My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ___Olivia_
2014-02-11, 19:19
navio 515 powrót do ustawien fabrycznych
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4485
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-06-23, 13:19   

cat90 napisał/a:
Mogę prosić od odświeżenie linku?
Możesz.
Katalog UI :arrow: https://www.sendspace.com/file/xgav43
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 66
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-06-26, 22:26   

Witam. Mam ten sam problem co wyżej. Po starcie Navi startuje od razu pulpit.
Mam pare pytań:
1. Jak wejsc w tryb ActiveSync? Jeżeli w PC Connection jest TYLKO Mstar USB Connection?
2. Jak wejść do rejestru skoro nie mam trybu AS?
3. Jak przywrócić ten panel startowy który był?
4. Jak to zrobić żeby było dobrze?
_________________
GoClever 505TMC
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2014-06-27, 05:50   

dominikgogo napisał/a:
ten sam problem co wyżej
Wyżej były takie problemy:
- nieaktywny link
- brak pliku UI
- zepsuty GC na własne życzenie, czyli grzebanie w rejestrze
Który Ciebie dotyczy?

ad.1 Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.2 (jest podpunkt o GC)

ad.2 Jest masa programów uruchamianych na nawigacji. Zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.31

ad.3 To samo, co przy instalowaniu nowego panelu, tylko od końca. Nie wiemy, jaki masz panel i jak instalowany, więc nic więcej nie da sie doradzić

ad. 4 "to" czyli co? I zdefiniuj "dobrze" - bo dla mnie dobrze to właśnie inny niż fabryczny panel
_________________

 
 
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 66
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-06-27, 19:08   

wydaje mi sie że brak pliku UI.exe
Powiem szczerze że dostałem tą navi od kolegi i bardzo wątpię żeby grzebał w rejestrze. Bo sie na tym nie zna, dlatego prosił mnie o pomoc.
Folder UI ściągnąłem od kogoś. Wgrałem na NANDFlash przez TC.
Znalazłem na innym forum Plik UI.exe wgrałem j/w
Po restarcie pojawił się ekran startowy i tyle.
wiec wywaliłem jedno i drugie przez TC i zostało tak jak na początku.
Pytania:
1. Czy jak wgram wszystko z dobrego GC 515 łącznie z rejestrem czy problem się rozwiąże?
2. Czy ktoś ma panel menu np taki jak jest w 505?
3. Co trzeba pozmieniać w rejestrze żeby (ewentualnie) jakikolwiek inny panel wystartował?
Grzebałem w rejestrze ściągnąłem inny panel. próbowałem jakoś to ogarnąć. jakoś nie poszło.
Ad do ad.4 To czyli ten problem. Dobrze czyli bez nawrotów problemu.
_________________
GoClever 505TMC
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2014-06-27, 19:19   

1. Po co wszystko? Masz wgrac to, co było zmienione podczas wgrywania tego panelu. A najlepiej niech kolega odda GC osobie, która mu go odblokowała z prośba o przywrócenie oryginalnych ustawień.

2+3. To fabryczny soft, więc nie da sie go przenieść. 3. Panelu nie uruchamia się przez zmiany w rejestrze, tylko wg opisu podanego przez autora panelu. Ale o odblokowaniu jest inny wątek.

Zacznij od wgrania kopii rejestru - oczywiście, wgrywa sie tym samym programem, którym zrobiono kopię (w wiekszości CeRegEditor poprzez ActiveSync)
_________________

 
 
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 66
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-06-27, 19:51   

Ad1 Tylko że powiedział mi że nic z nią nie robił. Pewnego razu jak włączył nawi tak się stało j/w.
Ad2 Mam CeRegEditor wiec nie będzie problemu.

drugi kolega ma tą samą CG515 więc spróbuje zrobić kopie rejestru od niego i przenieść do "zepsutego" 515. może pomoże.
a jeśli nie to gram inny panel. Tylko jak to się robi od "końca"? nigdy tego nie robiłem.
_________________
GoClever 505TMC
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2014-06-27, 20:15   

Powiedz koledze, że jeśli sie nie przyzna, co kombinował, to szanse na ratunek sa niewielkie i będzie musiał wysłać nawigację do serwisu - na naprawę płatną, bo ingerencja w oprogramowanie łamie zasady gwarancji

dominikgogo napisał/a:
gram inny panel. Tylko jak to się robi
Jak juz pisałem, o tym w innym wątku.
_________________

 
 
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 66
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-06-27, 20:31   

dzwoniłem do niego. Powiedziałem mu że serwis go czeka. teraz szuka w domu paragonu.
Jak nie znajdzie to mam inny panel wgrać i tyle.
Wiec poczytam poprzednie posty i wgram panel.

