Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 problem z fabrycznym panelem
Autor Wiadomość
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 70
Wysłany: 2014-02-08, 18:10   

Witam mam Larka 43.3 i chciał bym wgrać do niego cokolwiek innego niż oryginalna mapa.

jakieś pojęcie o Navi już mam czytam czytam o Larku 43.3 i wystarczy zmienić ścieżkę do programu nawigacyjnego tak zazwyczaj robi się w GoClever itp.

lecz w moim egzemplarzu po uruchomieni od razu startuje oryginalna mapa po wyłączeniu jej widzę tzw. pulpit Larka i mam tylko przycisk "nawigacja" żadnych opcji czy ustawień w których dało by się zmienić ścieżkę do programu nawigacyjnego .

po podłączeniu do PC wykrywa go jako Windows Mobile tak jak Mio P360
urządzenia przenośne WindowsCE

proszę o jakieś sugestie :-)

[ Dodano: 2014-02-08, 18:38 ]
EDIT:
http://www.lark.com.pl/do...ukcja_FB433.pdf

w moim egzemplarzu jak pisałem

jest tylko jeden przycisk "Nawigacja" nie ma tylu opcji co w załączonym linku do instrukcji.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2014-02-08, 19:31   

A na pewno to jest Lark 43.3 ?
Jeżeli tak, to zajrzyj na stronę 35 instrukcji obsługi
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 70
Wysłany: 2014-02-08, 19:55   

tak na pewno Lark Free Bird 43.3

dokładnie mam tylko pierwsza ikonę w lewym górnym rogu "Nawigacja"

klikając wszędzie mogę jeszcze uruchomić "Muzyka" lecz ikony nie ma i zmieniać zegar klikając na niego i to by było na tyle

[ Dodano: 2014-02-08, 19:57 ]
tak jak by ktoś wykasował resztę...

hmm nie mam pomysłu co z tym zrobić

[ Dodano: 2014-02-08, 20:05 ]
oryginalna mapa uruchamia się z ResidentFlash-->LarkMap-->LarkMap.exe podmiana na inny program niestety nie uruchamia się
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2014-02-08, 20:42   

W takim razie masz walnięte urządzenie - i to dość dziwnie...
Zacznij od zreanimowania
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-02-08, 20:52   

seku napisał/a:
podmiana na inny program niestety
Przypisz nazwy nowemu programowi, np:Katalog Mobilenavigator na LarkMap plik mobilenawigator.exe na LarkMap.exe, lub Katalog AutoMapa EU na LarkMap , plik wceAm.exe na LarkMap.exe, itd...
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 70
Wysłany: 2014-02-08, 20:57   

Olivia tak próbowałem i nic... auto-start nie działa a klikając w tą jedna ikonę jaka mam "Nawigacja" nie rusza nic.

[ Dodano: 2014-02-08, 20:57 ]
zerowanie to jak zrobić ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-02-08, 21:00   

seku,
Utwórz plik shell.ini, a w nim ścieżka do nowego programu nawigacyjnego i wgraj go na kartę SD.

[ Dodano: 2014-02-08, 21:06 ]
seku napisał/a:
zerowanie to jak zrobić ?
Co chcesz zerować ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 70
Wysłany: 2014-02-08, 21:06   

\SDMMC\iGO8\iGO8.exe tak ma wyglądać

[ Dodano: 2014-02-08, 21:09 ]
a zerowanie jeśli się powiedzie nieuradzenie wróci do ustawień fabrycznych ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-02-08, 21:12   

seku,
Wgraj iGO na kartę, utwórz plik shell.ini ( http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 28 ) a w nim ścieżka \SDMMC\iGO8\iGO8.exe i wklej go na kartę i odpal z przycisku Nawigacja.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 70
Wysłany: 2014-02-08, 21:17   

tak zrobiłem i odpala się Mapamap
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-02-08, 21:23   

seku,
Wklej do katalogu mobilenavigator plik iGO8.exe zmieniając mu nazwę na mobilenavigator.exe
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2014-02-08, 21:26   

shell.ini nie działa na larkach.
A plik exe od iGO musi być razem z reszta programu (conajmniej z data.zip i sys.txt ze ściezkami do reszty)
Dopóki nie przywróci się sprzętu do normalnego działania, trudno coś będzie zrobić.
Widzisz w kompie folder ResidentFlash\LarkMap ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 70
Wysłany: 2014-02-08, 21:32   

tak mam

ale dostęp jest poprzez Windows Mobile CE czyli jako urządzenie przenośne

[ Dodano: 2014-02-08, 21:33 ]
podmieniałem cały folder na igo+ zmiana nazwy exe na LarkMap i nic nie startuje
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2014-02-08, 21:34   

Zacznij od podstawienia explorera.exe z apteczki na LarkMap.exe
Włącz pokazywanie rozszerzen plików - może masz larkmap.exe.exe

[ Dodano: 2014-02-08, 21:35 ]
seku napisał/a:
podmieniałem cały folder na igo
Musi zostać zachowana struktura ResidentFlash\LarkMap\Larkmap.exe

Przy okazji - od kiedy masz takie cuda z Larkiem?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 70
Wysłany: 2014-02-08, 21:35   

czytam i czytam i okazuje się że tych larkow 43.3 było kilka modeli.

navi. dostałem... w raz z kupnem auta. i takie to było

oryginalne menu Larka jest uwalone. w środku jest win CE 6.0

auto kupiłem 25.stycznia 2014 a od wczoraj nad tym siedzę dlaczego to nie działa....

oczywiście struktura folderów zachowana i nic.
Ostatnio zmieniony przez seku 2014-02-08, 21:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 10