My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ___Olivia_
2014-02-11, 19:19
navio 515 powrót do ustawien fabrycznych
Autor Wiadomość
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 133
Wysłany: 2014-02-11, 19:06   navio 515 powrót do ustawien fabrycznych

Witam wszystkich. Wlasnie zakupilem sobie nowa navi goclever navio 515. Navi jest odblokowana do poziomu windowc ce6 juz fabrycznie. Nie bylo tez zainstalowanej zadnej mapy. Moje pytanie brzmi - czy jest jakis panel startowy dla tej navi? Chcialbym aby na panelu byly ikonki do wlanczania np automapy, oraz ikonka wylacznika navi. Tak aby po wlaczeniu nawigacji byl widoczny panel a nie pulpit windowsa. Obecnie problem polega na ty,ze poprzez wylanczanie wylacznikiem glownym znikaja mi z pulpitu windowsa skroty do wczeniej wgranych programow navigacyjnych na karte sd. Mozna ja co prawda wylaczyc w menu start ale jest to dosc klopotliwe.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-11, 22:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-11, 19:17   

araslask, cały dział http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
Poszukaj czegoś pod rozdzielczość Twojego sprzętu i po sprawie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9505
Wysłany: 2014-02-11, 19:52   Re: goclever navio 515

araslask napisał/a:
Navi jest odblokowana do poziomu windowc ce6 juz fabrycznie.
Fabrycznie jest tam panel (patrz str.6 instrukcji http://www.goclever.com/d...20515-3.pdf.pdf ) i program nawigacyjny Mireo DontPanic - kupiłeś grzebaną.
Aby uruchomić panel, trzeba przywrócić ustawienia fabryczne. A nie wiemy, jak został uruchomiony Windows - sposobów jest kilka
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 133
Wysłany: 2014-02-11, 21:48   goclever navio 515

Na wstepnie dziekuje moderatorowi za przesuniecie postu we wlasciwe miejsce.
Dzieki tez za odpowiedz,ale nie do konca to dziala. Wydaje mi sie,ze troche zle napisalem poprzedniego posta. We wskazanym temacie pulpitow jest dosc sporo,problem tylko jak je uruchomic. Przeszukuje te nawi w poszukiwaniu jakiegos pliku aby zmienic sciezke do programu exe uruchamiajacego dany pulpit i d..a. Nie moge nic znalesc. Navi zakupilem juz odblokowana,tzn bez jakiej kolwiek nakladki producenta. Po wlaczeniu jest "goly" pulpit windowsa. Gdzie mam poszukac pliku odpowiedzialnego za taki wyglad po uruchomieniu navi? Geclover ma zaledwie 1 tydz, jest wiec jeszcze cale 2 lata na gwarancji, i wolalbym aby tak pozostalo. Jak wiec uruchomic pulpit z karty sd na tym sprzecie? bed wdzieczny za naprowadzenie mnie na dobra "droge".

"jestem_ktos" wiem mam ta instrukcje,lecz u mnie nie ma takiego pulpitu. Jest panel windowsa tzn niebieskie tlo i na nim skroty-my device,kosz,internet exploler,media player oraz UI ale ten ostatni nic nie uruchamia. To wszystko...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4481
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-02-11, 21:59   

araslask,
Trzeba zamknąć Windowsa.
A resetu próbowałeś ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 133
Wysłany: 2014-02-11, 22:07   goclever navio 515

Tak robilem reset i nadal tylko pulpit. Cos mi sie wydaje,ze na tej nawi nie ma zainstalowanego zadnego programu navigacyjnego. Moze dlatego byla taka tania. Byla tez ostatnia i w dodatku nie naladowana, nie moglem wiec sprawdzic. Wlaczylem ja dopiero wczoraj i tak sie z nia mecze.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4481
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-02-11, 22:11   

araslask napisał/a:
Geclover ma zaledwie 1 tydz, jest wiec jeszcze cale 2 lata na gwarancji
Złóż reklamację u sprzedawcy. Twoja navi jest uszkodzona(na grzebane w plikach).
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 133
Wysłany: 2014-02-11, 22:28   goclever navio 515

Dzieki Olivia. Tak zrobie. Przy mojej nastepnej wizycie w kraju oddam te navi do reklamacji. Wczesniej jednak zadzwonie aby nie wyszlo ,ze to ja cos popsulem. Jesli nie ma innego sposobu uwazam temat za zamkniety. Dziekuje wszystkim za okazana pomoc.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-14, 10:05   

Spróbuj tego: http://www.goclever.com/p...rania,a299.html
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 133
Wysłany: 2014-02-27, 17:07   

Witam. Odswierze troche temat. Po zgloszeniu reklamacji otrzymalem e-mail od pomocy Geclover. Otrzymalem link gdzie moge pobrac folder mobilenavigator wraz z mapa polski. Pytanie tylko gdzie go wgrac? Na navisa 3 dyski. 1 bez nazwy o pojemnosci 13,1 MB,2 o nazwie Network i 3 o nazwie Residentflash. Sopiowalem na residentflash. Jednak program nie uruchamia sie automatycznie. Aby go wlaczyc znow musze wchodzic w windowsa.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2014-02-27, 19:38   

A jaki plik wskazałes jako uruchamiany jako nawigacyjny?
_________________

 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 133
Wysłany: 2014-02-27, 19:50   

Codzi o to,ze nie moge normalnie wskazac zadnego pliku. Dochodze do wniosku,ze potrzebny mi jest kompletny soft do tej navi. Jest widoczny tylko pulpit. Wrzucilbym sceena ale nie wiem jak. Aby odpalic jakikolwiek program musze wejsc w my device-residentflash-mobilenacigator i kliknac w mobilenavigator exe. Moge tez zrobis skrot na pulpicie ale "nie trzyma" w pamieci skrotow. Moze ktos ma soft do tej navi? Wgram i po klopocie. Kontakt z serwisem jest gorzej niz upierdliwy. :cry:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2014-02-27, 19:52   

Z reguły nie ma softów poza serwisem.
Nie możesz wskazać w jaki znaczeniu - nie masz tego w opcjach, czy nawi podpięta do komputera jak w http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=39973
_________________

 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 133
Wysłany: 2014-02-27, 20:10   

Tu jest link do fotki gdzie widac jak wyglada navi po wlaczeniu. http://www.5fantastic.pl/...87/Foto/8775122

Z mobilenavigator odpalaja sie tylko mapy a ustawienia sa tylko i wylacznie do map. Nie ma ustawien navigacji.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2014-02-27, 20:23   

Ja pisałem co masz zrobic w fabrycznym menu GoClevera, a nie w Windowsie
A skróty opisano tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.12 - ale nie w każdym urządzeniu to zadziała
Albo cofnij odblokowanie i wróci fabryczny panel i potem wgrasz cos innego
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11