My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ___Olivia_
2014-02-11, 19:19
navio 515 powrót do ustawien fabrycznych
Autor Wiadomość
C1CHy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-09, 19:07   

Panowie, reset nie dziala. Nawigacja byla odblokowywana, działało to menu z goclevera az pewnego dnia coś nie tak i przestało się wczytywać menu i wyświetla sie windows
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2014-10-09, 19:17   

C1CHy napisał/a:
Nawigacja byla odblokowywana
A jak? Grzebaniem w rejestrze, czy wskazaniem explorer.exe jako nawigacyjny? Czy jeszcze inaczej?
To samo jest gdy właczasz z karta i bez?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
C1CHy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-09, 19:20   

nawigacje odblokowywał znajomy nie wiem dokładnie jak, ale bez karty włącza się również pulpit windowsa
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-09, 19:23   

C1CHy napisał/a:
odblokowywał znajomy
Zapytaj znajomego, co konkretnie w niej grzebał.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
C1CHy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-09, 19:26   

Nie mam kontaktu z tym znajomym już. Da się ustalić coś spekulując ? jakiś sposób ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2014-10-09, 19:34   

Poszukaj kopii rejestru (może gdzieś bedzie) i wgraj.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-09, 19:34   

C1CHy napisał/a:
Da się ustalić coś spekulując
Przez spekulację, można całkiem uwalić urządzenie.
C1CHy napisał/a:
Nie mam kontaktu z tym znajomym już
Pogniewaliście się ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
C1CHy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-09, 19:36   

Eh, daje sobie z tym spokój, dzięki za fatygę :)
 
 
astri
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 22
Wysłany: 2016-01-18, 22:34   

Poszukuję oryginalnego firmware do GC NAVIO 515, nawigacja była odblokowana i była ta nakładka fabryczna GC, teraz niestety jest tylko goły WCE, chciałbym to zmienić. Będę wdzięczny za pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17987
Wysłany: 2016-01-19, 07:14   

To co w końcu było: fabryczne menu, czy odblokowanie?

Powrót do ustawień fabrycznych - patrz porady w wątku, do którego przeniosłem Twój post (był w wątku o problemach z uruchomieniem)
_________________

 
 
astri
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 22
Wysłany: 2016-01-19, 12:38   

jacekp1313 napisał/a:
To co w końcu było: fabryczne menu, czy odblokowanie?

Powrót do ustawień fabrycznych - patrz porady w wątku, do którego przeniosłem Twój post (był w wątku o problemach z uruchomieniem)

właśnie przepraszam bo błędnie nazwałem pulpit odblokowania jako fabryczne menu i to był ten pulpit


nie wiem pod jaką nazwą na pamięci urządzenia był ten pulpit, (ResidentFlash?) jeżeli tak to nie widzę, żadnego takiego folderu z poziomu WCE w nawigacji

rozumiem, że mam szukać oryginalnego pulpitu tutaj?
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17987
Wysłany: 2016-01-19, 13:07   

Nie. Tam są panele tworzone przez forumowiczów.

Masz cofnąć odblokowanie. czyli to, co zrobiłeś, by nawigacja startowała od razu z Windowsem zamiast oryginalnego menu.
Albo sposoby z tego wątku
_________________

 
 
astri
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 22
Wysłany: 2016-01-19, 13:55   

jacekp1313 napisał/a:
Nie. Tam są panele tworzone przez forumowiczów.

Masz cofnąć odblokowanie. czyli to, co zrobiłeś, by nawigacja startowała od razu z Windowsem zamiast oryginalnego menu.
Albo sposoby z tego wątku

Nawigację kupiłem (w Neonecie) już odblokowaną z tym panelem.

Jak odpalę nawigacje to mam tylko WCE

Ok dam sobie z tym spokój, plików UI też nie ma w pamięci urządzenia.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2016-01-19, 14:12   

astri napisał/a:
Nawigację kupiłem (w Neonecie) już odblokowaną z tym panelem.
Kupiłeś nawigację nieodblokowaną, w stanie fabrycznym. Odblokowaną masz teraz - zobacz nasze póby zdefiniowania pojęcia odblokowania http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108

Najprawdopodobniej przytrafiło VCi się to, co innym w tym topicu. Możesz spróbować albo dograć brakujący folder, albo przywrócić (jak sie uda odszukać) oryginalny rejestr
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-01-19, 16:46   

Zawartość ukrytej Partycji ResidentFlash2
Jeśli masz połączenie z komputerem (ActiveSync) To wgraj go programem Total Commander i wszystko wróci do normy.
Wchodzenie w ukryte partycje :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 23
Do pobrania tu :arrow: https://www.sendspace.com/file/bazwuf
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 11