My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
4330A instalacja programu .cab
Autor Wiadomość
wojtassslg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-02-06, 09:18   4330A instalacja programu .cab

Witam serdecznie
potrzebuje zainstalować na nawigację program z rozszerzeniem .cab instaluję program ok 9,5 MB przez przewód na karcie pamięci nawigacji za pomocą Active Sync 4.5 oraz WinCE CAB Installer na XP.
Podczas instalacji pojawia się program w oknie nawigacja, natomiast po zakończeniu instalacji program samoistnie się usuwa. Navi na standardowym GPSshell.ini

Co jeszcze trzeba ogarnąć aby instalacja się powiodła? Domniemam, że jakieś zabezpieczenie na nawigacji powoduje taką kolej rzeczy.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9398
Wysłany: 2014-02-06, 09:41   

Znika zaraz po zainstalowaniu, czy po resecie?

Więcej: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.39
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojtassslg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-02-06, 17:48   

Usuwa się samoistnie po dojściu paska instalacyjnego do końca. Instalacja na urządzeniu i zwiększeniu pamięci do 15MB nic nie pomaga...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2014-02-06, 18:18   

Nawi nie mają żadnych zabezpieczeń. Być może program nie pasuje do wersji Windowsa CE.
A co to jest za soft?
_________________

 
 
wojtassslg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-02-06, 19:01   

Nawigacja WinCE 5.0 program to FESmobile 2.2 .cab http://www.multiecuscan.net/
nagranie przez MSCEInf na SD i otwarcie .exe wyskakuje błąd.
Czy jest możliwość rzucenia mi linku do instalaci .cab który na tej navi działa?
Była by możliwość wyeliminowania hipotezy o zabezpieczeniach, których podobno niema i mogło by to potwierdzić że FESmobile nie działą na WindowsCE
pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9398
Wysłany: 2014-02-06, 19:30   

Problem w tym, że WinCE na nawigacjach to nie system, tylko kupa zebranych do kupy procedur pod potrzeby konkretnego procesora i programu nawigacyjnego i może na innym urządzeniu pieknie da sie zainstalować.

CAB-y zawsze były kłopotliwe - jak widać ze wskazanego wątku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojtassslg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-02-07, 15:19   

Rozumiem, ważna wiedza. Niemniej jednak będę bardzo wdzięczny za podrzucenie linku do programu/aplikacji .cab, która była testowana na winCE 5.0 a najlepiej jeszcze na tym urządzeniu. Pozwoli to weliminować wiele spekulacji.
Z góry serdecznie dziekuję.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2014-02-07, 20:20   

wojtassslg napisał/a:
MSCEInf na SD i otwarcie .exe wyskakuje błąd
A jaki?
Chyba to nie sprawa CAB-a, a bardziej niezgodności programu z systemem...

Co do testów: spróbuj na przykład tego: http://chomikuj.pl/jajace...,3565415932.zip
Kiedyś miałem ten model i chyba mi działały
_________________

 
 
wojtassslg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-02-09, 10:23   

Pisze, że brakuje jakiegoś pliku itd itd, wygląda na to, że aplikacja nieprzystosowana do Windows CE. Napisałem do producenta oprogramowania którego mam wykupiona licencję i zobaczymy co odpisze. .caby z linku działają dziękuje za pomoc :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2014-02-09, 18:49   

wojtassslg napisał/a:
że brakuje jakiegoś pliku itd itd,
A konkrety? Często wystarczy dograć brakującą dll-kę
_________________

 
 
wojtassslg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-02-09, 22:40   

Cannot find 'FESmobile' (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2014-02-10, 07:14   

Zacznij od dogrania brakujących bibliotek - szczegóły w wątku dll http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3998
_________________

 
 
wojtassslg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-02-11, 17:02   

Czy mogę prosić o wskazanie które biblioteki gdzie mają być wrzucone/zainstalowane przez jaki program? Ten wątek to jeden wielki śmietnik wg. mnie bo połowa linków do downloadu nie istnieje zapewne od wieków. Tematów w tym wątku jest od groma, nie rozumiem zupełnie co tam się dzieje.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2014-02-11, 17:49   

Na początku wątku jest taki fragment
Cytat:
Jak szybko i łatwo znaleźć brakujące biblioteki
Od razu gwoli wyjaśnienia: sposób ten znalazłem na angielskim forum poświęconym GPS.
Ściągamy program stąd...
W tym samym poście cały opis postępowania
_________________

 
 
wojtassslg
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-02-11, 22:02   

Dziękuje za podpowiedzi, zrobiłem tak jak w poście było napisane. Po uruchomieniu na SD nawigacji komunikat "'DEPENDS' is not a valid Windows CE application." następnie sru na PC i po otwarciu takie rzeczy jak w załącznikach, niestety .jpg o wadze 65kb i 132 nie chca sie załadować i krzyczy mi ze za duży rozmiar wiec musze napisać ze czerwony kolor był tylko po otwarciu DEPENDS.CHM
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 9