Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVIO 525 i problemy z programami nawigacyjnymi
Autor Wiadomość
rixonss
azymut


Dołączył: 01 Maj 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-05-03, 16:59   

ok problem z automapa rozwiazalem, trzeba ja wgrac bezposrednio do urzadzenia, jak jest na karcie sd muli niemilosiernie, jak jest wgrana w urzadzenie chodzi plynnie jeszcze nie testowalem podczas jazdy ale podejrzewam ze juz nie bedzie "skakal" znacznik, jednak mam problem z tomtom navigator, pojawia sie komunikat "not enough memory is avalible" co dziwniejsze przed chwila tez byl taki problem, zmienilem nazwe karty na sdmmc , odpalilo sie raz , zrestartowalem urzadzenie i juz nie dziala ;/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2014-05-03, 17:09   

rixonss napisał/a:
tomtom navigator, pojawia sie komunikat "not enough memory is avalible
Przeczytaj wątek o TT na WinCE6
_________________

 
 
Dunkej
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 20
Wysłany: 2014-05-03, 22:19   

Jak zainstalować aktualizacje tej oryginalnej mapy w goclaver navio 525 ?

Jak podgłośnić tą mape (nawigacje) bo na tej oryginalnej mapie/nawigacji cicho mówi lektor/ka.Co mam zrobic wszystko na full podglosnione a ustawieniach nic nie ma ;( ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-05-04, 14:08   

Aktualizacja - wątek http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28725
Głośność - tylko w Mireo, czy w innych programach jest to samo?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tyzmor
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Kwi 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-05-20, 15:51   Navio 525 - podczas pracy AM wyrzuca błąd pamięci

Tak jak w temacie, po uruchomieniu AM za kilka minut wyskakuje okienko z informacją dotyczącą memory error i pliku wceAm.exe, zawiesza się lub wychodzi do menu gł. nawigacji. Co robić? Problem dotyczy wersji AM 6.14, 6.15 i najnowszej bety 6.16. Ścieżkę dostępu do programu ustawiłem na Automapa EU.exe. Ustawienie na wceAm.exe powoduje, że program po uruchomieniu strasznie muli.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-05-20, 16:51 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem. Regulamin punkt 3.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-20, 16:21   

Prawidłowy plik uruchamiający AM to wceAm.exe a nie Automapa EU.exe. Coś masz pokrzaczone. Używasz wersji instalacyjnych AM czy gotowców? Usuń wszystko i zainstaluj raz jeszcze wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484 Nie zaznaczaj żadnych dodatków.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
tyzmor
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Kwi 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-05-20, 16:32   

Ok. Dzięki za szybką odpowiedź. Sprawdzę to jeszcze dziś. Mam gotowca - fakt. Skorzystam z wersji oryginalnej instalatora i patchera. W tym poście instruktażowym jest podana informacja, że można skorzystać zarówno z wceAm.exe jak i Automapa Eu.exe. Poza tym zasugerowałem się też taką poradą ze strony kogoś na tym forum gdzie były omawiane problemy z klatkowaniem AM. To ustawienie rozwiązało ten problem. Ale skupię się na tym błędzie pamięci. Sprawdzę i odpiszę. Dzięki :)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-20, 16:42   

Z gotowcami przeważnie bywają problemy. Myślę, że po użyciu czystej instalki wszystko będzie ok.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
tyzmor
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Kwi 2014
Posty: 11
Wysłany: 2014-05-21, 08:39   

Sahem, faktycznie z tym gotowcem było coś nie tak :-/ Zrobiłem tak jak w "poradniku" który podałeś w poście. Rozpakowałem i potraktowałem patcherem. Wgrałem na urządzenie, ale u mnie po wskazaniu na wceAM.exe AM strasznie klatkuje, a po chwili wykrzacza się całkowicie :shock: Wskazanie na Automapa EU.exe funkcjonuje poprawnie. Łapie dobrze sygnał na COM4, 56000, nie klatkuje obraz, nie wiesza się ;-) Zaraz po wgraniu i wejściu do ustawień mapy wywaliło mi memory error i tylko wtedy. Zrobiłem reset nawi. Później już było ok. Dzisiaj rano odpaliłem i bez problemu przejechałem całą trasę, jeszcze potestuję po południu ;-)

Kurde fajna ta nawi, ale zastanawiam się nad jej sprzedażą jednak. Miałem wcześniej problemy z podświetleniem - wysłałem do serwisu i wymienili płytę główną. Teraz podświetlenie działa w pełnym zakresie, ale mimo to nie jest idealne. Gdyby dało się to jeszcze podtuningować to byłoby spoko 8-)

Dzięki za pomoc ;-)
 
 
florek88
azymut


Dołączył: 18 Paź 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-10-18, 08:07   Problem NAvio525

Witam ,,, Wczoraj dostałem własnie Navio525 wszystko elegancko pięknie ale przy włączaniu ikony Navigacja wyskakuje Application Error : Application MobileNavigator.exe encountered a serious errror and must shut down . ... proszę o pomoc dziękuje
 
 
jarolinho
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-18, 22:30   

Witam. Kilka dni temu zakupiłem NAVIO 525 full europe, jednak w drodzę Polska-Holandia, kilka razy nawigacja mi się zacięła i jedynym wyjściem był restart nawigacji. Co może być powodem? Dzieje się to na mapie, którą dostałem razem z nawigacją.
Szukam również jakichś innych map. Zdecydowałem się chyba na IGO. Którą wersję polecacie? Zależy mi na tym, żeby była Polska, Niemcy i Holandia. Może być oczywiście cała europa, w niczym to nie przeszkadza.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2014-10-18, 22:34   

Polecam Primo 9.6.2 lub 9.6.5
Mapy sa do każdej te same

Szczegóły w poradniku instalacji iGO
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bionicman
azymut


Dołączył: 20 Gru 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-12-20, 17:01   

Witam. Mam problem z GC navio 525. Nie włącza sie nawigacja wyskakuje application error: mobilenavigator.exe encountered a serious error and must shut down. Wydaje sie ze cala reszta dziala. Ktos wie jak to rozwiazac? na goclever.com jest jakas propozycja rozwiazania ale nic nie dała.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2014-12-20, 20:28   

A jaki program nawigacyjny używałeś? Mireo, czy jakiś inny? Miałeś właczony autostart programu nawigacyjnego?

Pytam w celach porządkowych. Bo moim zdaniem tylko serwis
_________________

 
 
dawid781
azymut


Dołączył: 14 Lip 2013
Posty: 4
Wysłany: 2014-12-22, 14:43   

bionicman napisał/a:
Witam. Mam problem z GC navio 525. Nie włącza sie nawigacja wyskakuje application error: mobilenavigator.exe encountered a serious error and must shut down. Wydaje sie ze cala reszta dziala. Ktos wie jak to rozwiazac? na goclever.com jest jakas propozycja rozwiazania ale nic nie dała.


Kolego miałem identyczny problem usunąłem wszystkie pliki głosowe zostawiłem tylko polski i wszystko działa.
Kontaktowałem się w tej sprawie z serwisem GC ale olali mnie ciepłym moczem a dodam iż te pliki z ich strony też nie działały.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10