy cracka , a to nieprawda :-)
Panel to nakładka na oryginalny pulpit , program jak kazdy inny, a jego unikalną cechą jest to iz zawierając - jak każdy pulpit - ikony , ma mozliwośc wprowadzenia przez uzytkownika pod te ikony ściezek do innych programów oraz uruchomienia tych programów poprzez klikniecie na ikone .

Reszta to tylko dodatki, potrzebne lub mniej potrzebne.
A "odblokowanie" urzadzenia ( cudzyslów swiadomy ) to próba oszukania jego oprogramowania tak, by zamiast przewidzianej przez tworców aplikacji uruchamiał się plik wykonywalny panelu, z którego to panelu możemy juz uruchomic co chcemy
Ale yo nie sam panel oszukuje urzadzenie, a uzytkownik wykorzystując mozliwosci jakie daje Win , badz oprogramowanie fabryczne
I tyle :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12