Możesz jakiś polecić? bez wiekszej zabawy żeby był prosty w obsłudze. ten co jest gc 505 jest ok. tylko chyba nigdzie na necie nie ma takiej nadładki.
_________________
GoClever 505TMC
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2014-06-27, 20:39   

dominikgogo napisał/a:
gc 505 jest ok. tylko chyba nigdzie na necie nie ma takiej nadładki.
Bo to nie jest nakładka, tylko fabryczny soft tego urządzenia.
A paragonu nie musi szukać, bo to nie będzie naprawa gwarancyjna, tylko normalna płatna usługa

Bez przywrócenia ustawień fabrycznych czarno widzę wgranie panelu. Podaj, co masz w rejestrze w HKLM/init (wpisy LAUNCH)

Przypominam po raz ostatni, że o odblokowaniu jest inny wątek
_________________

 
 
dominikgogo 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 24 Kwi 2009
Posty: 66
Skąd: Radzyń Podlaski
Wysłany: 2014-06-28, 01:19   

to co kolega araslask na zdjeciach:
Launch20, 30, 60, 70
Takie same wpisy.
Tylko jedna rzecz się różni:
Depend70 kolega ma 00 u mnie jest 1E 00

[ Dodano: 2014-06-28, 03:09 ]
U kolegi araslask problem chyba nie został rozwiązany. a mam ten sam problem co on.

[ Dodano: 2014-06-28, 03:13 ]
W init mam jeszcze folder BootVars
a w nim 4 wpisy
Flags 3
ProfileDir Documents and Settings
RegistryFlags 0
i SystemHive Documents and Settings\system.hv

i to wszystko.

[ Dodano: 2014-06-28, 03:20 ]
A co najgorsze ze w całym rejestrze znalazłem tylko to z nazwą explorer.exe
HKEY_CLASS_ROOT\file\Shell\Open\Command explorer.exe %1
HKEY_CLASS_ROOT\urlfile\Shell\Open\Command explorer.exe -u%1
_________________
GoClever 505TMC
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2014-06-28, 14:39   

A jakie wpisy są w tym dobrym 515?
Zawartości folderów też sa identyczne?
_________________

 
 
ZAtronik 
azymut


Dołączył: 15 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2014-08-07, 01:53   

Witam, czy ktoś kto posiada mógłby ponownie udostępnić ukrytą partycję zawierająca UI. Nawigacja sama z siebie zaczęła się zawieszać i wyświetlać "Open registry error" przy uruchomieniu. Poleżała sobie tak ponad 3 miesiące i teraz włącza się do pulpitu Windows. Chciałbym ją naprawić.
 
 
C1CHy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-09, 18:43   GoClever Navio 515 włącza się windows a nie menu goclever

Witam. Z góry przepraszam za brak fachowego języka. Otóż mam problem z nawigacją GoClever navio 515. Mam na niej wgrane IGO8. Gdy uruchamiam nawigacje to pokazuje sie pulpit windowsa zamiast menu goclever gdzie mogl bym wybrać ścieżkę do nawigacji. Muszę więc wchodzić w dysk, następnie na kartę pamięci i szukać folderu z IGO.exe i uruchamiać nawigacje w taki właśnie sposób. Forumowicze, jak temu zaradzić? Czy macie jakieś pomysły? Jeżeli temat się powtarza to przepraszam.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4485
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-10-09, 18:56   

C1CHy napisał/a:
jak temu zaradzić?
Na początek, wciśnij z tyłu obudowy przycisk reset.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2014-10-09, 19:02   

Ktoś ja po prostu odblokował - a bez wiedzy, jak to zostało zrobione, trudno cos poradzić.

Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=40186
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11