Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 problem z fabrycznym panelem
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-02-08, 21:38   

seku napisał/a:
oryginalne menu Larka jest uwalone
To wiemy. Proponuję zacząc od przywrócenia larka do stanu fabrycznego.

Użyj MyMobilera - zobacz, czy na ekranie kompa tez będzie niepełne menu.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2014-02-08, 22:03   

MyMobiler nie łączy się

explorera.exe z apteczki na LarkMap.exe

tak samo nic.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-02-08, 22:26   

seku napisał/a:
MyMobiler nie łączy się
A Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile łączy się z larkiem?
_________________
Poradniki
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2014-02-08, 22:29   

tak łączy mam dostęp do Resident |Flash i MCSSD

na dziś pass jutro będę dalej próbował

dzięki za pomoc
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-02-08, 22:42   

seku napisał/a:
tak łączy
To skoro się łączy to z
seku napisał/a:
MyMobiler nie łączy się
też się połączy tylko należy zainstalować pasującą wersję. http://chomikuj.pl/G.o.o....,1796611099.rar

Hasło: nawigacja

Skorzystaj też z poradników które mam w swoim podpisie.
_________________
Poradniki
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2014-02-09, 09:04   

-Google uruchomiłem MyMobiler z twojego chomika dzięki oto co widzę


opcje "Muzyka" stukam w ciemno nie ma ikony a jednak włącza się zaraz pod "Nawigacja"


 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-02-09, 09:22   

Dziw bierze że to w ogóle jeszcze działa. Tu sporo namieszane. Ciekawe czy przywrócenie oryginalnego rejestru coś by dało.

Tylko że jego trzeba mieć i przywrócić najlepiej na Windows XP bo większość kopi rejestru jest robiona właśnie na XP.
_________________
Poradniki
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2014-02-09, 09:43   

XP mam ale musiał bym system instalować. a to raczej odpada.

a tzw. "zerowanie" dało by coś"

ew. odblokowanie pulpit tylko że wszystkie co były tu zamieszczone to linki już nieaktywne.

może gdybym pliki pulpitu jakiegoś wgrał do folderu LarkMap i exe. tez zmienił to by ruszyło.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-02-09, 10:02   

seku napisał/a:
a tzw. "zerowanie" dało by coś"
Chcesz uszkodzić bardziej nawi? Bo zapewne masz na myśli rozebranie urządzenia i zwarcia ,,9,, nóżki procesora.

Można bez tego to zrobić przywracając kopię rejestru.

Czy za każdym uruchomieniem nawi uruchamia ci się oryginalna mapa Larka. Nie pamiętam gdzie tam w ustawieniach jest wyłączenie opcji uruchamiania na starcie.
_________________
Poradniki
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2014-02-09, 10:48   

nie oczywiście że nie dostałem Ją z autem i fajnie by było gdyby udało się ją uratować :-)

czyli zerowanie odpada. czytałem że to dość ryzykowne i że jest kilka modeli i nie w każdym to 9 pin.

tak za każdym razem po uruchomieniu logo Larka" wherever u are..." chwilkę widzę menu wiadomo jakie po czym startuje Mapamap potem mogę wyjść z aplikacji i jestem w menu w którym nie da się nic zrobić

jak przywrócić kopię rejestru ?

a XP może być odpalone na virtualce ?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-02-09, 11:18   

seku napisał/a:
menu wiadomo jakie po czym startuje Mapamap potem mogę wyjść z aplikacji
A tam nie ma jakichś ustawień aby nie startowało z uruchomieniem? Jak są to wyłącz to.
_________________
Poradniki
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2014-02-09, 12:46   

nie ma mam tylko dostęp do tych 3 ekranów jak na screenach i nic więcej
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-02-09, 13:01   

A jak odpalisz nawigację i wczyta się oryginalna mapa to nie ma problemu z klikaniem. Klikasz w wybrany punkt i masz to co chcesz ?
_________________
Poradniki
 
 
seku
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2011
Posty: 73
Wysłany: 2014-02-09, 14:42   

tak dokładnie Mapamap działa każdy punkt wszystkie opcje itp. cały ekran dotykowy

wyłączam aplikacje i widzisz to co pokazałem.

wiem o czym mówisz bo miałem wiele takich navi gdzie wybiera się ścieżki do programy.exe i jest opcja uruchom przy starcie. Tu jak by ktoś/coś wykasowało 90% menu.

ale mam nieoczekiwany zwrot sytuacji iGO_8.3.5.231128 nie odpaliło wybrałem go bo sugerowałem się że Primo nie ruszy czytając posty...

ale tak sobie myślę że odpalałem Primo ver. 9.6.5.221194 na Mio P360
wiec dlaczego na tym Larku nie ruszy pozmieniałem analogicznie folder i .exe na LarkMap
i gotowe sam program wrzuciłem na ResidentFlash mapy na SDMMC i gotowe wszytko działa :-)


domyślam się w opcjach Larka zostało że komunikacja USB z PC jest ustawiona na ActiveSync. a nie na MassStorage. i dlatego wykrywa go tak a nie jako 2x pamięć zew.

tak czy inaczej dzięki za pomoc do końca problem się nie rozwiązał ale Primo odpala zamiast MapaMap :-)

po zgaszeniu Primo widzę ekran tak jak przedtem tylko z opcja wyboru "Nawigacja"
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-02-09, 18:26   

A kliknij w prawy dolny róg i może ukażą się Ustawienia:



Gdyby ktoś wrzucił fotki może udało by się przywrócić do ustawień fabrycznych urządzenie.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10