My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-28, 17:47
NAVIO 525 - odblokowanie, zmiana menu
Autor Wiadomość
Dunkej
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 20
Wysłany: 2014-02-28, 17:38   NAVIO 525 - odblokowanie, zmiana menu

Witam zakupiłem nie dawno nawigacje GOCLEVER NAVIO 525 i jest w niej mapa "eMapa Polska" jest ona odblokowana i ma menu takie:


Coś podobnego do tych zdj.
I chciałbym zainstalować AutoMape.Powiedzmy ze juz zainstalowalem na karcie SD i wkladam ja do urzadzenia i chciałbym zrobic tak żeby pojawiła się ikonka na tym Menu np. AutoMapa Wiem o tej opcji ścieżka GPS ale nie chciał bym tego ruszać tylko po prostu dodać ikonę.

Wie może ktoś jak to zrobić ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-03-24, 19:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2014-02-28, 17:42   

Oczywiście, i Ty tez zaraz będziesz wiedział.
Wystarczy przeczytać http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.22b (polecam drugi link z podanego punktu)
_________________

 
 
Dunkej
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 20
Wysłany: 2014-02-28, 17:54   

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź :D

Poczytam sobie :D
Jakby ktoś już wiedział jak to zrobic to napiszcie :D
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2014-02-28, 17:58   

Dunkej napisał/a:
Jakby ktoś już wiedział jak to zrobic to napiszcie
Nie ma sprawy. W pliku INI w sekcji dotyczącej AM zmieniasz wpis dotyczący bitmapy oraz ścieżkę do pliku exe. :mrgreen:

Szczegóły w podanym wyżej linku
_________________

 
 
Dunkej
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 20
Wysłany: 2014-02-28, 18:26   

Nie ogarniam do końca jeszcze ale gdzie znajde ten plik INI gdzie mam wejść ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2014-02-28, 21:02   

W folderze z pulpitem. Nikt poza osobą wgrywająca nie wie, gdzie to jest.
A w którym pliku - wie tylko twórca pulpitu, musisz przejrzeć po kolei wszystkie pliki z rozszerzeniem INI.
_________________

 
 
Dunkej
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 20
Wysłany: 2014-03-01, 08:51   

Tam tylko jest Dontpanic.ini i nic więcej a w tym Dontpanic.ini nic nie ma takie.Tylko język i głos nawigacji .... i cos tam jeszcze GPS...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2014-03-01, 12:33   

Na pewno to jest dograne menu, a nie fabryczne?
Bo w fabrycznym nic nie zmienisz
_________________

 
 
Dunkej
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 20
Wysłany: 2014-03-01, 12:38   

No nie wiem :D Jak kupiłem to juz takie było :D
No dobra :D dzięki wielkie kolego :D

Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-03-03, 10:01   

To jest menu fabryczne. Jeszcze nie ma pomysłu jak je ugryźć a ja nie mam czasu żeby to wymyślić :(
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
szarybartek 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2015-02-07, 12:11   

dasior591 napisał/a:
To jest menu fabryczne. Jeszcze nie ma pomysłu jak je ugryźć a ja nie mam czasu żeby to wymyślić :(


Witam

Pozwolę sobie odświeżyć temat a mianowicie czy ktoś już "rozgryzł" to fabryczne menu i czy jest może możliwość zrobić coś takiego?

https://www.youtube.com/watch?v=s--6PoUxENE

Może ktoś ma namiary na autora tego filmu aby odkupić takie menu.

pozdrawiam

Bartek
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2015-02-07, 13:26   

Fabrycznego raczej nikt nie rozgryzie.
A takie jak na YT możesz sam zrobić. Cytuję wypowiedź z ShoutBoxa
Cytat:
Weź gotowe da 525 i przerób wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 22 (szczególnie B, C, E)
Kod:
_________________

 
 
szarybartek 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2015-02-07, 15:09   

[quote]Weź gotowe da 525 i przerób wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 22 (szczególnie B, C, E)[code]

Gdzie mogę poszukać jakieś gotowe pulpity na 525 do przeróbki bo nie ogarniam, szukam i nie mogę poszukać :-(
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9398
Wysłany: 2015-02-07, 18:03   

Pasuje każde na rozdzielczość urządzenia, kwestia sposobu uruchamiania
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szarybartek 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2015-02-07, 18:08   

jestem_ktoś napisał/a:
Pasuje każde na rozdzielczość urządzenia, kwestia sposobu uruchamiania

Znalazłem coś kolegi Marek_aa i próbuję coś zdziałać

Dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,41 sekundy. Zapytań do SQL: 11